Операция на миома-9

• 23 705
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам наднормено тегло, но моята е около 6 см и нещо там все ми притиска и ме боли. Ако съм седнала още повече. Все едно е тясно мястото и ми избутва другите органи. Много неприятно, ако е от нея.

# 76
  • София
Здравейте,  дали знаете Др.Нецов къде прави операции сега. Четох,  че не е в София мед вече?

# 77
Тъкмо взех да се  замислям за операция и чета това:
https://news.bg/regions/zhena-pochina-sled-ag-operatsiya-v-plovdiv.html
Сега не знам какво да правя.

# 78
Здравейте!
Имам две миоми, които трябва да се отстранят. Гинеколожката ме насочи към консултация с хирург-гинеколог и ми препоръча да е в лечебно заведение, където могат да направят операцията лапароскопски. Моля за препоръка към коя болница да се насоча? Докторката ми спомена Майчин дом (към нея имам резерви), Токуда и Вита.

# 79
  • Sofia
Ако се насочите към Токуда, може да прочетете подробния ми отзив за лапароскопската операция там на първа страница в тема 8, към която има линк в първия пост.

# 80
Здравейте, ellyganova! В общи линии, това са местата, като ще Ви напиша и кои са ми препоръчали, и за кои други съм чела тук. Дали ще е лапароскопска или отворена зависи от местоположението, размера, дали ще се отстраняват само миоми или и друго. Прочетох 8-те теми назад и най-често споменаваните имена за операции на миома (мисля че специалисти и за лапаро, и за отворена) са: "Токуда" - д-р Танчев и д-р Марков; "Вита" - д-р Оручева, д-р Дойчиновски, д-р Василева, д-р Попов и д-р Карагьозов; "Софиямед" - Нецов. В "Майчин дом" са ми препоръчали д-р Светлозар Славов. За "Св. София" (на Мазнейкови) имам препоръка за д-р Иван Димитров и за "Надежда" за д-р Магунска. Всичко да е наред и да имате най-добра развръзка!
Цитат на: ellyganova link=topic1662451.msg48656273#msg48656273 date=1728368869
Здравейте!
Имам две миоми, които трябва да се отстранят. Гинеколожката ме насочи към консултация с хирург-гинеколог и ми препоръча да е в лечебно заведение, където могат да направят операцията лапароскопски. Моля за препоръка към коя болница да се насоча? Докторката ми спомена Майчин дом (към нея имам резерви), Токуда и Вита.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 15:08 от anmasu

# 81
anmasu, аз също прочетох темите назад, но не всички явно защото някои от имената, които изброяване съм пропуснала. Но на мен не ми говорят нищо и ми е трудно да се насоча към хирург, несигурно ми е,Вие при кой сте се оперирала,и ако не сте имате ли лични впечатления от прегледи от някои от тези имена.

# 82
Здравейте!
д-р Тодор Димитров болница Надежда също е много добър

# 83
Пропуснах д-р Янчо Делчев от "Доверие". Аз не съм се оперирала още. Ще направя консултация/ии с 1 или 2-ма. Първоначално с Танчев, защото имам препоръка за него от няколко места. Не искам да са Попов или Делчев - лични впечатления.
anmasu, аз също прочетох темите назад, но не всички явно защото някои от имената, които изброяване съм пропуснала. Но на мен не ми говорят нищо и ми е трудно да се насоча към хирург, несигурно ми е,Вие при кой сте се оперирала,и ако не сте имате ли лични впечатления от прегледи от някои от тези имена.

# 84
Привет! Жена под 30 съм, която още не е раждала, но се планира в близките 1-2 години.
По стечение на обстоятелствата излезнаха 3 миоми :/ 2 интрамуларни и 1 голям субсерозен.
След преглед при АГ ме насочи задължително на ЯМР ( др. Кирова в Токуда) и операция за отстраняване.
Мисля да се консултирам и с др. Танчев, който виждам и тук.
Пия и еутирокс за повишен хормон.
Много съм се притеснила и ще се радвам да споделите опит с премахване на такива видове миоми и после дали имате положителни бременности.

# 85
Osd00 за колко големи възли става въпрос и аз съм с интрамурални, преди години ми махнаха голям възел, сега да по- малки и още изчаквам.

# 86
Здравейте!
д-р Тодор Димитров болница Надежда също е много добър
Писах ти лично съобщение, искам да те питам нещо за кабинета на доктора.

# 87
Здравейте! Някой може ли да даде актуална информация за цената на лапароскопска и отворена операция в "Токуда"?

# 88
Здравейте, дами!

Миомата се появи през 2018г. и е разположена на предна стена. Още тогава гинекологът беше казал на майка ми да изчака, защото цикълът и скоро трябвало да спре (Тази година стана на 52 години и менструацията не намалява). Редовно ходи на прегледи и лекарят винаги препоръчва да изчака. За жалост, въпреки неговите твърдения, размерът се увеличава (вече е малко над 3 см), а и самият проблем влияе на начина и качеството ѝ на живот. Цикълът е много продължителен и болезнен, хемоглобинът и пада страшно много и постоянно пие добавки, които пък от своя страна натоварват черния дроб и имаше проблеми и с него. Така че тя е решила да не отлага вече и да се оперира.
Препоръчани ни бяха д-р Георги Кръстев (СофияМед). Прочетох добри мнения за д-р Мая Василева и д-р Николай Попов (болница Вита), както и болница Света Марина, гр. Плевен. Дали има някой, който се е оперирал при тях и може да сподели допълнително мнение, или бихте ли препоръчали друг лекар за тази процедура? Благодаря предварително!
Аз препоръчвам Плевен.

# 89
Здравейте!Още не съм изчела всичко ,но се включвам с моята съдба.През 2019 оперирах миома 5 см във Варна при проф.Корновски.Операцията беше отворена ,с цел по добре зашиване и т.н.Бях на 24 и Не раждала.Всичко мина чудно ,възстанових се изкл бързо.И познайте -7 мес след операцията нови 2 миоми.Лека полека им загубихме бройката и ставах собственик на миоматозна матка на 26! ВЪПРеки това забременях от 1 опит ,износех и родих нормално без никакъв проблем 4 год след операцията(Господ ме пожали).Сего обачь имам нькакво вътрешно усещане ,че повече няма да имам този шанс и щ се наложи всь някога отстаняване на матката ,доста преди да ми е време....ТА млади момичета ,който не са раждали и не СА пробвали да забременеят(т.е риално може да не им попречи)ДА НЕ ПИПАт тази гад,ако няма основание😐

Общи условия

Активация на акаунт