Бързи въпроси и отговори деца -7

• 27 447
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
При моите нямаше сърбеж или поне не казваха, че ги сърби. Иначе първата пъпка изглеждаше по същия начин и беше на същото място. Кашлица не са имали.

# 211
Доколкото знам кашлицата от коклюш не се повлиява нито от антибиотик, нито от пулмикорт. А Мери е писала, че се е повлияла веднага. Аз бих се зачудила дали не кара едновременно варицела+ някакъв респираторен вирус. Но само лекар може да каже.

# 212
Благодаря, момичета! Според лекарката е от вируса, който върлува сега. Преди обрива, в дните, в които поддържаше около 37.5 темп, я прегледаха още двама лекари - чисти гърди и гърло, всичко е ок. Вторият я чу да кашля обаче и каза, че няма да се обърка този лай - ларингит. Пъпка излезе 2 дни по-късно, пак я гледа ЛЛ и каза, че е наред. Пъпките по торса не стават на мехури и затова съм доста объркана.

# 213
Червени, ситни и с връхче изобщо не ми бие на описание на варицелени пъпки. Те са доста характерни, а и лекар вече се е произнесъл, че не е.
На мен ми звучат като от претопляне.

# 214
По-скоро скарлатина.

# 215
Майките на дечица на безглутенови диета, какви сухари и от къде купувате?

# 216
Здравейте,мамита. Имам момченце на 4 години и последно време забелязвам да потрепва по време на сън и то доста. Има ли,други дечица като него ? Мисля да се чуя поне с ЛЛ да го коментираме,но нз дали е повод за притеснение или само си търся белята сама.

# 217
Здравейте.
Да оказа се ,че е ухапан от комар малкия.
Но от вчера следобед вдигна температура 38.5
Късно през нощта вдигна 38.9
Малко преди 11 часа вдигна 39.5
Като редуваме нурофен и панадол.
Хладък душ също.
Забелязвам, че са му избили пъпчици вероятно от температурата.
Писах на педиатъра понеже е следобед на работа.
Да видим какво ще каже и той.
Малкия никога не е карал шарка .
Възможно ли е след такава температура да се появи шарка.
На 3 г и 8 м е.

# 218
Варицела ако има пъпки, които набират течност и са с връхче след това (виж снимки в Google) и ако има и по главата (под косата). При варицела след като вдигне Т избиват и пъпките.

# 219
Варицела ако има пъпки, които набират течност и са с връхче след това (виж снимки в Google) и ако има и по главата (под косата). При варицела след като вдигне Т избиват и пъпките.
Преди малко заспа.
Когато се събуди ще погледна още веднъж главата и цялото тяло.

# 220
Някой може ли да каже нещо повече за така наречените преходни гащи ? Изпускат ли ,когато детето пишка ,спарват ли и изобщо нужни ли са ?
Пробвах да оставям по боксерки и панталонки,но в спалнята сме с мукет и вече 2 пъти го четкам ,не е вариант да не го пускам там.

# 221
Такова нещо не сме носили. Сега като е лято, оставяй го с нормални гащи. Тамън като му примокри като се изпусне, ще започне да се усеща, че трябва да ползва гърнето. Междудругото приставката за тоалетна му беше много по-интересна от гърнето, ама нашият беше постоянно заврян в тоалетната с мен и искаше и той да е като хората. Та, точно гърне за много кратък период е ползвал.

# 222
Нашите преходни гащи пропускаха и общо взето не видях никакъв ефект от тях. Напълно излишна покупка.

# 223
Нашите преходни гащи пропускаха и общо взето не видях никакъв ефект от тях. Напълно излишна покупка.
[/quote
По същия начин и при нас пропускаха.
За това минахме на памучно бельо.

# 224
Детенцето ни е лепнали някакъв летен вирус с температура и диария. Давам Адирекс, пийва течности и хапва предимно ориз, сухари, солетки и варен картоф и банан също дадох вчера.
Сещате ли се за някакво чайче, например, или друго, което може да подпомогне да се оправи стомахчето. Шипка май помагаше.

Общи условия

Активация на акаунт