Четвъртокласници 2024/2025

• 25 388
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Да, на тяхната възраст ние отдавна се прибирахме сами, а и ходехме из града по групи.
Нашата вчера направи първо излизане сама до квартално паркче, на около 600 м от нас. В неделя мисля да ги заведа с брат и, който е на 6 години, до работата ми и да ги оставя да си играят в градинката наблизо, там обикновено има деца, докато си довърша някои неща. Правя го само за откъсване от устройствата - измислям им разходки. Разбира се, тя ще е с телефон и със заръка да наблюдава брат си.

# 46
Списъкът за книги при нас повечето са приказки.Естествено и попълване на задължителния Читателски дневник -тетрадка .

# 47

Това е нашият списък с препоръчителна литература за ваканцията. Доста обемен ми се вижда, моят не е по четенето, а е и  съмнително доколко биха му привлекли вниманието. Но поне се хвана да дочете Дръндьо 8 част.

# 48
При нас са Лакомото мече на Емилиян Станев, Приказки от 1001 нощ, Български легенди и Том Сойер...Само това. Но имаме пак друг проблем - за поредна година се чудим дали ще останат два класа или.ще ги слеят в един...Ог нашия клас се местят 2 деца, а сега сме 14. Другият клас е с 15 деца. Мисля по 14 е минимума на клас...

# 49

Това е нашият списък с препоръчителна литература за ваканцията. Доста обемен ми се вижда, моят не е по четенето, а е и  съмнително доколко биха му привлекли вниманието. Но поне се хвана да дочете Дръндьо 8 част.

Сериозен списък.
Лукчо в неразбран от доста деца, шантав ми е.

# 50
За разбиране не мога да кажа, но аз съм го срещала на плоча, драматизация още в детската градина, пак в същата възраст и на балет "Чиполино" (Лукчо) ме водиха. Драматизацията ми харесваше, балетът не го оцених.
"Принцът и просякът " го учат в шести клас, е една глава, но става повод каката да прочете книгата лятото преди шести клас.
На мен "Алиса" ми е шантава и трудна за разбиране, въпреки че е класика в детската литература.

# 51
  • Варна
15 книги е и нашият списък, като 2 не ги намирам. Миналата година пак 2 купувах от книжни борси, защото не се издават от 20+ години. Тази година обаче не се трогнах толкова и като ги няма, няма.
Чете наличните и после каквото иска. Утре приключва Том Сойер и следващата Малкият принц щяла да бъде. Да се свършват, че след гипса игри и почивки.

# 52
  • София
Този дълъг списък горе е може би децата да си подберат няколко книги, според интереси и възможности. Едва ли дете ще чете всичко, трябва да чете всеки ден и то доста време от деня да посвети на четене...

# 53
  • Пловдив/София
Нашият списък е същият, не ми се вижда дълъг. Някои ги имаше и предната година и няма да ги чете отново (Том Сойер, Лукчо, Ян Бибиян).
Най-тъпите мисля са ги слушаме в сторител (Барон Мюнхаузен е голяма тъпотия според мен, както и Мери Попинз).
Надявам се да прочете на хартия “Принцът и просякът” и “Матилда” (преди време я заряза на средата).
Основно ще си чете каквото иска- Дейвид Уолямс и подобни, определвно ще отделяме време за четене всеки ден.

# 54
Ето го нашият, това са задължителните + още толкова препоръчителни. Не съм съгласна, че Барон Мюнхаузен и Мери Попинз са тъпотии, даже Мери Попинз ми беше любимата книга като дете, но всеки си има вкус. Моята не хареса особено Ян Бибиян, но я довърши.

# 55
Детето като разбра, че в момента слушам в Сторител новата на Васил Попов - "Пермафрост", не ме остави, докато не му я дадох и на него (голям фен е на "Мамник"). В крайна сметка установи, че прекалено бавно се случват така нещата, и предпочете и той, като мен, да си я чете сам, а не да слуша.

# 56
Здравейте,как върви ваканцията при вас?

Аз съм обезпокоена и се включвам с въпрос-нормално ли е,на тази възраст да не разбират условието на дадено упражнение по български език,като на мен ми се вижда много добре обяснено-"Препишете от текста по две съществителни имена във всяка колона в единствено число и ги превърнете в множествено".Моят син не е разбрал условието и не е изпълнил задачата вярно,а тя е елементарна.Как ви се струва на вас?

Когато съм до него работи правилно и всичко е наред,но остане ли сам,повечето упражнения все не са разбрани и съответно са грешно изпълнени.
Отличник е,но се замислям дали няма проблем с концентрацията.В училище е лесно,класната или госпожата от занималнята им разяснява условията,насочва им вниманието в правилната посока на изпълнение на задача,но като останат сами...
Често се леят сълзи като трябва да пише,а не да излезе,избухва...

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 11:48 от believe_

# 57
  • Пловдив
И при нас се е случвало да не може да разбере условие, да.

# 58
Ама то това условие не е толкова елементарно през очите на четвъртокласник, за 30/40 годишни е. Ще свикнат, ще вникнат. Основно тук е четенето с разбиране, което става от само себе си с времето и тренировките. А пък госпожата в училище вероятно помага в разясняването на условието.

# 59
  • Варна
И при нас го има момента на елементарни за мен условия да ме пита, а сложни да прави. Иска ли се логика и последователност е по-добре. За мен решението е упражнение след упражнение.
Естествено, че не са по негова инициатива, но са част от дневния му задължителен режим.
При мен условието е: "Когато си свършиш задължението се забавлявай както искаш."
Колкото повече мрънкаш и се мотаеш си губиш от времето за игра и почивка.
Не става 100 дни само купон.

Общи условия

Активация на акаунт