Нечовешко отношение в болница сърце и мозък Плевен

• 2 059
  • 65
  •   1
Отговори
Уважаеми читатели, не мога да пренебрегна ужасното, и нечовешко отношение към човек, в случая моята майка ! Приеха я в прословутата частна болница Сърце и мозък, Плевен . Имаше проблеми с дишането, и я насочиха за хоспитализация в пулмологията/няма да посочвам повече това заведение, а още по точно концлагер/. Майка ми беше в пълно съзнание и отлична кондиция за възрастта си 86 г. Работи активно с компютър и смарт телефон. Тъй като аз живея в София, а тя в Плевен се чувахме първите два дена по телефона. На третия ден установих, че телефона и е изключен !? Обадих се в болницата на следващия ден и ми съобщиха, че започнала да буйства, да си скубе косите и т.н. Нещо напълно неочаквано и непонятно за мен и близките ми. Имала деменция !!?? Деменция, ако някой се интересува да прочете, не се получава за един ден! Два дни ни вест ни кост за състоянието и. След 3 дни днес в неделя 09.02.2025 г. Казаха, че я изписват. Отиваме с жена ми в Плевен да я закараме в дома и при съпруга и, той не ми е роден баща. На рецепцията ми казват, че било студено и за да не студува да отида с колата на входа за бърза помощ, а не там където обикновено изписват пациентите !? Сестрите я “изкарват” … не на количка, а на подвижна носилка! Тя е с празен поглед, неадекватна, посинели китки и дори не може да ме познае, изпаднах в шок, докарахме я в абсолютно съзнание, в болница, където да я лекуват и помогнат, а ми предават човек с измъчен поглед в полусъзнание !!! Що за болница, не болница, а концлагер където измъчват хората, за да приберат здравната пътека, такова отношение е подсъдно дори към животни, камо ли за хора, не мога с думи да опиша състоянието ми, когато я видях , махаше с ръце, с празен невиждащ поглед. Жена ми се разплака, беше ужасна , травмираща гледка. След 10 минути говорене от моя страна, и повтаряне на майко, майко започна да ме разпознава, позна съпруга си, жена ми… имала деменция, никъде в епикризата не се споменава тази диагноза, но упорито ми го повтаряше от докторката… Майка ми, смело мога да кажа, че е малтретирана , и унижавана. В къщи ни каза, че някаква там и се е карала постоянно. Това ли е доброто отношение към пациента, което рекламират !? Съжалявам, но не мога с думи да опиша това, което преживяхме , след около час вече в къщи, майка ми стана друг човек, започна да говори, да хапва, да пие вода…ако беше останала още един ден в това ужасно заведение за пари, най вероятно щяхме да я загубим… Не ходете в това долнопробно и опасно заведение, горещо ви съветвам, особено опасно място !

# 1
А защо я оставихте без придружител?

# 2
Тъжно е това, което сте преживели. Не всеки има възможност за придружител в болница. Възможно е да е получила някакви поведенчески реакции като странични действия от медикаментите. Вижте с какво е лекувана и дозировките. Ако имате време, останете няколко дни в Плевен, докато се постабилизира.
Прочетете и обсъдете епикриза та  и с личния лекар. Помислете за времето нататък, може ли някой да идва да почиства, да купува храна итн.
Можете да се оплачете в ръководството на болницата, но не ми се вярва да има последствия. Не ви помогнах с нищо.

# 3
Жалба в полицията?

# 4
В епикризата не пише деменция, а какво пише?
Вие всъщност не знаете какво е станало в болницата, освен, че състоянието й се е влошило. От къде съдите, че е подлагана на мъчения и нечовешко отношение? За влошаването може да има естествени причини.
Съжалявам за това, което преживявате. Представям си стреса ви, тежко е, особено, когато се случва с родната майка. Моята майка почина след дълго боледуване, така че ви разбирам.

# 5
  • Пловдив
Добре, какво е медицинското обяснение за това състояние и отшумяването му?

# 6
Съжалявам за майка Ви.
С каква диагноза беше при постъпването?
По време на пандемията имаше хора, които буйстваха от липса на кислород към мозъка.
Може би нещо подобно е станало, деменция за дни не се получава.
Дано се възстанови напълно! Мерете сатурацията.

# 7
  • IC 1101,Abell 2029
В епикризата не пише деменция, а какво пише?
Вие всъщност не знаете какво е станало в болницата, освен, че състоянието й се е влошило. От къде съдите, че е подлагана на мъчения и нечовешко отношение? За влошаването може да има естествени причини.
Съжалявам за това, което преживявате. Представям си стреса ви, тежко е, особено, когато се случва с родната майка. Моята майка почина след дълго боледуване, така че ви разбирам.
Безхаберието на много от "докторите" ни.Това са естествените причини за влошаването й.Така от тези "естествени причини",лицензираните убийци в бели престилки,убиха моята майка.

# 8
Така от тези "естествени причини",лицензираните убийци в бели престилки,убиха моята майка.
И моето семейство преживя загуба по същата причина. В Сърце и мозък, но в друг град. Дори името за мен е безумие, а това което се случва изобщо в болници и клиники отдавна вече не е лечение на болни. Експерименти и сеене на смърт е реалността там.

# 9
Не съм съгласна да се обобщава. Леля ми я оперираха в Сърце и мозък в Плевен, много рискова операция при нейното състояние на сърцето. Много добре се справиха и тя много бързо се възстанови. Жена на 82 г.

# 10
  • София
На моя близка бащата беше там след инсулт. Оказа се, че просто са го държали седиран, защото не е бил на себе си. Това пък му е забавило много възстановяването на мозъка.
Сега е добре физически, но шансът за психическо възстановяване клони към нищожен.

# 11
Не съм съгласна да се обобщава. Леля ми я оперираха в Сърце и мозък в Плевен, много рискова операция при нейното състояние на сърцето. Много добре се справиха и тя много бързо се възстанови. Жена на 82 г.
Трябва да има и такива случаи, иначе би станало прекалено очеИЗвадно. То не че не е, но е така за тези, които са изгубили свои близки.
Има и много хора, при които фаталните последствия са със забавяне, като при изписването никой от близките не подозира нищо. И следват благодарности и похвали, което си е логично, но какво всъщност са причинили на болните - често си остава загадка.

# 12
Такива състояния може да има  и след инсулт и инфаркт (дори леки и нерегистрирани). Въобще при състояния на слабо оросяване на мозъка.

# 13
Не мога да разбера някои коментари, особено вменяващите вина на хората. Казвате за придружител, сякаш навсякъде предлагат или пък има шанс да скочиш и отидеш там. Колкото и да искаме да сме близо до близките си, не винаги има шанс за това да тръгнем. А и жената е била добре, насочват я за хоспитализация, нищо нестандартно и авторът не казва, че е имало нещо сериозно. Жената е била със синини на китките (май така пишеше), защо питате глупави въпроси дали е била подлагана на нечовешко отношение. Доколкото разбирам, на човека не е обяснено ясно какво е било състоянието на жената. Да подхвърляш диагнози като деменция е безумно. За мен лично си подайте сигнал в ИА Медицински одит и да си проверят легално ситуацията. Ако сега не реагирате, нали не мислите, че ще получите по-добро отношение следващият път? В крайна сметка, това са хора и имат нужда от човешко отношение. Ако е буйствала, да го опишат, да кажат какви изследвания са направили, какво лечение са приложили, в какви ситуации се е отключило.

# 14
  • IC 1101,Abell 2029
Предполагам са я тъпкали с лекарства жената и от там е получила някаква  временна деменция,а синините са от катетрите или там както се нарича,през които вкарват лекарствата.Добре че бързо са я махнали.Когато незнаят какво да правят нашите доктори,започват да тъпчат с лекарства.А този Медицински одит какво може да направи.Ами те толкова си знаят хората.Действали са според своите знания.

Общи условия

Активация на акаунт