Операция на миома-9

• 27 312
  • 438
  •   1
Отговори
# 435
Desislava, здравейте! За кабинета на д-р Танчев не знам, но в "Токуда" за хистологията след операцията, бяха казали, че са много натоварени и може да отнеме повече от 3 седмици. На мен ми записаха контролен преглед около или даже над месец след операцията, за да е сигурно, че ще е излязла хистологията.

# 436
Здравейте. При преглед ми откриха миома 8 см . Явно ще трябва да се оперира. Не мога да се ориентирам при кой доктор да направя второ мнение и евентуално операция. Като цяло много съм доволна от болница Токуда,но никога не съм посещавала АГ отделение. Има ли някой мнение за проф. Петър Марков или за Д-р Светлозар Славов от Майчин дом.? Благодаря предварително .

# 437
Отворената операция по бикини линията ли е, както при секцио. Или по-различно?

Да, по бикини линията е. Но съм чела, че при по - сложни операции има вероятност да е с вертикален разрез, но е малко вероятно. По бикини линията изглежда добре, не е кой знае какво. Повече ме притеснява, че над разреза има една изпъкнала част (по - грозно ми изглежда от самия белег), там мисля са по - долните пластове шевове. Но при мен е минал един месец от операцията, лекарят ми каза, че малко по малко ще се стопи това изпъкване. Действително в момента е намаляло в сравнение след операцията.

# 438
  • гр. София
Здравейте,
За много години! Пожелавам Ви най-вече здраве и сбъднати мечти през 2026 година!
Четох доста полезни неща в темите, но няма да успея да прочета всичко. Аз също трябва да направя операция за отстраняване на  миоми, като моят гинеколог каза, че ще е лапароскопска и ще ме насочи към лекар. На преглед съм на 5.01.2026, за да види дали след цикъла ми не се е изчистила кистата, която видя на миналия преглед.
Това, което ме притеснява е, че преди 10 години (след второ секцио) си направих операция на корема - абдоминопластика, като ми поставиха платно в корема. Това усложнява нещата. Има ли дама, която да е била в моята ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт