Таткото много пуши!

• 1 474
  • 28
  •   1
Отговори
Скоро бебето ще се появи и ме притеснява че мъжът ми пуши много.Първо не е здравословно за бебето, второ за него . Вечер като заспи хърка много и като спи имам чувството че въздух не му стига . Някой знае ли трик ,или нещо с което да се накара страстен пушач да намали цигарите или да ги спре ,но за това даже ми се струва мечта .

# 1
Трикът е той сам да го осъзнае и да спре или поне намали пушенето като го прави само навън.

# 2
Няма трик. И няма да има такъв. Това е лично решение и трябва да го вземе, онзи който употребява. Ти не можеш вместо него. Ако се опиташ, ще си развалите отношенията. Не можеш да промениш човек. Нима не е пишел преди бременността? 

Нервна си от хормоните и очакването. Не прави истерии. Помоли го кротичко да пуши на терасата/ отвън защото си бременна и защото имаш непоносимост. Ако трябва, излъжи, че ти се гади и че ти е неприятно.
Не осъждай него. Просто го помоли да не пуши покрай теб. Когато родиш настоявай да не пуши покрай бебето.

Ако те обича - ще се съобрази.

Не е сега момента за раздори и скандали заради пушене.
Може да е нервен. Може да е лош навик. Каквото и да е, той трябва да го стори - не ти.

# 3
  • Варна
А хъркането не е задължително да е заради пушенето. Мъжът ми не пуши и хърка ужасно.

# 4
Няма трик. И няма да има такъв. Това е лично решение и трябва да го вземе, онзи който употребява. Ти не можеш вместо него. Ако се опиташ, ще си развалите отношенията. Не можеш да промениш човек. Нима не е пишел преди бременността? 

Нервна си от хормоните и очакването. Не прави истерии. Помоли го кротичко да пуши на терасата/ отвън защото си бременна и защото имаш непоносимост. Ако трябва, излъжи, че ти се гади и че ти е неприятно.
Не осъждай него. Просто го помоли да не пуши покрай теб. Когато родиш настоявай да не пуши покрай бебето.

Ако те обича - ще се съобрази.

Не е сега момента за раздори и скандали заради пушене.
Може да е нервен. Може да е лош навик. Каквото и да е, той трябва да го стори - не ти.
Не се караме,ама той пуши по кутия и половина.

# 5
Трикове много, но трябва той "да се накара", ти едва ли да го накараш или който и да е друг.
Особено както повечето пушачи се навиват сами че като са нервни и цигарата ги успокоява.  Сега, това наистина го има донякъде, но според мен е повече в навиването че без цигара си нервен, докато не се изнервиш наистина и не налапаш следващата Grinning Това го казвам за да ти стане ясно че с натискане не става, ще има просто да го гледаш как пуши нервно, ако той не иска а ти настояваш.
Разберете се да не пуши където си ти поне, щом си бременна най-нормалното нещо е да се съобрази с теб - и си по-чувствителна към миризми в момента, и от чисто здравословна точка, все пак е и неговото дете това и едва ли да не му пука за теб и за детето. Ако пък се навие съвсем само навън да пуши, още по-добре. Ще има моменти когато няма да му се занимава да излезе на терасата и ще реши че не му се пуши чааак толкова много, говоря от опит.
Вече ако се навие да ги спира или намалява, там има варианти но изборът пак е негов. Табекс ли ще е, дъвки или лепенки с никотин ли ще са, чист инат ли... каквото си избере, ако си избере.

# 6
Лек абсурд е да накараш страстен пушач да спре да пуши. Избий си тази идея от главата.
То аз самата с 300 зора спрях да пуша като бях бременна и пропуших 2 месеца след като родих отново, камо ли да накарам мъжа ми да спре да пуши, защото аз съм бременна, заради бебето или нещо такова.
Но това, което може и трябва да направиш е - категорично никакво пушене вкъщи. Като ще да се трови - навън или на терасата. Никакви цигари под абсорбатора или нещо такова. На първия ден, в който разбрах, че съм бременна, първо, че рязко от половин кутия на ден минах на 2 цигари, после на 1, докато ги спра, второ - казах на мъжа ми край с пушенето вкъщи. Оттогава не сме запалили нито една цигара у нас, пушим на балкона. Да, и да е -10, който иска - пуши, който не иска - не. Балконът се затваря, за да не влиза дим вътре и точка. Мъжът ми спря да пуши преди известно време и в колата, да, като сме навън с детето пушим, но аз постоянно го гоня да не е около нас. Изобщо мерки в това отношение - строги.
За хъркането - не е от цигарите. Кутия и половина не е малко, но просто ще стигнеш до обратен ефект, ако му броиш цигарите. Това си е наркомания и спирането става само с воля и осъзнаване. Та така.

# 7
  • София
За пушенето единствено, когато се роди бебето да не пуши в къщата, иначе да го накарате с “трикове” няма да стане.

За хъркането му запишете час за обследване на съня, така ще помогнете на себе си и НАЙ- ВЕЧЕ на него.

# 8
Някой знае ли трик ,или нещо с което да се накара страстен пушач да намали цигарите или да ги спре ,но за това даже ми се струва мечта .

Започни всеки ден да му изпращаш снимки на тумори по белите дробове, гърлото, устата.

# 9
За пушенето единствено, когато се роди бебето да не пуши в къщата, иначе да го накарате с “трикове” няма да стане.

За хъркането му запишете час за обследване на съня, така ще помогнете на себе си и НАЙ- ВЕЧЕ на него.

И аз си помислих за сънна апнея. Не е от цигарите.

# 10
Еми да си пуши човека!
Предполагам, че не е започнал когато си забременяла.
Да си призная мислех, че пушенето вече не е модерно но явно не съм мислила добре Simple Smile

# 11
Той е възрастен човек и няма как да го "накараш" да не пуши, ако той не иска. Предполагам, че също е пристрастен към никотина, а не го прави като социален навик.
Както са ти казали по-горе, нека да пуши на балкона. Би било абсурдно да гледате бебе сред облаци дим. Най-гадното на цигарите е, че всичко попива и се вмирисва. Винаги мога да позная кой пуши вкъщи.

# 12
Някой знае ли трик ,или нещо с което да се накара страстен пушач да намали цигарите или да ги спре ,но за това даже ми се струва мечта .

Започни всеки ден да му изпращаш снимки на тумори по белите дробове, гърлото, устата.

Повярвай ми, не действа. Нали налепиха всякакви гадни снимки по кутиите с цигари. Правим се, че не ги виждаме.
А аз съм зверска хипохондричка, направо не е за описване… и пак пуша.

# 13
Никога не ми е пукало за картинките по кутиите, нито как вредя на собственото си здраве. Пуших около 7-8 години по кутия + на ден. Мъжът ми също. Но, когато беше ясно, че ще започнем да правим опити за бебе - спряхме цигарите от раз. Аз по-голяма мотивация от това не виждам. Никой не можеше да ме трогне със снимки на бели дробове или да се притесня от недостиг на въздух. Grinning

Та, той трябва да си реши. За съжаление, няма какво да направиш.

# 14
Към РЗИ има кабинети за помощ за отказване от пушене. Могат да ви препоръчат терапия, лекарствени препарати, да изготвят план. Заявявате му, че не е приемливо да пуши, с това и вие ставате пасивен пушач, че и бебето. Дори и само на терасата да излезе, ако ще продължава с кутия и повече на ден, няма как никотинът да не се натрупва по дрехите, по косата, после ще се преоблича ли да взема бебето?

Колкото искате изследвания има за връзките между пасивно пушене по време на бременност и при бебе и малко дете. Изтъкнете и финансовата част. По колко пари на ден дава за цигари? Половин минимална заплата месечно?

Нямал воля... Хайде бе, че то утре за друго няма да има воля. Не му показвайте снимки, едва ли ще се трогне. Накарайте го редовно да изкачва стълби без асансьор, да ходи на по-дълги разходки и да види как се задъхва. Със сигурност си мисли, че на околните не пречи - нека да му кажат в прав текст, че им пречи, мирише, не е приятно.

Лично познавам няколко "страстни" пушачи, които от една-две кутии на ден бързо са ги отказали. Дядо ми преди много години - пушач, влиза в тоалетната с цигара и се задавя, от раз ги е отказал. За жалост почина от белодробна недостатъчност, вероятно поражение от пушене на млади години.

Съпругът на една от лелите ми - две кутии на ден. Забременява, заяви му, че в новото жилище с бременна жена и бебе няма да пуши. За няколко месеца ги намали до нула. Не му се излиза да пуши, на работа видя, че може да си ползва почивките за по-приятни занимания, а не да стърчи на портала с цигара.

Хората около него пушат ли?

Общи условия

Активация на акаунт