Термин Декември 2024 ❤️ тема 2

• 41 934
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Аз мисля, че преекламсия може да го пуснеш в лаборатория, дава се кръв и се изследват два хормона и от тях се вижда какъв е риска. Поправете ме ако греша

Аз днес бях на преглед за преекламсията-
кръвно изследване+ехографско е.
Лекаря ми каза, че съм с нисък риск.
Друго ме притесни обаче. Миналата седмица пуснах изследвания и там където се следя резултатите отиват директно при акушерката. Ако има нещо, тя звъни на бременната.
Днес си взех картона заради прегледа за преекламсия и разгледах резултатите. Хемоглобинът ми е под нормата- 110, но не са ме потърсили. Мисля, ме трябва да приемам желязо, защото с напредването на бременността съвсем ще падне.
Другата седмица съм на преглед при репродуктивния и ще го попитам.

Относно пътуванията- на 28 юни летя до Санторини, от там за Атина, Атина- Букурещ.
И Букурещ- Варна с автобус.
И следящата и репродуктивния ми казаха, че няма проблем. Само да пия но-шпа преди и след полет.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 17:25 от Dimitrova_s

# 271
Момичета, случва ли ви се сутрин корема ви да е по-твърд, след сън?

# 272
На мен също на изследванията ми излезе нисък хемоглобин, свързват го с желязодефицитна анемия и ми изписаха желязо и консултация с хематолог. Само, че аз си пуснах пакет анемия и нямам липса на желязо, в12 или фолиева. ЖСК също ми е добре. Ще видя какво ще каже хематолога другият четвъртък.

Аз мисля, че преекламсия може да го пуснеш в лаборатория, дава се кръв и се изследват два хормона и от тях се вижда какъв е риска. Поправете ме ако греша

Аз днес бях на преглед за преекламсията-
кръвно изследване+ехографско е.
Лекаря ми каза, че съм с нисък риск.
Друго ме притесни обаче. Миналата седмица пуснах изследвания и там където се следя резултатите отиват директно при акушерката. Ако има нещо, тя звъни на бременната.
Днес си взех картона заради прегледа за преекламсия и разгледах резултатите. Хемоглобинът ми е под нормата- 110, но не са ме потърсили. Мисля, ме трябва да приемам желязо, защото с напредването на бременността съвсем ще падне.
Другата седмица съм на преглед при репродуктивния и ще го попитам.

Относно пътуванията- на 28 юни летя до Санторини, от там за Атина, Атина- Букурещ.
И Букурещ- Варна с автобус.
И следящата и репродуктивния ми казаха, че няма проблем. Само да пия но-шпа преди и след полет.

# 273
Ние в момента сме в Гърция и се чувствам супер Simple Smile добре, че смених малко обстановката 🐳 Но може би септември ще ми е последното море. Засега сме планирали вече няколко почивки и дано се чувствам добре Simple Smile

Аз предния път към 9я месец бях с нисък хемоглобин и го средяха постоянно. Пих и май някакво билкова кръв.

А как са мамите с 2та бременност? Аз имам чувството, че съм с корема от 6я месец през първата. Огромна съм :О и си ми е тежко вечерно време. Остават точно 6 месеца до термина и не знам как ще я карам Cry

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 23:05 от falan1

# 274
Falan1 аз също, корема ми е от поне 7мия месец от предната бременност... Не знам как ще изглеждам след няколко месеца Joy Worried тогава до 6-7ми месец зависи с какво се облека, но можех и да прикрия, сега още миналия месец една съседка ме заразпитва, че чак ме погледна подозрително, като и казах, че термина е чак декември Laughing
Даже имам обеца на пъпа и преди помня, че почти до края носих (такава за бременни все пак), но сега вече ме дразни и я махнах.
Поне си мислех вчера - като съм толкова гигантска сега, дано поне на бебенцето да му е по-комфортно вътре, да се шири сега Grinning

# 275
Аз също сега имам огромев корем сравнение , когато бях бременна с каката и баткото . Да се оплача почнахме ужасни киселини пия Гавискон минава , но за малко ако някоя има изпитан лек бих била много благодарна да го сподели . Иначе съм на преглед на 19ти юни и казаха , че тогава ще кажат пола много се вълнуваме , особено децата . 🍀❤

# 276
Аз имах също голям и твърд корем, като на бременна в късни месеци и изведнъж спадна. Не знам на какво се дължи. Иначе с бебето всичко е наред, но аз съм си дебеличка и при мен коремът не е толкова ясно изразен, качвам си и ма страни. Вече почти нямам талия:(

# 277
Добро утро, скъпи коремчета. Аз от два дни отново съм с повръщане, а мислих, че е спряло (13г.с.) съм. Явно прогестерона отново се бомби като за последно. Правих втора ФМ и БХС, тъй като на първия ми излезе много нисък PAPP Mom 0.55 и док иска да ме тъпче с Натаспин Н, а аз не искам. Та вчера бях при д-р Троянчев (златото на ФМ) и чакам понеделник резултатите от новия БХС. Стискайте палци ♥

# 278
Натасапин е хранителна добавка, какъв е проблемът да го пиеш? Аз съм на аспирин заради тромбофилия

# 279
Момичета, за първи път в живота ми излезе ечемик. Днес се събудих с леко подут долен клепач. С какво да го мажа?

# 280
Ечемикът не е задължително да се маже с нещо, може с тобрадекс маз, по-важното е бързо да успее да се разсее преди да е образувал капсула, защото тогава вече трябва да се цепне. За целта взимате шише от минерална вода или нещо по-малко ако имате и пълните с гореща вода( не да изгаря кожата, да е топло, но търпимо) и налагате колкото се може повече пъти на ден, поне 4-5 и така докато изчезне.

# 281
Да, то все още е малко, така че отсега почвам. Благодаря!

# 282
Привет на всички ❤️. Имам нужда от съвет - много се колебая къде и при кого да си следя бременността. Засега ходя на частно при Мая Джонгова в Оскар клиник. При нея минах и БХС + ранна ФМ, но не знам дали да избера пакет там или където мисля да раждам? До колкото знам д-р Джонгова изражда в бившата Тина Киркова,но аз май не искам там да родя. Ако може вие да споделите вашият опит, ще ми е много полезно. Благодаря

# 283
  • Варна
Здравейте,искам да питам тези от вас ,които са след инвитро ,репрудоктивния ли ви следи до последно или в един даден момент ви праща при друг лекар от вашия град,моя е от Шумен ,ние сме от Варна

# 284
Здравейте,искам да питам тези от вас ,които са след инвитро ,репрудоктивния ли ви следи до последно или в един даден момент ви праща при друг лекар от вашия град,моя е от Шумен ,ние сме от Варна

Здравей,
И аз съм от Варна. Следя се при друг лекар от 12 гестационна седмица, но съм се уговорила с репродуктивния да ходя веднъж месечно при него.

Общи условия

Активация на акаунт