Закъснение 5+ дни

• 505
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте. По принцип имам доста редовен цикъл 28-29 дни. Като последният ми цикъл започна на 01.08 и сега трябваше да ми дойде на 29.08. Днес вече сме 04.09 и няма МЦ. Миналия месец точно по времето когато трябваше да съм в овулация имах доста стрес ( разделих се дългогодишният ми приятел, започнах нова работа, сменям и квартира, свалих и 2 кг от целия стрес. ). Знам, че цикъла може да се забави поради стрес, но досега не съм имала такова забавяне дори и по време на стрес. Случвало ми се е да закъснее с 2,3 дни, но с толкова колкото сега, никога. Имам си стандартните симптоми, които имам преди цикъл ( подути и болезнени гърди, пъпки по лицето, изнервено ми е ), но странното е, че симптомите се появиха 2 дни, след като вече трябваше да ми е дошло. Вчера сутринта направих тест, отрицателен, а и вероятността за бременност е под 1%. Дали има за какво да се притеснявам? Ясно е, че ще посетя гинеколог, ако не дойде до няколко дни/ седмица.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 08:12 от flower24

# 1
Ако симптомите са се появили по-късно, значи просто цикълът ви се е изместил и ПМС-ът тепърва започва. Закъснение до около 7 дни се счита за нормално

# 2
Случва се и да прескочи или много да закъснее по други причини, не бременност. Това, че не се е случвало, не означава, че няма да се случи.

# 3
  • София
При поликистоза, проблеми със щитовидната жлеза и др. често стресът оказва влияние на цикъла.
Ако не ти дойде до утре, отиди на лекар да установи причината.

# 4
При поликистоза, проблеми със щитовидната жлеза и др. често стресът оказва влияние на цикъла.
Ако не ти дойде до утре, отиди на лекар да установи причината.

Благодаря за отговора. Наскоро ходих на преглед. Нямам поликистоза ( споменаха, че яйчниците са ми като по учебник ), и пак наскоро си пусках изследвания за щитовидната жлеза и всичко беше наред. Затова се чудя....

# 5
Случва се понякога цикъла да закъснее.
Единствено следи да не изпуснеш бременост.

Иначе правилото е чакаш 10-15 дни закъснение и отиваш на лекар.

При скорошни прегледи и изследвания, отрицателен тест то няма нищо притеснително - вероятно наистина стреса ти е в повече.

# 6
  • София
10-15 дни са много. Може да е киста и да се спука. 7-10 дни е оптималното. До 7 е нормално + още 2-3 да успееш да запишеш час.
И без поликистоза е възможно да бъде задържан фоликул при стрес или някакви други психофизиологични проблеми.

# 7
Ако няколко години си водила редовен полов живот и изведнъж спреш,  е нормално да има промяна.
Не казвам,.че е от това, но е една възможна причина.
На мен например стрес и пътуване не ми влияят, но честотата на половите контакти Да.
Друга възможност е ако си приемала.някасви витамини, промяна начина на хранене.
Все пак върви на лекар, за да изключиш възможен проблем.
И на мен ми закъснява повече от седмица, а съм с къс цикъл последните години, поради предменопауза.
Ама бях близо месец ваканция. Много пътувах, слънце, море, интензивна романтика...
И предвид възрастта ми и симптомите, мисля, че е хормонално.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 19:28 от zavs

# 8
Днес имам някакво светло кафяво течение, дали това ще е началото на цикъла?

# 9
То ще си покаже. И така да е, ходенето на лекар няма да навреди.
След приключването на връзка, аз бих си направила обстоен преглед и изследвания.

# 10

Какво се случи с цикъла? Минаха още 3 дни.

Аз по едно време имах киста жълто тяло. Цикъл не идваше с месеци. Тогава посетих АГ и ми изписваха лекарства, което лечение продължи няколко месеца поради объркване на хормоните

# 11

Какво се случи с цикъла? Минаха още 3 дни.

Аз по едно време имах киста жълто тяло. Цикъл не идваше с месеци. Тогава посетих АГ и ми изписваха лекарства, което лечение продължи няколко месеца поради объркване на хормоните

Привет, дойде си ми съвсем нормално. Вече дори и свърши. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт