❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 974
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
На повечето места в западния свят пъпчетата вече не се обработват, като това са официалните препоръки на здравните организации, само в България още върлува тоя закон да се промива пъпа със спирт, но това е отживелица и даже изследванията сочат, че забавя повече възстановяването

Това защо не го сподели преди да дам 30лв за Цителиум 😅😅😅

От ,както пръснах цителиум и за около два дни и падна пъпчето така,че не съжалявай.
Тези мръсотии дето се натрупват кръв,кори и тн.не ми е било просто на мен някак хигиенично да се насъбират и да не се почистват ...
Плюс това в началото толкова много акаше наведнъж ,че си замърсяваше и нагоре и представям си ,ако не съм чистила кво щеше да стане ...

Моето бебе имаше физиологична жълтеница,която отмина сама някъде до втората седмица ♥️

# 496
И на мен нищо не ми искат за 40 от църквата изрично попитах.Казаха вие и бебето само 😁
Няма да събирам никой с майка ми ще сме и една пр.Поръчах мъфини и сладки плодови кошнички да отбележим,майка май ще прави сладка питка 😁скромно ще отбележим.
*Единствено на входа като запазвах часа ме попитаха дали съм кръстена😇
Но дори и каката е кръстена.
Снощи ест на моята смяна за ам...към 4 беше няма заспиване и Гери кокори се. ..мале🥴 друсам аз,биба какво ли не ...неще....мм ме смени и нз какво стана 🥴
Но 3,4 часа и през нощта...прави пауза повече не.

# 497
  • София
Гого изкара жълтеница в болницата. Казаха, че е лека форма и нямало нужда да е под лампа. Мина за няколко дни. Не е бил необичайно поспалив, както е характерно. Момичето с което лежах едвам го будеше да яде.

# 498
Някой на ам да яде по 120 вече?

Аз да споделя,че поръчах ваксина за варицела на каката понеже не е карала,а с бебе ще ми е по-сиг,че поне ще изкара леко ...а и сега съм я спряла,сега е момента

# 499
  • София
От вчера сме на 120мл. Изпива се всичко. Понякога остава малко, но като цяло си е ящен.

# 500
На моето от днес му правя по 100 мл.През нощта се буди през 2 часа да яде,досега не го беше правил.Ще видим дали ще го изяжда.А му правех по 85 някъде.
С тая погача незнам какво да правя.Не ми се иска много народ покрай детето,очертава се да сме около 15 жени.От друга страна всички роднини и приятели идваха да го виждат и му оставиха подаръци.Пълни сме с дрешки до Нова Година чак,както и играчки,шезлонги и др.Може да не събирам и аз никой.

# 501
Аз рядко правя 120 следобед и вечер рядко като цяло...мм настоява да правим аз мисля,че още е малка🥴но пък се роди голяма

# 502
Аз не мога да разбера колко точно яде тъй като я слагач първо на карма после мляко. От млякото яде различно количество - 40-60-80 мл. Но доста е лакома и си похапва. Някой път на 3 часа, някой път като е будна по цял ден по-често. Макар че като почнат режим изгради, режим… то хубаво ама не винаги ми се получава, но долу горе си спазва. Въпросът е че още не може да пропусне 1 нощно хранене..: А трябвало вече, та не знам.

Погача правихме тази неделя. Бяхме 13 дами и го правих на верандата. Хем на чист въздух, хем има доста пушачи. Изкарах я за 15 Мин и я прибрах да спи.

В църквата ми искаха питка и минерална вода. Като питката после се споделя с приятели.

Имаше лека форма на жълтеница в родилното, но казаха че не е нещо притеснително.

# 503
Аз не мога да разбера колко точно яде тъй като я слагач първо на карма после мляко. От млякото яде различно количество - 40-60-80 мл. Но доста е лакома и си похапва. Някой път на 3 часа, някой път като е будна по цял ден по-често. Макар че като почнат режим изгради, режим… то хубаво ама не винаги ми се получава, но долу горе си спазва. Въпросът е че още не може да пропусне 1 нощно хранене..: А трябвало вече, та не знам.

Погача правихме тази неделя. Бяхме 13 дами и го правих на верандата. Хем на чист въздух, хем има доста пушачи. Изкарах я за 15 Мин и я прибрах да спи.

В църквата ми искаха питка и минерална вода. Като питката после се споделя с приятели.

Имаше лека форма на жълтеница в родилното, но казаха че не е нещо притеснително.
Моето бебе се храни по същия начин.Въобще не мога да разбера колко точно поема в денонощието,  защото има и рефлукс.

# 504
И нашата беба връща някой път, не по много но се случва. Ама като и гледам бузите и кълките си качва добре.

# 505
safemylove, през първата една година няма как да се изгради стриктен режим и да се спазва под час, а по-скоро ориентировъчен такъв. За махане на нощното хранене пък педиатъра ни каза да се водим по бебето и то като е готово само ще си го махне като спре да се събужда толкова често нощем. Всяко бебче си има собствен ритъм, какво трябвало и не трябвало изобщо не го мисли, за да не се напрягаш излишно. 😊

# 506
Ето сега й направих 120 не можа да ги изпие,но се случва да ги изпие.

# 507
  • София
И нашата педиатърка каза да оставим бебето само да се откаже от нощното хранене. Така и ще направя.

# 508
Нощното хранене ни е 00:00 и после 5-6 сутринта. Е, докато сменя памперс, хапне от гърда и после АМ става 1 и нещо де.. Аз даже искам това в 00:00 да ги махам, но е още малък и ще поизчакаме.
Аз не искам да събирам гора вкъщи за 40.. малък е още (а и на затворено все пак). Но ММ иска родата да дойде (те са от други градове).. броя аз броя 20 + човека с мъжете. Е, те ще влязат да видят бебчо и ще излязат по мъжки ама все пак много хора ми се струват.
Дали защото 4 години чакахме и се борихме за бебче, но все иска да го опазя.. май не е в мой плюс.

# 509
Em22, и аз така се чувствам. От една страна искам вече да я видят роднините, пък и ние малко да се социализираме, че всички са в други градове. От друга обаче, все още ми е притеснено и не искам да има други хора около нея.
Много съм раздвоена и не знам като цяло как да процедирам с погачата.

Общи условия

Активация на акаунт