Водомер и инкасатори

• 860
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, имам един въпрос: Живея в къща и водомерът се намира в мазата. Днес инкасаторите дойдоха да засичат водата, като ми казаха да им снимам числата на водомера. Аз им отключих вратата и им казах да влязат и сами да си го отчетат. При което ми отговориха, че не желаят и аз им казах, че това е тяхно задължение. Влязоха и го отчетоха. Решиха да ми напишат предписание, че водомерът е недостъпен, но аз отказах да го подпиша. Какво мога да очаквам да направят от ВИК? Ако искат да се измести шахтата с водомера за моя сметка ли ще е при положение, че от както се помня е нямало проблеми с доктъпа и отчитането?

# 1
Шахтата и водомера са за ваша сметка.
Има някаква наредба, според която всички водомери трябва да са с дистанционно отчитане т.е. трябва да се сменят с нови, за ваша сметка, до края на 2026г.Затова ВиК правят предписания. Мисля има нещо и за шахтите до 2 метра от оградата.

# 2
Шахтата и водомера са за ваша сметка.
Има някаква наредба, според която всички водомери трябва да са с дистанционно отчитане т.е. трябва да се сменят с нови, за ваша сметка, до края на 2026г.Затова ВиК правят предписания. Мисля има нещо и за шахтите до 2 метра от оградата.
Водомера е нов, шахтата е в мазата на 1, 1,5 метър от оградата. По тяхната логика, водомерът в градината или на пътя трябва да стои. В друг град имаме апартамент, чиито общ водомер е в мазата, не казват, че е недостъпен.
Не мисля, че аз сама трябва да си дасичам водата, а те сами трябва да си я засекат.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 11:46 от TN.Ivanova

# 3
До преди две години и половина живеех в къща. Тогава смениха всички водомери на къщите в целия квартал с такива с дистанционно отчитане, при това ги смениха безплатно. Разбира се, трябваше да има шахта за водомера, но май всички си имаха. Нашата ограда беше висок и масивен зид, но нямаше проблеми заради това, отчитаха си водомера отвън през зида.
Не разбирам какъв е проблемът със снимането, след къщата смених два апартамента, две различни инкасаторки, които почти никога не са влизали у дома. Лепят бележка на входа на коя дата ще минат, снимам водомера, пращам снимките, те ми пишат колко кубика имам и си пожелаваме приятен ден.

# 4
E, да, де, но Иванова не желае да снима и сега има предписание.

# 5
E, да, де, но Иванова не желае да снима и сега има предписание.
Не желаех да снимам, защото съм със счупен крак и ръка и ми е трудно да се наведа, за да направя снимка т.е. нямам упора.
Да уточня, че нашата инкасаторка не споменава кога минава и засичането на водата се случва ако случайно я видя- за последните 4 месеца чак сега я засякох. Да уточня, че веднъж я видях 3-4 къщи под нашата и щом я попитах, защо не е чукнала или извикала, излъга че е. Имам 2 малки кученца и дори някой да се разхожда по пътя почват да лаят.

# 6
Обикновено минават по едно и също време, нашата е към 4-5-то число.

Общи условия

Активация на акаунт