Четвъртокласници 2024/2025

• 25 410
  • 724
  •   1
Отговори
# 150

Тези тестове получихме целият клас и по тях ще работят.Бяхме събрали сумата още мин.година.

# 151
Моят четвъртокласник ще кандидатства и НВО-тата ще са му най-малкият проблем 😀 Очаквам да отпаднат, но няма да е тази учебна година, за съжаление.

# 152
  • София
Момето, с какво ще кандидатства?

За НВО-тата сме с тези:
Скрит текст:

Математиката сме с тези :
Скрит текст:

По БЕЛ :
Скрит текст:

# 153
Да е здрава и спорна учебната година!
Вчера беше натоварен ден. Участва в програмата за откриването на учебната година,  после танцуваха и с групата.
Чакаме помагалата да ги получат. Но днес вече си имат домашни. И понеже има дни когато я взимам рано от занималня ще дописва в къщи или на балета, в дупката между уроците.

# 154
Момето, с какво ще кандидатства?
И с български, и с математика - еднакво добре му се отдават. Той предпочита да продължи в паралелка с български, аз - с математика, смятам, че е по-универсална, а и ще ме е яд да похаби математическите заложби, които има в себе си, само защото го мързи да решава задачи Simple Smile В крайна сметка ще видим с какво и къде ще го приемат, крайното решение като паралелка ще е негово, а като училище - на нас с баща му.

# 155
При нас помагалата, с които се работи в клас, са 10 общо по БЕ и МАТ, и се поръчват на обща поръчка за класа от едно издателство винаги - избрано от директорите. Ние само плащаме 😅
Аз обаче купих страхотни помагала за допълнителна работа в къщи (дано ни остава време 😵💫😫) - ето ги

ПП: 3 ти клас го бях взела за лятото и сега за преговор.

# 156
  • Варна
Нищо не сме взели извън това, което е поръчала класната да се купи за целия клас. И без това са много натоварени в училище. Така или иначе класната ще ги подготви достатъчно добре.

# 157
Аз съм купила това:

Сигурно и други сборници ще взема, защото ходи на математическите състезания, не решава всичко, естествено, но все пак се занимавам с нея допълнително у дома.
Иначе имат помагала специално с тестове за нво по математика и български, закупихме ги още в края на миналата година , но са с ученичката вече, не мога да ги снимам сега 🙂

# 158
  • Пловдив
Нищо не сме взели извън това, което е поръчала класната да се купи за целия клас. И без това са много натоварени в училище. Така или иначе класната ще ги подготви достатъчно добре.
И аз така.

# 159
Дъщеря ми не можеш я накара да свърши нещо, което не е дадено от госпожата. Така че нищо допълнително не купувам.

# 160
И аз няма да купувам допълнително, и без това ще дават много задачи по математика за домашно. Вчера бях на родителска, все едно бях на сбирка на олимпийски комитет 😄 Казаха, че няма да успеят с всички задачи по математика, защото много от децата са бавни на текстовите задачи и няма да успеят да смогнат, та каквото не е решено в клас, ще трябва сами вкъщи. Планът им е до април да са приключили с материала и май месец само да решават тестове за матури и да работят за подобряване на времето. Няма да карат Час на класа, ще ползват и това време за подготовка по БЕЛ и математика. Върхът е, че няма да ги водят в стола, а ще им носят обяда на чиновете, за да не губят време. Дъщеря ми е обещала да не ходи на допълнителни занимания в училище (не че досега е ходила) като танци, шах и карате, за да не губи от подготовката. Останах с впечатление, че ще натискат повече по БЕЛ, което идеално ни устройва, защото там са ни целите. Още вчера са говорили много на децата за матурите и моята е с убеждението, че се разчита на нея, дано не се напрегне твърде и да изплиска накрая. Ние вкъщи ще работим и по ЧО, че ще ходи на изпит с него, а материалът миналата година ми изглеждаше хем много като информация, хем твърде сбит като обем и трябваше да го коментираме допълнително, за да няма тъмни петна и да не изгуби интерес. Препъчоръчаха ако се работи вкъщи да се засича време, защото това бил основният проблем на матурите, най-вече по математика, че са 20 задачи за 1 час. За БЕЛ мнението е, че вариант с редактиране на текст вместо диктовка е по-неприятен, защото на децата им е по-трудно, но мислят, че ще се приеме като промяна.

# 161
Играх го този мач миналата учебна година с тогава - третокласника. Цяла година ходи на математическа школа, на състезания по математика, допълнително подготовка за тях вкъщи. Е, към март-април вече се виждаше, че детето е психически и физически изтощено, резултатите му на полуфинала на Математика без граници, например, бяха най-ниските му за годината. Така че съм решила тази година по-кротко.

# 162
Ven4e - какъв изпит по ЧО?
20 наистина са много задачи за 1 час 😵💫 те докато ги осмислят…
Не мисля, че ще се приеме промяната диктовка/текст редакция за тази година; нито има готови помагала, нито учителите са инструктирани да подготвят… не би трябвало. Но така де, всичко може да се очаква. Само дано по-бързо да се реши там каквото и да е, за да е целенасочена подготовката.

# 163
Момето, и аз така, тази година мисля изобщо да не ходи на математическите турнири, евентуално ако тя държи на олимпиадата, за да види какво е. Бива я, но не иска да развива математика, един сборник не е решила вкъщи и не ще да чуе за математически профил, така че няма смисъл от допълнителни тревоги. От турнирите разбра, че има деца, които са много по-добри от нея, а натурелът й е такъв, че където няма шанс да е първа, предпочита да пасува. На достатъчно състезания е била, за да има опит и да е спокойна как протича, това ни е достатъчно. По БЕЛ е с голямо самочувствие и няма търпение за матурата, но се надявам очакванията към нея от учителките да не я пренапрегнат и да отиде притеснена накрая. Аз гледам да не я притеснявам, даже никога не повдигам темата матури първа, виждам я, че знае и може, че оценките в дневника са реални и това ми е достатъчно. Много внимавам да не я товаря с очаквания и с моите амбиции. Sensaya, тя иска Класическата гимназия и трябва да мине през изпит по ЧО. Най я блазни, че екскурзиите им са в чужбина и ще пътува 😄

# 164
  • Варна
8-9 часа бел. и също толкова мат. седмично в училище, мисля са достатъчни. Няма да се натоварва допълнително у дома. Подхванала ги е здраво.Disappointed Relieved Само от вчера имат домашно по всичките видове математика 4 стр. формат А4. Сигурно са над 50 бр. задачи, някои и с подусловия, не съм броил. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 17:43 от le griffon

Общи условия

Активация на акаунт