Кисти на зъб.

• 624
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте.При случаен преглед при зъболекар с панорамна снимка се оказа,че имам два зъба и под тях две огромни кисти.Веднага при Лицев хирург.Попаднах случайно при доц.Чешмеджиева.И тя ме прати на скенер на зъбите който ще се прави операция и имам част в кабинета и насрочване ден за операция.Питам.Как минава самата операция.Ако знае някой колко ще ми струва цялата процедура ще съм благодарна някой да сподели и за самата докторка.Благодаря.

# 1
Докторката е много добра. Моя позната се оперира при нея. След изваден зъб не й бяха почистили кистата. Лежа в болницата няколко дни, беше на вливания. Всичко вина благополучно. Успех! В добри ръце сте!

# 2
Преди една година ми правиха такава операция, доста неприятно, усещах как ми пилят челюстта....беше инфектирано мястото, но мина без проблем, при Недялков бях

# 3
  • Цюрих
Здравейте!
Извинявам се, че използвам старата тема, но не мога от телефона си да създам нова, нямам опция.
И на мен ми предстои операция на киста на 6ти горен зъб. Прекарах шарка, от нея получих абсцес, поду ми се бузата и ми изписаха антибиотик. На 3тия ден ми изтече гной през синуса. На панорамните и секторните снимки нищо не се виждаше, само на 3D  КТ се видя, че имам киста 8мм,която е перфорирала синуса.
И се започна едно търсене на лекари в отпускарския сезон вече повече от 10 дни.
Най-много ме шокира фактът, че лицево-челюстната хируржка, при която си правя зъбите от години, каза че не иска да ме вземе заради шарката, въпреки че към момента, в който щях да отида при нея вече не бях заразна. Също така отказа да ме насочи към друг лекар, който би ми помогнал. Просто раздразнено каза да си отворя нета и да си потърся там каквото ми падне.
 Като цяло минах 4-5 прегледа и само последният лекар (др. Едрев) от Му-Варна  се съгласи да ме оперира,другите просто ми взеха парите и казаха, че по-добре да ходя да се лекувам при ендодонт, защото и те излизат в отпуска. Няма да коментирам морала им, защо след като нямат намерение или време да ми окажат помощ ми вземат парите (един "хирург" даже ме напсува), но бих помолила, ако е възможно, тези от вас, които са претърпели подобна операция да споделят опит. Как протича операцията,как протича възстановяването, затваря ли се синусът бързо след това.Има ли сред вас такива, които са се оперира ли при д-р Едрев, надявам се да мога да му се доверя като специалист?
Наред с всичко друго съм и с тревожност и всяка морална подкрепа би ми помогнала да се настроя психически. Чувствах се толкова стресирана напоследък. Десет дни не бях яла и не бях спала от болки. Така че, моля ви, споделете опит!
Благодаря предварително за подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт