Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как миомата влияе върху менструалния цикъл и какво да очаквам?
Възможно ли е да се извърши лапароскопска операция при миома, разположена на задната стена на матката?
Кои лекари в Бургас могат да предложат ефективно лечение на миома?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как миомата влияе върху менструалния цикъл и какво да очаквам?
-
Възможно ли е да се извърши лапароскопска операция при миома, разположена на задната стена на матката?
-
Кои лекари в Бургас могат да предложат ефективно лечение на миома?
-
Как личният опит на другите може да повлияе на решението за операция?
-
Какви са разходите за операции при миома в България?
Покрай моя опит, ми прави впечатление, че има гинеколози, които не са особено запознати с видовете миоми (от 5 гинеколози, 2-ма са описали вида им в документите ми) и някаква статистика относно това кои миоми биха възпрепятствали бременност - моите/моята са/е субсерозни/а и една гинеколожка изрази мнение, че не вярва да мога да забременея, заради миомата. А от това, което чета, не би трябвало да е проблем със субсерозни миоми забременяването (пак е Божа работа, а и все още за миомите се знае малко, като цяло). Както и да е - моите пораснаха и от юли съм с настройка за операция. Но понеже нямам това желание и понеже исках поне да смаля размера им до такъв, подходящ за лапароскопия, доста почетох (публикувала съм име на статия от National Geographic на предишна страница в темата) и споделям какво започнах: