Четвъртокласници 2024/2025

• 25 904
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
И аз ще се го пусна първо да.го изгледам, преди да го гледат децата..Въпреки че едно дете в училище да го гледа и ще си го изкоментират.
И при нас има агония голяма, че само 5 дни е почивката. Ще отидем.на планина за 3- 4 дни и тя ще свърши ваканцията.

# 631
Днес имаха Ден на таланта в училище, в който им спретнаха Математическо състезание за таланти, утре ще се явява на Пролетното математическо състезание за прием в МГ, в неделя е на урок по математика, а в понеделник, вторник и сряда - на пробни матури в училище, както вече разказах - много-много няма да разбере от ваканцията, но такъв е периодът. Последний напън Grinning

# 632
Ваканцията няма да ходим никъде. С баща и сме на работа, брат и има само 1 ден ваканция. Тя ще има активни тренировки в балета, че предстои конкурс. Ще ни дойдат гости обаче и няма да е сама през цялото време. Ще разходи братовчеда из Пловдивските музеи.
Случайно разбрах  че всеки първи четвъртък от месеца е безплатно посещението в музеите за ученици и пенсионери. Ако  някой иска да се разходи.

# 633
Успех на децата, които ще се явяват днес на Пролетното математическо състезание!🍀 Нашето момиче не събра смелост.

# 634
  • София
Успех на децата. Отиде, да видим... Grinning

# 635
Успех и от мен! Моят син отиде стресиран, за съжаление, трудни му се сториха задачите от предните години. На Европейското кенгуру е със 72 т.

# 636
  • София
Кенгуруто май е било сравнително по лесно тази година, какво казват децата? Гледам има доста високи точки в големите градове или така ми се струва. Моята още не я знам точно с колко точки е, но е решила последните две задачи, като гледа отговорите, верни са й.... та затова тъй ми се струва. Виж на ПМС не очаквам висок резултат, доста трудни задачи

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 14:51 от Cabo San Lucas 40

# 637
Моят син сподели, че първите задачи са му се сторили по-трудни от последните. Не знаем точки още.
Да видим Пролетното сега, там е същинската математика.

# 638
Напълно подкрепям. Същите бях и думите на моя син. Последните са били много по-лесно от първите.

Моят син сподели, че първите задачи са му се сторили по-трудни от последните. Не знаем точки още.
Да видим Пролетното сега, там е същинската математика.

# 639
Успех на математиците днес! Разбрах, че състезанието е много трудно и стискам палци да са концентрирани и да дадат всичко от себе си! За София още чакаме резултати от кенгурото. Понеже нашата също ще я местим, набелязала съм две-три училища и от юни ще следим техните сайтове дали ще обявят свободни места. Логиката ми е, че ще обяват след като минат матурите и стане ясно дали ще има преместили се деца. В училище много от децата носят телефони, нейният стои вкъщи, защото все още я водим и прибираме. Тя получи първия телефон през декември за 10тия рожден ден, уж не е обсебена, но скоро след това забелязах промяна в нея и силно ограничих вайбър комуникацията със съученички. Прегледах телефона и останах силно озадачена колко е токсична комуникацията между тях.

# 640
  • София
Да похваля детето от днес, 78 точки от Кенгуру , втора по успех от училището й...ами доволни сме...малко да повярва в себе си, Blush че тя, все другите били по умни от нея... да добие вяра, че може..

# 641
  • Варна
Браво на детето! Много е важно за самочувствието му.
Наскоро си говорих с моя близка приятелка за децата ни, все момчета, все четвърти клас. Нейното дете има огромен интерес към математиката,  все е на челните места по разни математически състезания. Детето здраво решава задачи през уикендите и през ваканцията, ходи на школа. Радва се, като ще ходи на школа. Моето събота и неделя учебник не отваря,  то няма и учебници, де, щото стоят в училище. Има един сборник с тестове по български и математика. Преди 2-3 седмици с 300 зора го накарах да реши по 1 тест по двата предмета. Що мрънкане измрънка.
 Събота и неделя му били за почивка. Щом госпожата нищо не е дала, нямало какво да прави. Накрая седна и за по 15 минути ги нашляпа набързо. Утре, ако реши да се яви на състезание (в случая по математика, но то важи и за другите предмети),  много ясно, че няма да се справи така, както момченцето на приятелката ми. Не е достатъчен само интелект, трябва си и труд и разбира се - и интерес.

# 642
  • Пловдив
Честито! И моята е втора от тяхното училище, ама е с петдесет и няколко точки (56?). Просто малко деца са се явили оттам. Математик N 1 на техния клас бил болен.

И моята е като детето на Галиция - не иска да чете, с триста зора я карам да реши задача и си я обясняваме по десет пъти... Ама пък са ни хубави и умни гарджетата, и да не четат. Wink

# 643
Браво на децата! При нас математиката остава все така нелюбима напоследък. Хубавото е, че поне чете. Покрай РД има няколко подаръка книги и сега се е заела да ги изчете. Даже на почивката си взе.

# 644
  • София
И при наборката всичко става със зор.

С нея ми е най-трудно от тримата.
 Голямата спори по час, брат им се съгласява и прави к’вото знае, а това малкото реве?!?
Аз обикновено изчаквам да се успокои. И после правя втори опит да я убедя за нещо  - най-често да чете или да се упражнява допълнително. Но понякога не издържам и почвам да викам още при първите сълзи.

Общи условия

Активация на акаунт