Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 352
  • 871
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте и от мен! Вчера бях на преглед всичко е наред и реших да попитам АГ, дали имат вече някаква представа за раждането. Тя се спогледа с насмешка с другата лекарка и думите й бяха “Така като я гледаш как мислиш” и тя отговори “ така като гледам желателно оперативно, да не кажа задължително”. Висока съм 157 и в момента тежа 56 кг , явно затова така се изразиха. Та исках да попитам има ли и други , на които вече са им изразили мнение относно раждането.
П.с. Включвам се и аз към неизбралите име за момченце

# 826
Здравейте и от мен! Вчера бях на преглед всичко е наред и реших да попитам АГ, дали имат вече някаква представа за раждането. Тя се спогледа с насмешка с другата лекарка и думите й бяха “Така като я гледаш как мислиш” и тя отговори “ така като гледам желателно оперативно, да не кажа задължително”. Висока съм 157 и в момента тежа 56 кг , явно затова така се изразиха. Та исках да попитам има ли и други , на които вече са им изразили мнение относно раждането.

Ние не сме го обсъждали все още, но се предполага, че ако всичко е наред ще е нормално. Първото ми беше така, на същото място.

# 827
Оххх и докторите като почнат с техните коментари, някой път са толкова цинични... Моята поне е деликатна в това отношение, миналия път ми каза, че има още многоооо време беба да се обърне, за да родя естествено, ако не се обърне просто ще правим секцио и така. Не драматизира с излишни коментари, за което съм много благодарна.

# 828
Момичета,

Как ще процедирате с къпането? Вана със стойка ли ще купувате, нещо препоръка за вече използвано удобно нещо.
Със синът ми бяхме купили обикновено корито и го къпехме на масата в хола, пълнехме малко вода и лежеше върху една хавлия, това вече след като му падна пъпчето, ама сега ми се струва хамалогия...

# 829
Ние купихме вана със стойка на Чиполино. Има си и подложка за новородено, но четох, че бебетата доста се пързалят на нея, но с една пеленка се спасявало положението. Доста е голяма, ще има да се плацика дълго време в нея. 😀 Мислехме и ние за обикновено корито, но трябва все на ниско да е при нас, кръста ще ми замине за нула време, и без това е кекав.

# 830

Не разбирам защо вашите размер и тегло имат връзка с типа раждане. Ако има усложнения, тогава лекарите могат да искат оперативно раждане, но аз много държа моето да е естествено и супер много се дразня, че лекарите набиват в главите на объркани бременни да раждат секцио без причини или желание/съображение от тяхна страна.

# 831
Моята бебка беше с главата надолу, сега е седалищно. Много шава тя, дано се обърне пак

И аз се надявам да се обърне, от началото си беше седалищно, после напречно, сега пак седалищно. Първото ми раждане беше нормално и сега да успея.....дано да се обърнат
Моето също е седалищно от последният преглед. Бях се филмирала яко, защото ми е втора бременност, но с първото нямах проблеми, още от 5-ти месец беше главично и си остана така до края и успях да родя нормално. Сега чета, че е нормално и по-често срещано при следваща бременност да сменя по-често позициия, понеже матката е по-отпусната. Все пак гаранция няма, надявам се да се обърне.

# 832
  • София
Аз знам от години че ще родя секцио заради висок диоптър, знам че вече може да се правят изключения, но няма да натискам. И ако трябва да съм откровена, това ми спестява никак не малко стрес.

Иначе за къпането на първо време мисля че мивката в банята ще е супер удобна като форма и размер и май няма да купувампотсега. Доста ни е тясно там, ще трябва да мисля за сгъваеми ванички, препоръчаха ми на Стоки.

# 833
Manuela1992, доста елементарно и неуважително изказване на лекаря според мен. Ако имаш възможност потърси второ мнение ( разбира се, ако искаш да раждаш естествено), това да преценят как ще родиш по външния ти вид е нелепо.
За къпането-имаме ваничка със стойка на Чиполино, първите месеци я използвахме с подложка на Sevi baby и беше доста удобно, така че пак ще сме по този начин.

# 834
  • Sofia
Момичета вана на shnuggle дали е съвместима с някоя по-бюджетна стойка? Техните са по-скъпи и от самата вана.

# 835
Здравейте,
в момента съм в дългия процес на мислене над количка. Иксма да попитам някой поръчвал ли си е от Babymatters?
Знам че се намира в Румъния, но на сайта няма много информация за доставка - колко дни, сума и тн. Като цяло количката, която съм харесала я има и тук, но е с 300лв по-скъпа и затова много се чудя как да постъпя.
Благодаря.

# 836
Ние купихме ето тази

https://aiko-bg.com/product-45065060001

Чудихме се много - и заради по-ниските цени - дали да купим количка от Германия или Австрия - ноооо ако нещо се случи, гаранцията важи на територията на страната, на която си пазарувал. И така хванахме промоцията на Айко. Доволна съм, не е гнусна шушкава шумоляща и запаряваща материя, а и е от същи клас на Сайбекс.

Здравейте,
в момента съм в дългия процес на мислене над количка. Иксма да попитам някой поръчвал ли си е от Babymatters?
Знам че се намира в Румъния, но на сайта няма много информация за доставка - колко дни, сума и тн. Като цяло количката, която съм харесала я има и тук, но е с 300лв по-скъпа и затова много се чудя как да постъпя.
Благодаря.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 12:19 от Vrabchenze

# 837
Здравейте,
Благодаря.

Да не е Anex?

# 838
Аз искам да ви попитам за нещо друго - някой да е попадал на тази кошара?

https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-koshara-nanna-mint-wood-2020/

# 839
Ние купихме ето тази

https://aiko-bg.com/product-45065060001

Чудихме се много - и заради по-ниските цени - дали да купим количка от Германия или Австрия - ноооо ако нещо се случи, гаранцията важи на територията на страната, на която си пазарувал. И така хванахме промоцията на Айко. Доволна съм, не е гнусна шушкава шумоляща и запаряваща материя, а и е от същи клас на Сайбекс.

Здравейте,
Благодаря.

Много е сладка, ние взехме легълце на CAM.

Общи условия

Активация на акаунт