Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 30 843
  • 786
  •   1
Отговори
# 225
Не съм ползвала възглавница за бременни, не съм и обмисляла покупка, въпреки че повечето жени са доволни. Не изпитвах потребност да се подпирам на нещо, а последните месеци доста полежах за задържане.
Не пречи да се пробва - около бременността и раждането се купуват куп неща, които в послествие се оказват излишни. Може да се пробва и от някоя близка, ако има такава възможност.

Палмърс мирише приятно на масло от какао. Страничен ефект от всички олиа и масла е, че после дрехите ще трябва да се изхвърлят. Колкото и да попива в кожата, винаги остава един филм, който попива в текстила и не може да се изпере хубаво. Та казах Сбогом на няколко любими тениски.

Нямам наблюдения за Токуда и Лозенец. Аз се следях в Щерев, но не бях запозната предварително за стратегията им за естествено раждане. Та, ако изрично бяха настоявали за такова, щях да се преместя - дори обмислях Надежда като вариант. Иначе от самата болница и АГ съм много доволна, включително от условията.

# 226
Аз позлам маслото на Хипп, попива бързо и досега не съм видяла следи по дрехите ми.

# 227
Аз приключих прегледа. Много съм доволна. Д-р Добрева ми отдели много време, беше изцяло в прегледа, мисли и пресмята лечение, а не кара по програма. Обясни ми всичко детайлно.
Видя се и точица (в понеделник беше само сакчето). Опитахме да чуем сърце, но не се чу. Да се надяваме, че е рано, а не че не се развива. Иначе апаратът изчисли, че ембриончето е 5 г.с. + 6 дни по размери (така и аз го изчислявам). Каза, че сакчето нещо се колебае сякаш. Но не е нормално да има зацапване или болки (това са контракции). Не е отлепено, добре е закрепено. Развило се е за два дни, което е добре. Изписа ми терапия - Утрогестан, Но шпа, Магнезии и витамини. И ми пусна изследвания. Тромбофилия, NK/TNK клетки и разни други, но най-важните са тези. Чакаме да видим клетките и тромбофилията, за да правим "спешно" лечение, ако има изменения. Ако не - продължаваме с терапията и след 7 дни пак. Каза, че ако ембриончето се развива нормално, сме направили всичко възможно, за да се задържи с терапията. Дано всичко е наред с генетичните и другата седмица чуем сърчице и вече няма болки и зацапване.
Иначе, не ми каза да лежа, просто да внимавам повече и без тежко и жеги.

# 228
Сърце ще се чуе в другата седмицата или по-следващата със сигурност. Обаче знам, че магнезий се пие към 15-16 седмица. Сега не е препоръчително. Хубавото е, че няма отлепяне. Често това е най-срещаната причина. Аз примерно имах кървене заради полип, който обаче не пречеше на бебето. Сега уж го няма, а и от 16-та седмица не съм кървяла. Та може причината за това зацапване да е друга и не толкова притеснителна, но все пак трябва да се следи.

# 229
То не е точно магнезиий, а Aleract. Но е изписан от лекаря, така че пия всичко. Генетичните излязоха доста, правих ги в Геника, около 1200 лв, но ще опитам да възстановя по фонда. Аз по принцип винаги съм била с нисък прогестерон, да се надяваме да е от това е сега с Утрогестана да се нормализира всичко. Дано няма и изменения в генетичните.

# 230
  • Варна
Браво КРР. Радвам се за теб. Като те чета си като мен и аз 5гс 6 ден така ми ги пресмята приложението още не съм ходила на АГ.
Аз днес трябваше да съм на първи преглед, но не успях да отида, отмених часа и записах за  следващата сряда.

# 231
Дано всичко е наред. Аз имам чувството, че откакто разбрах и се притесних нещо да не направя или изпусна и се започна с болките. Като се напрегна нещо психически и се започва. Като не знаех, всичко си беше наред. Така че - трябва много спокойствие и позитивно мислене. Пожелавам на всички докрай и пухкави бебета да гушкаме Heart

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 15:36 от KPP

# 232
Здравейте момичета. В 15 г.с съм,пуснах си микробиология и това е резултата. Назначена ми е терапия с клиндавазин. Още на втория ден от нея обаче вдигнах температура около 38 ° която вечер се вдига,сутрин съм ок. Случвало ли се е на някого? Някои с подобни резултати би ли споделил повече инфо.  Предварително благодаря.

# 233
Candy, и на мен ми го изписаха,но още не съм го почнала.Чакам да завърша 12седмица и тогава.Ох,дано няма такива ефекти,но говорили с лекаря?Възможно ли е да е от лекарството?

# 234
Аз приключих прегледа. Много съм доволна. Д-р Добрева ми отдели много време, беше изцяло в прегледа, мисли и пресмята лечение, а не кара по програма. Обясни ми всичко детайлно.
Видя се и точица (в понеделник беше само сакчето). Опитахме да чуем сърце, но не се чу. Да се надяваме, че е рано, а не че не се развива. Иначе апаратът изчисли, че ембриончето е 5 г.с. + 6 дни по размери (така и аз го изчислявам). Каза, че сакчето нещо се колебае сякаш. Но не е нормално да има зацапване или болки (това са контракции). Не е отлепено, добре е закрепено. Развило се е за два дни, което е добре. Изписа ми терапия - Утрогестан, Но шпа, Магнезии и витамини. И ми пусна изследвания. Тромбофилия, NK/TNK клетки и разни други, но най-важните са тези. Чакаме да видим клетките и тромбофилията, за да правим "спешно" лечение, ако има изменения. Ако не - продължаваме с терапията и след 7 дни пак. Каза, че ако ембриончето се развива нормално, сме направили всичко възможно, за да се задържи с терапията. Дано всичко е наред с генетичните и другата седмица чуем сърчице и вече няма болки и зацапване.
Иначе, не ми каза да лежа, просто да внимавам повече и без тежко и жеги.

КРР, какво значи че сакчето се " колебае"? Що за изказване от доктор. Ако има неправилна форма това е друго. Да, кървене и особено силни болки не са нормални за ранна бременност. Моят съвет е да си пуснеш прогестерон и да видиш какви са му стойностите. Това изписване напред назад на прогестерон от докторите без да е изследван е просто....Казвам го като човек с опит. Просто го изследвай, стойността му говори много.

# 235
Привет, много благодаря за въпросите! Направо изпращам какво пише в епикризата. Реално май има предвит жълт.мехурче, че е недобре оформено, а не сакчето.

Сега пак се притесних, какво може да означава, че е недобре оформен и дали тези размери са нормални. По принцип, по изчисление спрямо ову съм в 5 г.с и 3 дни (а не 6 дни).
За прогестерона - ако е нормален и слагам утрогестан какво би могло да стане? Наистина прогестерон или ЧХГ не ми изписа

# 236
Моля те не се притеснявай толкова много. От нерви ще си направиш проблеми...
Тествай си прогестерона, както писа Salsera, пък после ще се мисли. Стъпка по стъпка Hug

# 237
KPP след седмица ще чуете сърчице и ще се успокоиш. Важен е този преглед - за установяване на сърдечна дейност. Другите седмици са между 8 и 10 като се оформят органите.

# 238
Започвай Утрогестана и слушай докторите, всичко ще е ок!

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 22:22 от *Sweety*

# 239
Candy, и на мен ми го изписаха,но още не съм го почнала.Чакам да завърша 12седмица и тогава.Ох,дано няма такива ефекти,но говорили с лекаря?Възможно ли е да е от лекарството?

Възможно е да е заради топлото време,индивидуална непоносимост някаква,а може и да се разболявам... Никой не знае. Към момента си продължавам курса на лечение и толкова. Дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт