Хайде на театър - 12

• 50 376
  • 780
  •   2
Отговори
# 750
Ау, аз умрях от тъпотия на тази постановка. Не я препоръчвам въобще.

# 751
  • Sofia
Снощи гледах "И все пак животът е прекрасен" на Александър Морфов.
Предупреждавам!! Постановката е 3 часа, а първата част е 2 часа без почивка.

Иначе - абсолютна магия между декор, актьори, режисура! Възхитена съм и за пореден път се убеждавам, че Морфов е най-добрият режисьор в България. Дори вулгарните шеги са някак точно на мястото си.
Камен Донев е блестящ в тази роля, останалите актьори също изключително подбрани. Препоръчвам с двв ръце!

ПП. В края казаха, че по решение на съда, Морфов е възстановен като режисьор в Народния театър.

# 752
  • София
Аз вчера попаднах на поредното безумие за мен - "Завръщане у дома" в МГТ. Нецензурни думи, жестове, гледки... На Владо Пенев през цялото време - дори на полклона му се очертаваха интимностите през дрехите. Донков пък беше по едно време с чорап там... Самата история, то на това не знам сюжет може ли да му се каже, беше абсолютно безумна за мен. Много, много разочароващо, не бих препоръчала изобщо. Нищо стойностно не можах да извлека, бях в абослютен потрес като цяло. Имаше доста празни места в залата, но в последствие разбрах защо. Иначе Донков и Мак- страхотна игра, но просто безумието на текста не може да се компенсира от това. Давам леко повдигната оценка 2/5 само заради актьорската игра.

# 753
Хора задава се нова театрална постановка !! По едноименна книга ще бъде , с участието на Влади Михайлов и Бойко Кръстанов.. Лично аз нямам търпение да я гледам !! Знам че не е много по темата но чели ли сте книгата ?? Ако да пишете , искам да разбера за какво става на въпрос , дали е интересна , преди да гледам самата постановка в най скоро време .. 😊😊 Мерси предварително ако някой драсне някой ред .. 😊😊

# 754
Аз вчера попаднах на поредното безумие за мен - "Завръщане у дома" в МГТ. Нецензурни думи, жестове, гледки... На Владо Пенев през цялото време - дори на полклона му се очертаваха интимностите през дрехите. Донков пък беше по едно време с чорап там... Самата история, то на това не знам сюжет може ли да му се каже, беше абсолютно безумна за мен. Много, много разочароващо, не бих препоръчала изобщо. Нищо стойностно не можах да извлека, бях в абослютен потрес като цяло. Имаше доста празни места в залата, но в последствие разбрах защо. Иначе Донков и Мак- страхотна игра, но просто безумието на текста не може да се компенсира от това. Давам леко повдигната оценка 2/5 само заради актьорската игра.

Благодаря за споделенето мнение! Беше ми в списъка за гледане, но май ще трябва да го премахна. Sweat Smile
Ако някой друг също го е гледал и мнението му е различно, споделете. 🤗

# 755
Много положителни отзиви за Медея чета, ходихте ли, ще ходите ли?Simple Smile

# 756

Аз да! Въпреки, че прочетох и един не-особено ласкав от Слава Янакиева в профила й във ФБ.

# 757

Аз ходих, вече писах мнение. Моето е негативно. : ))

# 758
Абсолютно подкрепам това мнение, толкова не ми хареса, че даже съм забравила и да в коментирам. Пълен потрес е тази постановка отвсякъде. Рядко не ми е харесвало ама абсолютно нищо в една постановка, на тази е точно такава. Иначе за актьорите- подкрепям, мъчат се, играят хората. Не я препоръчвам и аз.

# 759
И при мен Медея не присъства в списъка. Гледал съм я няколко пъти, поставена по различен начин. Чел съм я не знам колко пъти в училищна възраст. Разбирам интереса към постановката и вероятно би могла да бъде решена успешно с центрирането на публиката около един актьор (предвид че и сюжетът е изграден около един основен герой), но…на мен не ми допадат подобен тип перформънси.

Съответно, комбинацията от твърде добре позната  древногръцка трагедия и относително екстравагантно режисьорско решение за мен ще завърши с пропускане на тази продукция.

# 760
  • София

Аз да! Въпреки, че прочетох и един не-особено ласкав от Слава Янакиева в профила й във ФБ.

Неласкавият отзив от Слава Янакиева не е за представлението, а за неподготвената публика, част от него:
"Няма да издавам подробности от спектакъла, защото е съвсем пресен и не искам да развалям удоволствието на онези, които ще го гледат. Сигурно ще пиша за него по-нататък. Това, което ме впечатли особено - извън всякакви чисто театрални достойнства и недостойнства - беше публиката.."

# 761
Снощи гледах "Празникът" в МГТЗК, режисьор Явор Гърдев. Още ме държи емоцията и е трудно е да се пише за такава постановка - много силна, много тежка, разтърсваща, изобличаваща непростимо, чудовищно престъпление, което, уви, дори в днешно време може да се случи навсякъде по света. Актьорите играха прекрасно, а Бойко... той е просто разкош, друга дума за него нямам. Heart Препоръчвам.

# 762
Снощи гледах "Празникът" в МГТЗК, режисьор Явор Гърдев. Още ме държи емоцията и е трудно е да се пише за такава постановка - много силна, много тежка, разтърсваща, изобличаваща непростимо, чудовищно престъпление, което, уви, дори в днешно време може да се случи навсякъде по света. Актьорите играха прекрасно, а Бойко... той е просто разкош, друга дума за него нямам. Heart Препоръчвам.
[/quote
Бойко Кръстанов за мен е явление. Страхотен актьор! И в постановката се справя прекрасно - за тази роля е. Но цялостно имам много повече предпочитания към датския филм, по който след големия му успех е написана  пиесата - във филма направо всички актьори ти махат главата! Докато в театралната постановка в МГТ според мен Иван Бърнев, колкото и симпатичен да ми е, просто не е за този персонаж. Не му повярвах и капка. Но за зрител, който е гледал само спектакъла - разбирам вълнението.

# 763
Как се казва филмът и намира ли се в някоя от платформите? Ще гледам и него, ако е възможно. Blush Иначе съм съгласна донякъде за Бърнев, но това не ми разваля цялостното усещане от представлението. Simple Smile

# 764
Как се казва филмът и намира ли се в някоя от платформите? Ще гледам и него, ако е възможно. Blush Иначе съм съгласна донякъде за Бърнев, но това не ми разваля цялостното усещане от представлението. Simple Smile
[/quot
Филмът се казва FESTEN - Тържеството. Режисьор е Томас Винтенберг и го има с бг. суб. в Замунда Simple Smile Приятно гледане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт