Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 613
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Аз използвах стария от преди 10г, отпред с коректор промених адреса ми и работодателя. Личния ми също е друг, но не било проблем. Все пак попитай дали може и при теб така.

# 661
По принцип в сайта на НЗОК ясно пише, че са отпаднали тези лични амбулаторни карти...

Не знам защо ни ги искат...
Ще питам другия път АГ...

# 662
Да, уж са отпаднали, но на места си ги търсят.

# 663
Frisu мен ме интересуват цени за раждане в присъствие на бащата, избор на екип, има ли някакъв ценоразпис?
Избор на екип 750 лв
Присъствие при нормално раж. 200 лв, при секцио 150 лв

# 664
Здравейте,
Аз се интересувам от следното: в момента лежа в Шейново и ще ми трябва болничен лист за тези дни, но никога не съм излизала в болничен и днес разбрах, че ми трябва картон.
 Имам някъде в нас, но е на 10 години и си смених личния преди 3 години някъде.
Въпросът ми е, ако си намеря стария картон да отида ли с него в Шейново или трябва да купя нов и да се редя при личния за подпис и печат?

Можеш да ползваш стария, никой няма да проверява доколко е актуален. Ползва се само за да ти прикрепят (буквално залепят или попълнят ръчно) данните за болничния в картона. Не им трябва никаква информация от самия картон за издаването на болничния.

# 665
Здравейте! Има ли някоя от вас, на която са и казали, че е с маргинална плацента превия?

# 666
Да, при мен плацентата е така разположена, на 8мм от канала. Все се надавахме, че ще се вдигне, но не се. Вече съм в 37 седмица и ще съм със секцио по тази причина.

Вие в коя седмица сте?

Здравейте! Има ли някоя от вас, на която са и казали, че е с маргинална плацента превия?

# 667
Имали ли сте проблеми по време на бременността с такава плацента? Аз съм в 13+4

# 668
Аз искам да попитам някой с един път увита пъпна връв около главата на бебето? Доктора какво е казал.

# 669
Не, никакви. Само ми казаха без полови контакти, за да няма кървене.
Според мен е възможно, да се издигне при вас с нарастването на матката, защото при мен чак в 20 седмица ми казаха, че вероятно ще остане така.

Имали ли сте проблеми по време на бременността с такава плацента? Аз съм в 13+4

# 670
Здравейте,когато съм на постоянен трудов договор, но ми предстои излизане в болничен и искам да предупредя шефа предварително, за да може да си намери човек на моето място, той може ли да ме изгони от фирмата без предизвестие?

# 671
Моята в момента е на 12мм от шийката, 15+2 съм. Лекарката ми каза да лежа повече, никакво вдигане на тежко и по-спокойни сексуални контакти.

# 672
Ние от деня в който разбрах че съм бременна се въздържаме от правенето на секс… на следващия преглед ще питам АГ, но с тази плацента.. 🤷🏼♀ Аз честно казано не запомних на колко мм е, ще погледна да видя дали не пише 🤷🏼♀

# 673
Аз искам да попитам някой с един път увита пъпна връв около главата на бебето? Доктора какво е казал.
Здравей, на моето бебе от 2-рата фетална морфология ми казаха, че пъпната връв е в района на главата и на всеки преглед си е все там. Към днешна дата (в 38-ма ГС) нямаме проблеми, като в понеделник АГ-то ми обясни, че при секцио увита пъпна връв не е проблем, по-скоро при естественото раждане може да се яви някакъв риск, но не е задължително.

Аз малко се притеснявах на тази тема, защото съм родена по спешност, с два пъти увита пъпна връв, без въздух и си мислих, че бебето ми ще повтори това (на принципа на повтарянето на размерите), но се оказа че това увиване е често срещано и не е фатално.

Здравейте,когато съм на постоянен трудов договор, но ми предстои излизане в болничен и искам да предупредя шефа предварително, за да може да си намери човек на моето място, той може ли да ме изгони от фирмата без предизвестие?
Не може да те изгони, даже ще го оцени като добър жест Simple Smile аз така направих с моя работодател. Предупредих го около месец по-рано, през това време ми намери заместник и аз успях да си предам нещата навреме. Simple Smile

# 674
Защитата срещу уволнение технически започва от входитането на официално уведомление по приетия ред. След устно уведомяване няма защита. Аз лично бих подготвила имейл / друго писмено уведомление и бих го пратила веднага след устния разговор. Така хем си направила добър жест, че първо сте изговорили нещата, хем все пак си и защитена.

Общи условия

Активация на акаунт