Хайде на театър - 12

• 50 422
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Някой има ли отзиви за “Джъмпи” в МГТЗК?
Досега нямам разочарование от Стоян Радев, но все пак.

Джъмпи е забавна пиеса с добра игра, малко смях през сълзи, особено ако имаш тийн вкъщи. Понеже са хиперболизирани нещата, или поне на мен ми се сториха така, излизаш облекчен, че у дома не е толкова зле. Joy
Много харесах актрисата в главната роля, за втори път я засичам след Неделя вечер.

Като човек, прекарал детството и младостта си в онези години на цензура съм дълбоко благодарна, че в момента живеем във време, когаго няма такава и има всякакви пиеси/произведения - вкл. осмиващи, провокативни, модерни, брутални /по повод въпроса за ругатните/ и т.н. Изкуството е изкуство, за да провокира и да върви напред, не да застине в своята правилност и консервативност. И малко чувство за самоирония не ни е излишно, мисля. Не съм чела пиесата, предпочитам да отида да я гледам без предубеденост, но прочетох различни гледни точки, една от тях е тази:
http://bgklub.cz/rodenglas/PDF/2401/RG2401_20.pdf

Някой опитал ли е подобно изживяване, много съм любопитна, скоро ще има пак и се чудя дали си струва цената от 100 лв:
https://sensorytheatresofia.com/page/

# 736
Моля някой да пусне нова тема.

# 737
Olive, а какво Ви е мнението за "Неделя вечер"?

# 738
  • София
Много ми хареса, препоръчвам, всички играят страхотно, Иван Юруков ми е един от любимите актьори, но и другите не му отстъпват, много силни женски образи.

# 739
Искам да взема билети за Невинно малко убийство или за Покана за вечеря.
Кое бихте избрали.

# 740
И аз много харесах " Неделя вечер", макар че на моменти беше доста разтегливо. Иван Юруков е страхотен, Василена Атанасова също е много добра! Въобще много силен актьорски екип е събран в МГТ.

# 741
  • Майничка
Някой с мнение дали "Сън в лятна нощ" на Старозагорския театър става за група тийнове 14-18? Търсим по-скоро традиционна постановка, даже леко ретро, че преди години какъв срам брах с едно дилдо ...

# 742
Olive, а какво Ви е мнението за "Неделя вечер"?
Ако желаете още едно мнение и то съвсем прясно от снощи - лично на мен вулгаризмите в повече ми дойдоха на моменти и определено бих предпочела да ги нямаше, просто защото това не е моят тип хумор и не съм от заливащите се от смях при споменаването на мъжки/женски полови органи и други нагледни простотии (да не навлизам в подробности), но иначе актьорската игра беше много силна, особено на трите дами. Засягат се болезнени теми, актуални за съвремието ни. Анастасия Лютова е брилянтна. Приятелката, с която бях, много се разчувства на финала. Като цяло ми е положително мнението, но можеше и още по-добре.

# 743
  • София
Хм, аз смях на тази постановка бих се учудила да чуя, тя е драматична, а не комедийна. Но оня ден на Куклен дом Втора част имаше странен за мен смях на места, абсолютно неадекватен, та може и на тази да е имало. На странни неща /тъжни/ понякога се смеят хората в театъра. Предполагам, защото ако не се засмееш, трябва да се разплачеш, а това винаги е било по-трудно.

# 744
О, имаше смях и още как, много хора се смяха на изпълненията на Юруков и вулгаризмите в частност. И като цяло винаги има зрители, които се смеят на всякакви места, вкл. и драматични, както казвате. А на "Дишай" след всяка псувня жената до мен така гръмогласно се изхилваше, че редовно не чувах началото на следващото изречение. Както се казва - разни хора, разни идеали. Различни неща ни разсмиват и разплакват. Simple Smile

# 745
Благодаря, всякакви мнения са ми полезни. Ще дам шанс на "Неделя вечер", да видим.

# 746
Благодаря, всякакви мнения са ми полезни. Ще дам шанс на "Неделя вечер", да видим.
Също давам положителен отзив за Неделя вечер Blush

# 747
Приятно гледане, ще чакаме отзив. Blush

# 748
Интересно ще ми бъде да видя тази постановка !! Прочетох сюжета и доста ми напомни на един филм който съм гледала преди доста години "Sucher Pouch" !! Мисля че ще бъде доста интересна . Първоначално главният герой трябваше във спектакъла да бъде Христо Шопов който харесвам много , но пак искам да я видя.  😊😊

# 749
Страаашно много ми хареса "Стъпка по стъпка" в Армията. Страхотна комедия. Нареждам я право до "Светици и перверзници" в списъка ми с постановки, на които най-много съм се смяла.

Общи условия

Активация на акаунт