Операция на миома-9

• 23 851
  • 390
  •   1
Отговори
# 105
И моята беше дълга, много обилна и болезнена, но се оказа, че правя и много тромби. Така, че и двата варианта не са за подценяване и трябва да се внимава. Затова подсетих.

# 106
Абсолютно е така.
И моята беше дълга, много обилна и болезнена, но се оказа, че правя и много тромби. Така, че и двата варианта не са за подценяване и трябва да се внимава. Затова подсетих.

# 107
  • Бургас
Значи от разреждащите кръвта те е страх, но от съсирващите не те е страх? А ако стане някой тромб?

Аз не злоупотребявам. Употребявам ги в рамките на 2-3 дена, в най-минимално количество, и не всичко наведнъж, по едно от вид. Това не са силни лекарства като дицинона и метергина.
В случай само на зацапване, няма нужда от много. Ако повлияе, ще повлияе от малко.

Игликата се пие редовно и дълго, ефектът е дълготраен.

Да добавя и още нещо- извън тези дни от цикъла пия доста вода, движа се, правя си  леки самомасажи точно с цел да няма застой.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 13:59 от Галчудо

# 108
  • Бургас
Аз преди няколко години пих вечерна игрика заради ПМС. Така ми разбърка хормоните, че станах по-зле.

# 109
Аз сега съм с Ковид май, въпреки че и втория тест го гледах с фенерчето на телефон и не съм сигурна има ли, няма ли черта. Та, пулмоложката ми е казала по време на Ковид  1 месец след това да пия Натаспин. Ще видим как ще се отрази. Може и да не е драма, защото пък си пия билковия микс от "Поп Богомил".

# 110
  • Бургас
На някои много добре им действа игликата, но обикновено имат обратния проблем- не им идва редовно.

# 111
Здравейте, имам миома под 4 см, дали заради нея не мога да забременя? Според репродуктивния не е проблем, но след 4 неуспеха вече започвам да се съмнявам.
Моля да споделите опит.

# 112
Здравейте, имам миома под 4 см, дали заради нея не мога да забременя? Според репродуктивния не е проблем, но след 4 неуспеха вече започвам да се съмнявам.
Моля да споделите опит.

Аз съм бременна в момента в 36 г.с. с 8 миоми, две от които са големи като яйце и ги напипвам по големия ми корем съвсем ясно. Не би трябвало миомите да са проблем за забременяване. Ще се случи скоро и при вас. Успех в начинанието ! 😊

# 113
  • Бургас
Може би зависи какви са, къде са. Има такива, които се разполагат на входа и е напълно възможно да пречат.
Скрит текст:

# 114
Не е на входа , отгоре се намира. Затова и досега не са я отчитали като пречка. Планирам лапароскопия за премахването й, както и оглед на тръбите , също биопсия.

# 115
Здравейте,

днес бях на гинеколог защото от няколко дни имам големи болки долу вляво.
Докторът постави диагноза за миома вътре в матката с големина 6 см. Каза, е прекалено голяма за безкръвна операция и че най-добре да се махне матката. Абсолютен шок за мен и за съпруга ми.
Ние вече си бяхме тръгнали и лекарят ни догони и каза, че всъщност можело и с отворена операция да се махна. Проблемът е, че не съм раждала, а тъкмо мислехме за инвитро.
Може ли за коментар, момичета.

Според вас при 6 см миома трябва ли да си махна матката?? Sad

Идея откъде да потърся друго лекарско мнение.
Благодаря.

# 116
Здравейте,

Докторът постави диагноза за миома вътре в матката с големина 6 см. Каза, е прекалено голяма за безкръвна операция и че най-добре да се махне матката. Абсолютен шок за мен и за съпруга ми.
Ние вече си бяхме тръгнали и лекарят ни догони и каза, че всъщност можело и с отворена операция да се махна. Проблемът е, че не съм раждала, а тъкмо мислехме за инвитро.

Благодаря.
    Мисля ,че не трябва аз бях с 9 бр най -голямата 5 см с отворена операцията махнаха само миомите запазена матка

# 117
  • Бургас
Д-р Любенов, работи роботизирана хирургия. Все пак може и да зависи. Моята, тази, която е вътре е малка. На мен каза, че може. Отвън е по-голямата.

# 118
Здравейте! Това ми се струва доста радикално. При кой гинеколог бяхте? По-назад в темата, може би преди страница или 2, съм обобщила имената на докторите, които се спрягат за добри специалисти в областта на операциите на миоми (спрямо прочетеното във форума). Моят съвет е да направите поне още една консултация. Аз прочетох всички 8 теми тук и са махани далеч по-големи миома, без да са махани части/органи от репродуктивната система.
Здравейте,

Благодаря.

# 119
Благодаря за бързите отговори!

В момента съм малко шокирана и не много адекватна и затова първосигнално реших да споделя какво ми се случи днес.
За малко по-трезв поглед върху ситуацията...
Иначе после видях поста Ви anmasu и ще го взема под внимание, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт