Нечовешко отношение в болница сърце и мозък Плевен

• 10 030
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
Димис е написала всичко, което исках да кажа.
Освен това на възрастните хора синини се образуват и от най-малък натиск. Може да не е връзвана жената, а просто да са и вземали кръв или е била на системи.
Но е истина, че някои лекари и медицински персонал са доста неприветливи. В други държави такова поведение е недопустимо.
Истината е, че когато се сблъскваш със смърт и болести, с времето ставаш циничен. Някои успяват да запазят учтив тон, други просто не могат. Не ги оправдавам. Това е дълга тема.
Възрастните хора по принцип се влошават в болниците.

# 61
  • Пловдив
Разбира се, че може да има невинно обяснение. На стари хора се случват понякога епизоди на объркване, а доколкото разбирам от другите постове, вкл. тези на Димис, имало е и подпомагащи фактори, може и лекарствата да да повлияли.
НО...
...не са им дали никакво правдоподобно обяснение, а са им казали: "ами тя си има деменция".
И са и се карали, се твърди. Може да е било наложително, защото бабата е буйствала, може и да не е било. Не е като да не се карат на пациентите за добър ден в нашите болници. Не, не винаги и не всеки, но и чак рядко изключение не е.
Ми лошо впечатление прави и остава впечатление за нещо съмнително, което се крие. Независимо дали има, или няма такова нещо.
Обаче не - пациентите сме лоши и заради нас горкото дете на Ра2 е виновно по рождение.

И не, нищо не съм отсъждала. Такива са данните в първия пост. Не сме Ванги.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 18:50 от Магдена

# 62
zavs благодаря!
Гледните точки са много и от различни страни.
Знаете ли кога синът ми се отказа от медицината? Когато ме видя изморена от смени и в същото време близък на пациент ме попита какво щяла съм да правя ако пострадалото дете е мое.
А моето дете в какво състояние е? Дали е инвалид, дали въобще е живо? Знаете ли колко пъти съм чувала " ти ако си легнала на моето място".
В отделението имаме колежка на химиотерапия и идва на работа,  колежка вдовица,колежка без дете въпреки инвитро процедури, колежка с починало дете. На кое точно място иска да бъде един пациент?

# 63
  • Пловдив
Димис, разбирам, че се случва и това. Хора, неспособни да се поставят на чуждото място, има и сред пациентите. Те, ние сме същите хора като вас.
Изпитвам го на гърба си същото не лично, но по адрес на колеги и на цялата ми професия - на тоя детето му ако беше, пожелавам му другия път да е неговото дете, щом е лека телесна повреда, нека я нарежат и нея като Дебора, нецензурни изрази, обиди... Познато ми е.
Аз (Хейзъл, Гошо, Пешо) не нападам излипно никого, не нося отговорност за филанкишията и мисля, че е редно да очаквам да не ми тръсват майка ми в полусъзнание и без адекватно обяснение като на автора, баща ми да не е поставен в условия като този на Хейзъл, да не ме навикват, особено в състояние, когато съм беззащитен и уплашен за здравето си и може би за живота си, да не крият от мен като голяма тайна (щото съм тъп презрян пациент и нищо не разбирам) резултати и лечение, та дори и значението им, да не ме оставят на доизживяване без лечение, да ме насочват за следващите етапи на лечение, които на тях са им известни, а не аз да се блъскам неориентиран, търсейки какво, как, къде... и още много. Всички работим, всички имаме деца, всички се изморяваме, и да не дава Господ на никого, всеки може да загуби дете или да се разболее сериозно, но да работи.
За това става дума. Изрази като "нечовешко отношение", "убиват ни" и пр. аз лично не използвам, но мнението ми за описаното в началото и в края на темата е все същото.

# 64
Димис е написала всичко, което исках да кажа.
Освен това на възрастните хора синини се образуват и от най-малък натиск. Може да не е връзвана жената, а просто да са и вземали кръв или е била на системи.
Но е истина, че някои лекари и медицински персонал са доста неприветливи. В други държави такова поведение е недопустимо.
Истината е, че когато се сблъскваш със смърт и болести, с времето ставаш циничен. Някои успяват да запазят учтив тон, други просто не могат. Не ги оправдавам. Това е дълга тема.
Възрастните хора по принцип се влошават в болниците.

# 65
Мда... баба като беше жива, влезе в софийска болница за операция. Иска ми се да кажа болницата. Окръжна болница. И там поискала една възглавница допълнително за леглото си. Чула една от персонала да коментира: "Тя тръгнала към гробищата, възглавница ще иска..."

Да кажа и нещо позитивно. Аз бях в Майчин дом, също за операция. И всички, всички, ама всички, с които контактувах, бяха мили, любезни, съчувствено настроени. Бяха страхотни. Heart

Майка ми пък беше в друга (трета) болница, която айде няма да назова. Сдърпали се нещо със санитарката и тя им изключила парното (радиатора). Едва на сутринта се усетили защо тракат със зъби. Joy

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 12:10 от Lorelada

# 66
Понеже ми омръзна да чета как пациентите все сме виновни. Никой не идва в болница от хубаво и никой не очаква от вас да сте богове, но никой няма и да ви оправдава за насилие! И обикновено никой не иска да стои там повече от 1-2 дни! Днес сме пациенти ние, утре може да сте вие! Това ли искате да получите като преживяване в болницата - побой ли е имало, какви са тези синини? Охрана в тая болница няма ли, мъже не работят ли? Защо е буйствала жената някой обяснил ли е на близките след това?! И като е буйствала трябва да я пребият и вържат ли??
И аз ще напиша книга някой ден за нашата здравна система като пациенти на онкологии основно. Ако някой иска да знае, да ми види старите мнения, много е дълго. Рак за 3ти път за 3 години, обиколили сме дузина онколози, 4 града, постоянно проблеми с пострадиационни странични ефекти, сраствания, блокирали бъбреци, рецидиви. Адско е, уважаеми госпожи и господа лекари и медицински сестри. Защото ни прехвърлят(е) от едната към другата болница, в едната нямало еди си какъв специалист,в другата също, в едната болница онкокомисия назначава лъчетерапия, пращат те да си търсиш къде да я правиш, после "проследяващият" онколог поради претовареност забравя да си вдига телефона, ходиш на още един, и на още един, защото имаш болки и не минават от никакви оксикодони дори! Минава време, не можеш да минеш преглед, ямр, отказват ти скенери... и още колко много неща мога да кажа, и мен ли ще нападнете и упрекнете?
Ние всички сме виновни, че живеем в такова блато и се караме. Защото всичко е пропито от корупция, недостиг на персонал в големите градове, та какво да говорим за малките! За всичко се пътува до софията от майната си. А ако е възрастен човек, задължително с него трябва да има друг да го придружава.
Нечовешко е всяко отношение, което причинява болка на пациента, особено ако не е свързана с приемани медикаменти или претърпени образни изследвания или оперативни процедури. Изключително тежка е лекарската професия, но НИЕ НЕ СМЕ ВИ ВРАГОВЕ. Ние идваме с надежда и желание да работим ЗАЕДНО, за да излекуваме БЛИЗКИТЕ СИ ИЛИ СЕБЕ СИ. РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-НАКРАЯ! И лечението на пациента на 50% зависи от подкрепата на близките му, особено при тежки диагнози като нашата! Защото вие си правите курса лъче/химиотерапии или операцията, после ни изпращате да се оправяме у дома. Търсим си сами медицински сестри за смяна на торбички, инжекции бием и какво ли още не. Няма въобще да засягам въпроса за палиативни грижи, че ще стане трагично.
И пари плащаме за това, каквото е по ценоразпис на болницата, но И ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ СЕ ОЧАКВА. Мен днес клиентите, колегите, бизнес партньорите ми не ме питат как се чувствам аз или през какво минава семейството ми, че да ми съчувстват на мен. Оправям се сама с тежестта на това. Така и вие трябва да се справяте! Имате постоянно обучения, събития, синдикат, търсете начини да си защитите професията и интересите и да изисквате от властта да осигури условия за по-добро здравеопазване. НО АКО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА, НЕ СИ ГО ИЗКАРВАЙТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ, МОЛЯ! Ние от бизнеса работим постоянно, за да има повече пари за тая здравна каса и никой да не е ощетен от лечение. Рано или късно и тя ще гръмне обаче.
Такива зверства не заслужава никой, нали утре може да са вашите родители? Кой ли ще се погрижи за тях, вероятно ромски персонал така както е тръгнало?
Вчера разговарях с млади лекари в болница във Велико Търново, дядо ми е приет там със запушени два стента. Бяха любезни и ми обясниха какво са му правили, защото е сам. Всеки от семейството ми е в някаква болница и се опитвам да се държа, а вие тук ни се карате, че не трябва да се дава информация по телефона. Е, не трябва и да се посиняват хора в болницата, нали?
Ако не намираме общ език, няма да се оправим н и к о г а. Аз съм ЗА медицинският персонал да бъде високо заплатен и да се промени системата на тези клинични пътеки ако трябва, но нека и специалистите се държат и практикуват като такива, не да си намирам в досието фалшиви хоспитализации и процедури, които не са ми извършвани. Има и още по-тежки случаи, вижте репортаж в канала на Цанов, момчето с ослепяло ляво око, момичето оставено да кърви и починало... Никоя сума не оправдава да оставиш човек да умре! Професията ви е хуманна!

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 13:36 от Kabile12

# 67
Вижте разследването за плевенската болница на Горчев, жена му учила за рехабилитатор, завършва като гастроентеролог и други неща.

# 68
Видях го, затова и се озовах тук накрая. Нищо хубаво не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт