Хайде на театър - 12

• 50 439
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Аз загледах в афиша "Зимата на нашето недоволство" в "Зад канала", дали има отзиви?
Не се припокрива особено много с книгата. Липсват ключови моменти. Но който не е чел книгата може би няма да го забележи.
Аз не съм чела книгата, затова мога да кажа, че постановката много ни хареса и е чудесна за младежи над 16-17 г.
Играта на актьорите беше чудесна и въздействаща, декора и костюмите също.

И ще допълня, че повечето постановки, да не кажа всички не припокриват книгите.

Скрит текст:
Скърцат си седалките в Камерна, оня ден на Куклен дом доста ясно се чуваше скърцане, тъй като постановката е тиха, има мълчаливи моменти без музика - в тая тишина един да се завърти леко на стола и се чува доста Simple Smile.
не ви ли казваха да не мърдате... Аз предпоследния път изпитах такъв дискомфорт, когато ми направи остра забележка разпоредителката... Писах на театъра ще ги оправят ли вече.... Отг: Да не се надяваме да е скоро.
От тогава я избягвам, освен за много кратки пиеси.

Точно затова питах, местата са пълен абсурд! Поне февруари 2023 отидохме за трети и последен път - беше потресаващо, човека пред мен направо си падна от мястото. А този до мен се премести, не можа да се свре между редовете.

Аз също им писах, още нямам отговор.
Вие разбрахте ли от пиесата, какво се случи с тоалетното казанче, и защо беше ключов момент в цялата фабула?
Може и на лични.

# 706
За "Защото на мама така й харесва" какви са ви отзивите?
На мен пък много ми хареса. Супер интересен сценарий и обрати, много добра игра и някои нестандартни похвати, за които се изисква истинско майсторство, за да се получат…. като на филм.

# 707
За "Защото на мама така й харесва" какви са ви отзивите?
На мен пък много ми хареса. Супер интересен сценарий и обрати, много добра игра и някои нестандартни похвати, за които се изисква истинско майсторство, за да се получат…. като на филм.
Най-добрият театър и най-добрите постановки. В театър Възраждане няма слабо.

# 708
Може ли да се гледа "Ива е онлайн" без преди това да сме гледали "Приятно ми е, Ива"?

# 709
Може ли да се гледа "Ива е онлайн" без преди това да сме гледали "Приятно ми е, Ива"?
Може, да!

# 710
И аз ги гледах в тази поредност. За мен "Ива е онлайн" е по-добрата постановка.
В 199 съм гледала 'Театър, любов моя' и ми хареса.
В програмата за октомври и ноември не видях 'Списък на всички страхотни неща', но си набелязах 'Оскар и розовата дама.'

# 711
  • софия
Утре ще ходя за билети в 199. Има програма за ноември.

# 712
И аз ги гледах в тази поредност. За мен "Ива е онлайн" е по-добрата постановка.
В 199 съм гледала 'Театър, любов моя' и ми хареса.
В програмата за октомври и ноември не видях 'Списък на всички страхотни неща', но си набелязах 'Оскар и розовата дама.'

Има го "Списък на всички страхотни неща" в неделя на 24 ноември.

# 713
Който желае и посещава Театър 199, може да попълни тази анкета:
https://www.facebook.com/share/p/3kxVxHmt7HVfPzL8/

# 714
Може ли препоръки за хубави представления в Театър 199. Там съм гледала Хаос и Оскар и розовата дама. Първото доста ми хареса, второто не особено. Взела съм билети и за Боклук.

В 199 съм набелязала Семеен съвет и Чест.
[/quote]

В Театър 199 особено последната година падна доста качеството, непрекъснато се появяват разни постановки дето веднага ги забравяш. Но си имам абсолютни фаворити там поради различни причини, но всяка една вълнуваща за мен като зрител. Препоръчвам - Винсент в Брикстън, Приятно ми е Ива, Брудершафт, Театър, любов моя. Някои от тези съм гледала повече от един път. Също така няма да си загубите времето с Всички страхотни неща ( въпреки, че харесвам повече версията на Бойко Кръстанов)Колекционерката и Издишване също са прилични. Тортила Флет и Шишарки още не съм гледала. За непоносимите по мое мнение ще си замълча, за да щадя труда на артистите там Simple Smile

# 715
Съвсем скоро беше последното представление на Брудершафт.

# 716
  • София

Най-добрият театър и най-добрите постановки. В театър Възраждане няма слабо.
Уф, тази "Стая за гости" ми беше ужасна. И ако не беше страхотната игра на актьорите и уважението, което изпитвам към труда им, щях да напусна.
Същото мога да кажа за "Заешка дупка" в 199 (въпреки добрите отзиви тук)

Ако има някой билети, да си знае:
Народен театър „Иван Вазов“
41m  ·
🚫 Отменено представление „Каквото, такова“ – 12 октомври
Уважаеми зрители,
Спектакълът „Каквото, такова“, програмиран за 12 октомври 2024 г. на Камерна сцена, се отменя поради заболяване на актьор.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:42 от molive

# 717
  • София

Още едно отменено.

# 718
  • София
Идвам с препоръка за „Уилям Шекспир - пълни съчинения“ в 199 - НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ. Всъщност, по-точното заглавие би било "Гавра с  съчиненията на Шекспир"...
Беше ми интересно как би се побрало творчеството на Шекспир в 90 мин., но на подобен "прочит" не мислех че някой е способен (не съм гледала "Шекспирин по време на пандемия" съвсем умишлено) - то Жулиета смъркаше кока, то Ромео си готви хероин, то беше рапиране по Отело, хленчене уж по Хамлет... Абсолютна безвкусица... а лошото е, че залата беше пълна с младежи, които се хилосваха.
И отправям апел към преподавателите, които смятат че подобно нещо ще просвети учениците - моля, гледайте представленията предварително!

# 719
Идвам с препоръка за „Уилям Шекспир - пълни съчинения“ в 199 - НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ. Всъщност, по-точното заглавие би било "Гавра с  съчиненията на Шекспир"...
Беше ми интересно как би се побрало творчеството на Шекспир в 90 мин., но на подобен "прочит" не мислех че някой е способен (не съм гледала "Шекспирин по време на пандемия" съвсем умишлено) - то Жулиета смъркаше кока, то Ромео си готви хероин, то беше рапиране по Отело, хленчене уж по Хамлет... Абсолютна безвкусица... а лошото е, че залата беше пълна с младежи, които се хилосваха.
И отправям апел към преподавателите, които смятат че подобно нещо ще просвети учениците - моля, гледайте представленията предварително!
Това се прави, защото ги мързи да четат задължителната училищна литература, вкл. български автори. Затова ги водят на театър.

А "Българската литература накратко" много умно представление ли е?

Общи условия

Активация на акаунт