Хайде на театър - 12

• 52 332
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, знаете ли има ли театър в София, който да не е в лятна ваканция края на август?

# 196
  • София
Не мисля, че има такъв, но на София Самър Фест ще има представления.

# 197
Не мисля, че има такъв, но на София Самър Фест ще има представления.

Който е до 18.08.

# 198
  • София
Първоначално беше обявено до 18.09, извинявам се за подвеждането. После щяло да продължи на друга локация, доколкото разбрах.

# 199
Здравейте, знаете ли има ли театър в София, който да не е в лятна ваканция края на август?

Няма такъв театър. Обикновено всички театри почиват през август и горе долу от средата на септември започват представленията.

# 200
  • София
"Нирвана" в 199 днес се отменя и добре, че беше Алиса да ми каже. Дори във ФБ не са писали. Искам да ви кажа, че аз съм изключително разочарована от театъра след като по телефона ми казаха, че ако искам да си върна парите мога да отида само и единствено днес. Ама аз не желая да се разкарвам в този дъжд само заради глупавите им правила. Никой друг театър няма такава политика. Не искам и да презаверявам. Просто съм бясна. 😡
Ъпдейт- след проведен втори разговор от тяхна страна, тъй като ми отказват да ми върнат парите утре, когато ще ми е много по-удобно да отида, пуснах жалба в КЗП, ако на някой му е интересно ще Ви държа в течение.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 14:12 от sea.sea

# 201
"Нирвана" в 199 днес се отменя и добре, че беше Алиса да ми каже. Дори във ФБ не са писали. Искам да ви кажа, че аз съм изключително разочарована от театъра след като по телефона ми казаха, че ако искам да си върна парите мога да отида само и единствено днес. Ама аз не желая да се разкарвам в този дъжд само заради глупавите им правила. Никой друг театър няма такава политика. Не искам и да презаверявам. Просто съм бясна. 😡
Ъпдейт- след проведен втори разговор от тяхна страна, тъй като ми отказват да ми върнат парите утре, когато ще ми е много по-удобно да отида, пуснах жалба в КЗП, ако на някой му е интересно ще Ви държа в течение.

Пише го в сайта още преди една седмица, че е отменено представлението.

# 202
  • София
В случая не става въпрос, че е отменено. Първо- не са направили никакъв опит да уведомят поне в социалните мрежи.
Второ- със сигурност нямат право да ме ограничават в няколко часа в конкретен ден, за да си получа парите.
Аз смятам, че за себе си съм права, а те не са, ще видим какво ще стане.

# 203
А преди това прочете ли какви са условията за връщане на пари при отменено представление?
Или ей така, давай да пишем жалби до КЗП и да създаваме административна работа на театъра, че и без това са цъфнали и вързали?
Трябвало да те уведомят поне в социалните мрежи?!??
По принцип щеше да е най-добре да ти се обадят по телефона и да ти върнат парите по банков път.

# 204
Всички в театър 199 са много мили, усмихнати и любезни. В четвъртък отмениха и Заешка дупка.

# 205
  • София
Абсолютно неприемлива практика е при отмяна да се връщат пари само в съответния ден и за мен, дори и да го пише на сайта. Ако има закупени билети със съответна дата и час, и отмяната е по тяхна вина, то би трябвало да има опция за връщане на пари поне няколко дни напред.

# 206
Olive, въпросът е, че е добре да сме информирани за правилата, преди да се оплакваме във форума и КЗЛД. Що за жалба е - казаха ми по телефона?!? А с какви условия се е съгласила дамата като е купувала билета? Проверила ли е какви са писмените условия на театъра?
Не. Ама се жали. Ах, тоя лош театър, сега ще види той как ще го наклепя в КЗП!

# 207
  • София
На сайта им нищо не пише като условия, евентуално на билета може би пише.

Освен това е права - на сайта пише с едни малки букви - отменя се, дори е трудно забележимо, а във ФБ страницата им нищо не пише. Хайде да се научат тези театри и да станат малко повече customer friendly, разбирам, че изкуство и творци и не бива да ни пука за битовизми, а само за изкуството, но нашето време също е ценно и ако искат да си купуват и друг път билети за техните постановки, малко повече уважение и те да проявяват.
И - да, ако на мен някой ми отсече - само днес връщаме пари, аз също ще сезирам който отговаря за това.

# 208
Чиста случайност беше, че днес отворих сайта на 199 на самото представление, за да видя миниатюрните буквички, с които пише, че се отменя постановката. Иначе щях да си отида довечера и да загубя ценно време в приготовления за излизане и път. Повечето театри публикуват в социалните мрежи, когато дадена постановка се отменя и имам навика да проверявам няколко часа преди спектакъл там. И Народният така процедира, и много други, което е изключително удобно и все пак показва някакво уважение към зрителя. Другото аз лично намирам за недобра практика и съм сигурна, че тази вечер ще има немалко неприятно изненадани зрители пред вратите на 199. И за връщане на парите също би трябвало да има по-голям интервал.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 17:06 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 209
  • София
Благодаря на тези, които ме подкрепят.
 Ако повече хора бяха като мен, нямаше всеки да си позволява да си прави, каквото иска с клиенти/зрители и т.н.
 Те в момента знаят, че почти никой няма да разбере, че е отменено и въпреки всичко не пишат във ФБ, където шансът да се види е най-голям. Изключително много ми паднаха в очите...
 На билета абсолютно нищо не пише! Аз имах много добро мнение за този театър, хвалила съм ги, препоръчвала съм ги, ама това, че са любезни и се усмихват не означава, че могат да си правят, каквото си искат.

Общи условия

Активация на акаунт