Четвъртокласници 2024/2025

• 25 398
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Да, често има неразбрани условия, особено тези с уловките. При моят син със сигурност разсейването и липсата на концентрация са факт. Единственото нещо, което работи при него - упражненията и усвояването на еднотипни задачи.
Иначе ваканцията върви с четене на книги, Голямата ваканция и малко стари тестове НВО - по ЧО и ЧП (за опресняване).

# 61
Случи се няколко пъти да дойде да ми каже, че не разбира как се решава някоя задача от "Магическата ваканция" (помагало подобно на Голямата ваканция, но по ЧО). Питам я тя как мисли, според нея какво се търси, как ще се намери, никога не давам готов отговор. На няколко пъти я отпратих да потърси в гугъл, има неща, които няма как да знае, като например статуи на кои хора стоят в "Двора на кирилицата", тя изобщо не знаеше за съществуването му. Та, пробва се и моята за по-лесно, но не минава номера. Иначе ваканцията е много наситена, беше на море с баба си, сега сме всички заедно на почивка, другата седмица заминава на море с баща си и третата му жена. За август още няма планове, но все нещо ще излезе в движение. Към края на септември, може би ще е започнала учебната година, ще я водя за уикенд до Рим, че не е пътувала със самолет и е голяма стара мечта. До тук е приключила Голямата ваканция, почти е готова с Магическата, прочела е Ането, Румцайс, Ян Бибиян, Невидимият Тонино, може и да пропускам някоя. Тя е такова създание, че когато ще пътува започва на своя глава да учи предварително по-усилено, за да не изостава докато си почива. Голямата ваканция я беше сметнала на кои дати ще е на море, че да ги попълва предварително, обърка ги нещо, ядоса се и я попълни цялата. И аз бях читанка, ама чак пък толкоз 🤭

# 62
Моята пък е толкова енергоспестяваща за четене и учене. Аз без книга не сядам щ, а тя едва ги поглежда. Сега е при баба с братовчедката, морето предстои и може да остане ,а повече време при леля след моята отпуска, ако не са се изпокарали.

# 63
  • Варна
Моят син чете само като го накарам и предпочита да чете на глас.

Последния път чете той, а аз в стаята шетам нещо. Чат-пат го слушам. Реших да го накарам да разкаже прочетеното. Книгата е "Български митове и легенди".

Не помня конкретният разказ как точно започваше, но беше нещо от сорта: Султанът предложил 1000 лири за главата на Гоце Делчев.

От неговата уста излиза следното: Султанът излязъл с оферта....

Та - покрай ръчкането да чете, има и смешни моменти.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:03 от gallizia

# 64
  • Пловдив
Съвсем на място си замества думи детето. Първо учи синоними, усет кой синоним за кой текст е - по-нататък. Wink

# 65
Моята вчера ми снима книгата да покаже до къде е стигнала и пита "доволна ли си". Аз коментирам, че досега е трябвало да я прочете и следва реплика " прекаляваш,  всенпак съм във ваканция ". 🤣
Кога да и вися на главата да чете, след като съм на работа.

# 66
  • Варна
Здравейте!
Да се запиша в темата ,че съм ви поизпуснала покрай моя седмокласник.
Скрит текст:
Ейй,голяма лудница е този 7 клас ,НВО ,кандидатстване ,броене на точки ,класирания,притеснения къде ще учи и т.н -главата ми гръмна.
Само да свърши сагата с големия ми син и тогава вече ще обърна внимания и на малкия.
 В момента чете "Чернишка " на Е.Станев,разбрахме се, че ще чете тази книжка ,която той си хареса, вкъщи има бол книги , от баткото.  Следващата ще е на Валери Петров "Пет приказки" Simple Smile
Не го натискам много ,по-малко ,но да чете.Все пак е ваканция Wink

Скоро е рожденик ,та търся хотел с аквапарк да отседнем за няколко дни и да си отпразнуваме Simple Smile

# 67

Някой може ли да се включи с отзиви за марката?Дали са качествени?

# 68
Velina, ние скоро бяхме на басейн на Вятърните мелници до София, имаше и 2 пързалки, пяна парти, състезатие по танци, водни колелета, риболов и още не знам какво, не го обиколихме цялото, но имат и места за настаняване, спи се в самите мелници. Дъщеря ми беше силно впечатлена и веднага започна пазарлък да празнува рожден ден там, само дето за момент забрави за факта, че е родена през декември 😆 Believe, за пръв път виждам такава раница, ние взехме на Найк и си я носи цяла година с голям кеф, пък и излезе здрава при цялото тъпкане на всевъзможни боклуци в нея. Само раницата за 1ви клас гледах да е ученическа, но тя я намира за бебешка.

# 69
  • Пловдив/София
Ние сме си с една и съща раница на Кулпак от първи клас. Сега за четвърти обмислям дали да не я сменим, макар че не е мръднала…
Ако ученикът не настоява, може и да остане с нея още 1г Grinning
Той и нов несесер не иска, но е скъсан и ужасен и ще получи- насила :Д

Нямам търпение да имам ученичка, с момче е голяма скука- всичко е намачкано и не му дреме как изглежда…

# 70
Е, аз имам момиче - 7 клас завърши, от година на година по-зле стават нещата. На момчето тетрадките са в далеч по-добро вид. То и като деца играят един до друг - тя като прасе след кална баня, той като току-що слязъл от каретата принц. Е, вече не се прибира такъв чистичък от игра, ясен на леглото си, шалтето му е все на петна, но поне униформата и училищните неща са в ред.

# 71
  • Пловдив
При моите, как си требе, момчето е като прасе след кална баня + по някои съдрани гащи или скъсана фанелка, щото и дърпал етикета да го махне, примерно. Но той още не ходи на училище.
----------
Декември може, ако сметнете за подходящо, на топъл минерален басейн, ако не сте примерно от Североизточна България, където почти няма такива извори, но на стотина-сто и петдесет километра и там му се намира колаят.
Ние сега сме на тая вълна, от миналата година се зарибих по такива курорти, защото не търпя студена вода, а дъщерята нещо не се спогоди с морските плажове - имало много пясък. Живот и здраве, другата седмица откриваме сезона с 4 нощувки в Сандански.
Е, на закритите басейни обикновено няма пързалки и водни колела, но все е басейн.

# 72
Моята е уж много претенциозна за облеклото, ама то са чокъри, колани, гривни, чантички, всичко е в тон и си вървят на сетове, решила е коя рокля с кой колан и гривна, така си ги подрежда и в багажа за почивка. Казвам уж, защото изобщо не ги пази. Сутрин тръгва принцеса, прибирам парцалеса. Магдена, да не те отчайвам, ама в училище става по-зле. Не знам там по колене ли се влачат, редуват колене-дупе ли, ходят ли или лазят, не знам, не знам... В детската градина беше много чисто и спретнато дете, сега от училище ми се прибира с огромни бримки на дупето, висящи парчета от коленете, косата на фитили, боички по обувките. Да не казвам от раницата какви неща съм вадила, като си донесе вкъщи нещата сега за ваканцията, вътре 3 комплекта бои, пастели, всички "изгубени" през 3те години линии, пакети с трохи или половин бисквита, мумия на банан сигурно от Коледа, фигурки от пластилин, скъсан чорапогащник... спряхме пред първия контейнер до училище и започнах да вадя и да хвърлям. Аз през годината не й проверявам раницата, то си е нейна отговорност, но се е случвало да усетя миризма на нещо мъртво и тогава за действам 🤦‍♀️ Учебниците ги държи в училище, взима за вкъщи само ако има да учи по нещо, но всеки ден носи раница с кутия с храна, несесер и явно още много ненужни неща, ясно ви е вече какви.

# 73
  • Пловдив
С раницата и моята е така, също и с чекмеджетата вкъщи. То и аз не съм била по-различна, и сега не съм от подредените. Но дрехите си ги пази.

# 74
И моята същата, чекмеджетата са скандални 🤭 Не се карам твърде много за дрехите, помня как майка ми казваше, че трябва да ми купуват железни обувки, че ги съсипвам за едно обуване. Е, все пак правя забележки, да не си пък помисли, че е все тая, мога да набера една пачка от дървото и да тичам всеки ден до мола. Пазарувам за нея най-вече на намаления и от аутлета на Манго. За рождения ден вече 3та година говорим вместо партита за 20 деца да си вземем по един самолетен билет, навие се и като наближи, хайде пак реши да вдига купон. За басейна тя не си го е представила да отидем семейно, ами сигурно да води целия клас 😵‍💫 Иначе сме от София, имаме варианти и за пътуване и тази година туко виж съм резервирала някъде за семеен рожден ден. Излиза ми душата покрай нейните купони, още през октомври почва със списъците и пазарлъците.

Общи условия

Активация на акаунт