Алергия от боя за коса

• 510
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, наскоро получих алергична реакция от боя за коса . От години се боядисвам с черна боя ,но последния път когато се боядисах ми излязоха рани зад ушите, обрив и се подух цялата вкараха ме в болница за да ми изчистят кръвта. Натурално съм с кафява коса и започнаха да ми излизат корените .Стои ужасно. Моя въпрос към Вас е има ли някакъв начин да махна черната боя от косата ми без да ставам оранжева или да получа отново алергична реакция ?

# 1
Моя позната получи същата реакция от черна боя - рани по глава и сърбеж. Следващия път опита с черна къна, че уж била по-безвредна, стана в пъти по-зле, поду и се цялата глава и ходи до спешното да и бият урбазон. Не искам да ви плаша, но ако решите да се боядисвате отново първо тествайте на участък от кожата на ръката и изчакайте 24-48 часа.
С русото нямаше (и до ден днешен няма) проблеми.

# 2
Каква е малката на боята за коса?

Евентуално да пробвате някоя безамонячна или тип билкова, не съм сигурна дали би имало разлика обаче.

Най-добре с тест предварително да пробвате някоя щадяща с различен на тази, която сте ползвали предния път.

# 3
По принцип преди боядисване, ден по рано се прави тест. Вижте каква е боята, пробвайте такава без амоняк, био....

# 4
  • София
По темите има разни трикове за сваляне на боя - баня с масла, маска с витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт