Таткото много пуши!

• 1 484
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Няма да се пуши у вас просто и няма да вреди на бебето. Аз съм сериозен пушач, едно, че спрях да пуша преди да забременея, после кърмих една година и не съм пушила, и пак пропуших после, но детето ми е било винаги на първо място и никога не съм пушила около него. И навън не съм пушила, когато е с мен. Та е въпрос на мотивация, не на воля, и на разбиране, че може да вреди на себе си колкото иска, но не и на детето си. Тия неща му обясни, пък като няма добри условия да пуши и ще ги намали, защото едва ли ще му се стои през зимата с часове на балкона.

Иначе за спирането на цигарите трябва лична мотивация. Дали ще е, защото е скъпо, дали защото е вредно, но самият човек трябва да го разбира, иначе нищо няма да стане. И в зависимост от това колко е хлабав може никотинови лепенки да си слага, или да съчетае с друго, при мен беше диета и не знаеш дали повече ти се яде, или ти се пуши. То това е и добра стратегия, за да не стане 200 кила, докато е в абстиненция.

Та воля, както казваше приятел психиатър, като чуя воля и се хващам за рецептурната книжка. Не воля, мотивация. Човек трябва да има причина и не му трябва воля, защото вече е решил.

# 16
Вкъщи никога не се е пушило, дори и преди детето не сме пушили вътре, излизаме на терасата, аз излизам да пуша единствено с кафето. Мъжа ми пуши доста, но като се прибере се преоблича и не взима детето с дрехите, с които е бил на работа и мирише на цигари. Така че не виждам проблем че пуши, ако не го прави в помещенията и у дома е с чисти дрехи. Вие няма как да го накарате да спре, ако той не иска. Хъркането не е от цигарите, аз като бях бременна хърках много, а не съм пушила в този период.

# 17
Никога не ми е пукало за картинките по кутиите, нито как вредя на собственото си здраве. Пуших около 7-8 години по кутия + на ден. Мъжът ми също. Но, когато беше ясно, че ще започнем да правим опити за бебе - спряхме цигарите от раз. Аз по-голяма мотивация от това не виждам. Никой не можеше да ме трогне със снимки на бели дробове или да се притесня от недостиг на въздух. Grinning

Та, той трябва да си реши. За съжаление, няма какво да направиш.

Честно казано това е много тъжно, явно не познаваш никой болен от рак, за да видиш колко е "забавно" и каква мотивация може да бъде.

Иначе аз вече почти 10 години не пуша, помогнаха ми заместители, които съдържат никотин. Чак като спрях да пуша осъзнах, че съм смърдяла на комин, отвратително.

# 18
  • София

Честно казано това е много тъжно, явно не познаваш никой болен от рак, за да видиш колко е "забавно" и каква мотивация може да бъде.

На мен не ми е мотивация. Не просто познавам болни от рак на белия дроб, но това не стига до мен. Мисля, че имам право на поне един порок, за да не се възнеса.

# 19
Няма да влизам в спорове с пушачи, защото от зависими можеш да чуеш най-големите абсурди, но ок. Защитавай си правото да се разболееш, щом е толкова важно.
Не знам какво означава "имам право на поне един порок". Някъде ги раздават по заслуги, с гаранция, че няма да има последици ли?

# 20
  • София
Няма да влизам в спорове с пушачи, защото от зависими можеш да чуеш най-големите абсурди, но ок. Защитавай си правото да се разболееш, щом е толкова важно.
Не знам какво означава "имам право на поне един порок". Някъде ги раздават по заслуги, с гаранция, че няма да има последици ли?
Не ги раздават, просто казвам, че обичам да пуша и не възнамерявам да умра напълно здрава. Разболяла съм се от много неща, които не са свързани с цигарите и първо бих спряла стреса ако можех, но очевидно няма как. Толкова. В интерес на истината и моркови не бива да се ядат, защото бетакаротина е равносилна причина за рак на белия дроб, както и битовата химия. Не мисля, че е хубаво да се пуши, но е хубаво и човек да си дава сметка колко други причини може да има за рак, преди да си въобрази, че като спре цигарите ще живее вечно.

# 21
О, изобщо няма гаранция, че ако не пушиш няма да се разболееш дали от рак, дали от друго, но не виждам никаква причина да си увеличаваш сам вероятността това да се случи. И то многократно я увеличаваш.
Да не говорим колко още проблеми създава пушенето, особено при жените. От по-бързо застаряване на кожата, до проблеми със забременяване. Списъкът е дълъг и лесно се намира, ако някой го интересува.
И просто казвам, че ако здравето не е достатъчно добра мотивация, това е тъжно. Пълно е с хора, които някак устискват няколко месеца, докато им се роди бебето, и после започват пак.

# 22
  • София
О, изобщо няма гаранция, че ако не пушиш няма да се разболееш дали от рак, дали от друго, но не виждам никаква причина да си увеличаваш сам вероятността това да се случи. И то многократно я увеличаваш.
Да не говорим колко още проблеми създава пушенето, особено при жените. От по-бързо застаряване на кожата, до проблеми със забременяване. Списъкът е дълъг и лесно се намира, ако някой го интересува.
И просто казвам, че ако здравето не е достатъчно добра мотивация, това е тъжно. Пълно е с хора, които някак устискват няколко месеца, докато им се роди бебето, и после започват пак.
Две години не пуших. И после пуша, когато може да се пуши, не съм в истерия ако не пуша.
Иначе си права, но здравето е комплекс от неща. Спирането на цигарите е стрес, който не във всеки момент може да си позволиш. В момента не мога да си го позволя, но е време в следващите години да спра изобщо с цигарите. Просто това е личен въпрос и таткото от тема е много важно да разбере, че не бива да трови бебето, както и всеки пушач трябва да осъзнава, че няма право да трови другите, дори да не са бебета. Тъжно е по детските площадки да е по-задимено, отколкото в бар. Иначе със себе си всеки да прави каквото си реши. Това исках да кажа. Едни преяждат, други пият, трети пушат, четвърти стават вегани, все си е личен порок и лична мания, но докато остане лична. Станат ли жертва останалите вече си изпуснал мярката тотално. В този смисъл не мисля след 50 да пуша, за да не се налага някой да ме гледа, докато си изкашлям дроба. За момента моите 5-6 цигари не вредят на почти никого.

# 23
Деси Dath, твоите теми приличат на социологически проучвания. Почвам да съчувствам на твоя съпруг. Първо беше да не ходи при бившата, да не вижда там сина му. Синът да идва у вас, да се сприятели с теб, че ти ревнуваш от бившата. Някои потребители заподозряха, че темата е пързалка. https://www.bg-mamma.com/?topic=1651555
Сега да не пуши, но не уточняваш той къде пуши, в помещението, където си и ти, или навън. Че и хъркал, горкия.
Да не пропусна и нарцистичната майка - https://www.bg-mamma.com/?topic=1658293.
Пак се разгоряха разни страсти и в тази тема. И отново, пускаш мухата и оставяш другите да си чешат клавиатурите. Ако започне да става съмнително, се включваш с някакви нови детайли.
Значи харесваш един мъж, събираш се с него, но после искаш да го промениш по твой модел? Ами ако се промени по начин, който няма да ти хареса?!
Каква ще бъде следващата тема?  Как да си върна бившия, може би?

В същото време, коментираш в друга тема, как ти си хакаш инжекции кортикостероиди без лекарско предписание и преглед, сигурна, кога е белодробен спазъм. Ама те кортикостероидите се чистят цяла година от организма. И те са опасни за бебето. За информация, ако наистина си бременна и нещата, които пишеш, са верни.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1660248.new#new

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 12:55 от Diorela

# 24
Никога не ми е пукало за картинките по кутиите, нито как вредя на собственото си здраве. Пуших около 7-8 години по кутия + на ден. Мъжът ми също. Но, когато беше ясно, че ще започнем да правим опити за бебе - спряхме цигарите от раз. Аз по-голяма мотивация от това не виждам. Никой не можеше да ме трогне със снимки на бели дробове или да се притесня от недостиг на въздух. Grinning

Та, той трябва да си реши. За съжаление, няма какво да направиш.

Иначе аз вече почти 10 години не пуша, помогнаха ми заместители, които съдържат никотин. Чак като спрях да пуша осъзнах, че съм смърдяла на комин, отвратително.

Няма нищо тъжно в ситуацията. Моето здраве е мое и е изцяло мое решение как ще процедирам с него и от какво ще ме е страх. Не знам за повечето хора, но аз изпадам в по-голям ужас от това какво може да се случи на хората около мен и се притеснявам повече за тях, отколкото за себе си. Смятам, че е така и с повечето хора, поне тези около мен.

Избрала съм да не пуша в името на евентуална бременност, а не от притеснения за личното си здраве. Също така, не знам колко болни хора познавате, но не са много тези, които се отказват от пороците си, без значение какво им се случва.

# 25
Напротив, много е тъжно, че собственото здраве не е мотивация, и искрено ти желая да не си спомняш със съжаление някой ден за тези думи.
Иначе, същите тези хора, за които ти е жал повече отколкото за теб, вероятно те ще трябва да те гледат, ако се разболееш от нещо. Не ти ли е жал и за това?

# 26
Съгласна съм, че всеки човек си има пороци и в крайна сметка сам решава какво да или да не прави.
Но не е вярно, че здравето на един човек е само негова работа. Защото като се разболее, не се гледа той сам, а го гледат близките му. Финансово не се разорява само той, а цялото семейство. После сълзи не рони той, а родителите му, децата му, партньорът му.
Това само го отбелязвам като факт, не обвинявам никого. И аз правя много неща срещу здравето си, но добре осъзнавам, че ако някой ден си докарам някоя гад, ще го отнесат близките ми, не толкова аз. Такава е човешката природа, какво да се прави...

Иначе, Деси, просто не пушете у вас, а навън, друго кой знае какво не можеш да направиш.

# 27
  • Плевен
Точно твоето здраве трябва да те мотивира да спреш цигарите.И да,съгласна съм че от зависим можеш да чуеш хиляди оправдания защо пушат.Мъжа ми е лекар в спешно,почти всеки ден идват пушачи с рак…Почти всеки ден казват на роднини и близки “присъдата”че техния близък няма шанс..И по-страшното е че са млади хора,на по 30-40 години.Последния младеж пушил по 2-3 кутии дневно,се докарал до кислороден апарат,не може да диша без такъв.А съседа му по легло с 2 инсулта,почти неподвижен,но продължава да пуши.Цигарата пада на леглото,подпалва го и целите му крака и ръце са в изгаряния 4 степен…Мъжът ми го пита защо при всичките здравословни проблеми е продължил да пуши,а той е отговорил :”Защото съм тъп “И не,няма шанс да оцелее с толкова изгаряния -кожата му се свлича сама.Та,не ми дреме с какво се оправдавате.Пушете на воля!Поне бъдете толерантни към непушачите и децата им.Защото не всички обичат да дишат цигарен дим.

# 28
  • София
Заключено по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт