Операция на миома-9

• 23 702
  • 390
  •   1
Отговори
# 60
https://cardiacinstitute.bg/team/aleksandar-lyubenov/
Няма го като отделение, има го като специалист.

# 61
  • Бургас
Идва, но дали всяка седмица или един-два пъти в месеца -не си спомням.

# 62
От пролетта пия билковата смес за миома от аптеката на Поп Богомил и да чукна на дърво не е мръднала по размер оттогава (преди да я почна, беше пораснала с 1 см за 6-7 месеца), даже ми я измерват с някакви милиметри, до половин см по-малка. Замислих се обаче дали тези билки не влияят негативно на овулацията и шансовете за забременяване. Нали допускането е, че миоми се образуват заради завишен естроген, а билката уж го регулира, но пък ако не е толкова висок, дали не го понижава прекалено и дали това не влияе на “пика” му, който е необходим, за да възникне овулация.
Може ли някой, който има опит или знания относно билките да ми каже дали притеснението е основателно? Просто се замислих, защото този месец за първи път правим опит за бебе, не се получи, но аз и не усетих по никакъв начин овулация (не съм я следяла с тестове). И се чудя да спирам ли билката, макар че ме е страх, че може пак да почне да расте тази гадост...  Neutral Face

# 63
Може ли състава? Гледам много смеси има за миома, ама са с различни билки... Искам и аз да си взема нещо по темата - овулация и бременност не ме вълнуват вече Simple Smile
нещо такова? или друго е ... https://shop.zdravnitza.com/bg/bilkovi-chajove-i-kombinacii/17-b … -6-pri-mioma.html

# 64
# 65
Благодаря, ще заръчам.

# 66
Здравейте, за съжаление и аз съм във вашият отбор.  Отгледала съм си една хубавица 12 см. миома и утре ми предстои прием в Токуда, а в петък отворена операция при доц Танчев. Надявам се да съм направила правилния избор. Стискайте палци. Иначе планът е отстраняване на матката и запазване на яйчниците. Иначе я имам от 6 години и пробвах всички методи без спирала и нищо не помогна. Даже от билките цикълът ми стана по-обилен.

# 67
  • Sofia
Стискаме палци. Всичко ще е наред. Тук май предимно за лапаро разказваме, сподели моля после как минава отворената операция.

# 68
Може ли да помоля момичетата с по-големи миоми да кажете имали ли сте болки ниско долу в слабините към крака, болки в стомах, пикочен мехур. Въобще тези болки в таза и крака, кръста дали могат да са от миомата.
Отлагах си операцията, защото мислех, че е нерв, правих ямр, но не знам от какво е.
Чета, че миомите притискат, но някой друг имал ли е такъв проблем?

# 69
  • Sofia
При мен притискаше пикочния мехур.

# 70
В таза са разположени много органи и нерви и е голямо предизвикателство и за лекарите да определят откъде е всъщност болката. Мен лично ме боли и като апандисит и дебело черво в дясно, но това зависи и от разположението на самата миома.

# 71
Здравейте отново мина моята операция. За сега съм добре, вече вкъщи. Искам да попитам някой имал ли е кафеникаво зацапване една седмица след хистеректомия? С отстранена матка и тръби съм и запазени яйчници.

# 72
Ivangelin, може ли да споделиш впечатления от лекаря,имаш ли забележки, ще е полезно за тези, на които ни предстои избор на лекар.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 17:02 от Junie

# 73
Операцията я извърши доц. Лъчезар Танчев,  болница Токуда. Бях общо в болница 5 дни, като предния ден те приемат.  Доволна съм от всичко. Сега остава и да се възстановя правилно.

# 74
  • Бургас
Аз съм имала болки, болки - силно казано, по-скоро усещания. При мен бяха на различни места, но най-често в дясно. Понякога горе, понякога по-ниско. При мен лекарката още при установяването на миомата искаше да ме вкара за операция, но аз си правя оглушки все още. Към края на годината ще отида да я видя дали действително расте бързо, както ме уплаши лекарката. 4 см е моята, не ми създава кой знае какъв дискомфорт. Нито имам кръвоизливи, нито цикълът ми е прекалено скъсен, единствено тези усещания ме притесниха, защото не бях имала дотогава. Но мога да добавя и, че бях станала почти 100 кг. За 3 месеца откакто ме диагностицираха с миомата свалих 17 кг и в този период не съм имала от странните усещания. Не знам дали е случайност, дали са били от миомата или и заради наднарменото ми тегло. Така или иначе, ако се наложи операция предпочитам да съм с по-нормално тегло, та си диетувам и се старая да спортувам, а пък ако размина операцията - добре дошло.

Общи условия

Активация на акаунт