Четвъртокласници 2024/2025

• 25 408
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Личните ученически карти дали са ги пуснали вече по книжарниците?

# 136
  • Варна
Да, от тази седмица ги има. Същите са отново на цвят и голямото чакане е, за да пише 2024 отзад 🤫

# 137
  • Пловдив/София
Здравейте, някой пускал ли е наскоро ПКК на 10 годишно? Далу хемоглобин 134 е ок за момче? И другите са леко занижени, но са дали стойности за възрастен. Младежът е видок 149 см и тежи 33кг, апетитът му хич го няма..
ЛЛ не се впечатлява особено.

# 138
  • Пловдив
Нормално е, от 100 до 155 го дават тук:
https://emedicine.medscape.com/article/2085614-overview?form=fpf#a1

Единицата в линка е грамове на децилитър, което като го умножиш по 10, дава приетата в нашите лаборатории единица грамове на литър.

# 139
  • Варна
Ох, и това свършихме в петък. Нали имат профилактични на 10години.
152см, 41кг, 150 хемоглобин. Момче.
134 не ми звучи зле при референтни над 119. Аз даже се учудих на 150.

# 140
Здравейте, някой пускал ли е наскоро ПКК на 10 годишно? Далу хемоглобин 134 е ок за момче? И другите са леко занижени, но са дали стойности за възрастен. Младежът е видок 149 см и тежи 33кг, апетитът му хич го няма..
ЛЛ не се впечатлява особено.
От няколко години храненето е голям проблем при моят син,та миналата си докара дефицит и се наложи да пие препарат.Забелязах,че след училище е много много изморен(на обяд още), едвам гледа,та помолих личния лекар да пусне едни изследвания.Първоначално не ме взе на сериозно,но после се увери,че има дефицит.Имайте си едно наум.

# 141
  • Варна
Личната пусна профилактичните, едновремено с това и здравната карта за училище. Остана да купя само ученическа лична карта. Учебниците за подвързани, купихме и малко тетрадки, две нови папки и сме готови за новата учебна година. Ще ползва старата раница от Ориндж. Ако си я пази, даже може би и пети клас ще издрапа с нея.

# 142
Благодаря, че споменахте изследванията.
ЛЛ пусна заедно със здравната карта през август, но аз направо изключих и забравих. Би трябвало още да е валидно направлението , ще отидем тази седмица, тъкмо и аз ще пусна за себе си.
Имаме допълнителни помагала за 4 клас, които купихме в края на миналата година , тях започнах да подвързвам, но търся правилен размер подвързии да купя. Което не намеря ще дам машинно да направят. За две деца миналата година броих 36-7 учебници и помагала за подвързване, колосална бройка са и ми се иска по-бюджетно да ги направя .

# 143
  • Варна
"Обмислят отпадане на диктовката от НВО на четвъртокласниците"
https://news.bg/education/obmislyat-otpadane-na-diktovkata-ot-nv … oklasnitsite.html

# 144
Да споделя една находка от днес- в Лидл са пуснали малки книжки помагала за НВО след 4 клас, както и по английски, немски. Около 40 странички са, но ми изглеждат супер синтезирани.

# 145
Знаете ли дали през тази учебна година ще правят проект за Слънчевата система и планетите?

# 146
Честит първи учебен ден!
Пожелавам на всички ни една здрава,успешна и ползотворна учебна година! 🍀
Неда Малчева за малко настроение
😄😄😄

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 21:42 от believe_

# 147
  • София
Честита Нова учебна година. Бъдете здрави и успешни, Наборите и родителите. Flowers Four Leaf Clover Дайте идеи, ако сте купили , сборник за извънкласни занимания, Мат и Бел? Нещо за занималня извън учебните помагала.

# 148
Честита нова учебна година и от нас! Да е много здрава и успешна 🍀🍀🍀 Класната ще поръча помагала за подготовка за матурите, но нарочно изчаква предвид промените, които се коментират. Когато ги получим ще ги снимам и ще кача тук 🙂 Разчитам, че ще ги подбере добре и ще са напълно достатъчни, опитна е и много амбициозна. Още вчера им е дала за домашно 4 урока по математика и днес, въпреки, че е неучебен ден, ще си им проведат часовете по български и английски 😄 При нас новото е преминаването от Школо към НЕИСПУО, хич не ми харесва, но ще свикна, няма как.

# 149
  • София
Дайте идеи, ако сте купили , сборник за извънкласни занимания, Мат и Бел? Нещо за занималня извън учебните помагала.
Класната е казала да се купят помагала за подготовка за нво по Бел и мат… и са поръчани и вече доставени на децата.
А така не искам да чувам думичката ‘нво’. Тамън свършихме с бившия седмокласник.

Общи условия

Активация на акаунт