Операция на миома-9

• 23 867
  • 390
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
А професора какво казва-има ли връзка между това, че е махната и появата на новите?

Според лекаря, с който се консултирах последно и който единствен каза, че може да махне само миомите въпреки възрастта ми /48/, но не  го препоръчва, защото според него ще се появят нови до няколко години, а цикълът ми едва ли ще спре скоро.

# 91
Здравейте, Sunny899! Много хубава развръзка по отношение на забременяване, а защо не и да имате още дечица, Дай Боже! Моята миома/миоми (може да се окажат 2 в обща капсула) са от 2021 г. И аз се надявах да не растат и ако е рекъл Господ, да забременея с тях, но уви, пораснаха. Чувала/чела съм много истории на жени, които са забременели и износили, че даже и миомите са се смалили. Доста истории прочетох и тук - прочетох всички теми. И междудругото имам чувството, че операцията действа като отключващ механизъм за още миоми Sad Покрай моя опит, ми прави впечатление, че има гинеколози, които не са особено запознати с видовете миоми (от 5 гинеколози, 2-ма са описали вида им в документите ми) и някаква статистика относно това кои миоми биха възпрепятствали бременност - моите/моята са/е субсерозни/а и една гинеколожка изрази мнение, че не вярва да мога да забременея, заради миомата. А от това, което чета, не би трябвало да е проблем със субсерозни миоми забременяването (пак е Божа работа, а и все още за миомите се знае малко, като цяло). Както и да е - моите пораснаха и от юли съм с настройка за операция. Но понеже нямам това желание и понеже исках поне да смаля размера им до такъв, подходящ за лапароскопия, доста почетох (публикувала съм име на статия от National Geographic на предишна страница в темата) и споделям какво започнах:
- веднага започнах да тренирам, гледам да е всеки ден;
- опитвам се да не ям пакетирани готови храни - сладки неща, чипсове и т.н., защото от началото на годината, докато не чух че са нарастнали, много си бях развалила качеството на хранене, ядях и през нощта, бях качила около 5 кг;
- направих 2 фаста, но не съм сериозна, а трябва да бъдеш, за да е ефикасно - има книга, преведена и на български (аз гледах само видеа) на авторка, която казва, че за жената, най-добрият фаст е 17/7 5 пъти седмично, 1 ден над 17 часа и 1 ден без фаст. Под едно от видеата и' в youtube се е включила жена, която казва, че миомите и' са намалели на размер, като резултат от фаста;
- започнах да пия билките за миома от ул. "Поп Богомил";
- пия зелен чай на таблетки;
- гледам да ям куркума всеки ден;
- взимам хомеопатия за естрогенова доминантност.
Не мога да кажа има ли ефект върху размера на миомите, защото нямам данни от предпоследните 2 ехографии (само устно - "около 10 см" и "да, големи са, за операция са"), последната беше преди седмица - близо 11 см. Това, което забелязах е, че ми се стопиха почти изцяло 2 брадавички от пръстите на ръцете и че при последния цикъл нямах болка, а иначе имам болка в началото на цикъла. Споделям всичко, защото може за някой да сработи и да избегне операция - операцията не е решение, а само средство за справяне с последствията, но понякога става неизбежна. При мен започна да пада хемоглобинът и да ми се притиска пикочния мехур, не че пак не стискам по часове, ако си наложа.
Здравейте!Още не съм изчела всичко ,но се включвам с моята съдба.През 2019 оперирах миома 5 см във Варна при проф.Корновски.Операцията беше отворена ,с цел по добре зашиване и т.н.Бях на 24 и Не раждала.Всичко мина чудно ,възстанових се изкл бързо.И познайте -7 мес след операцията нови 2 миоми.Лека полека им загубихме бройката и ставах собственик на миоматозна матка на 26! ВЪПРеки това забременях от 1 опит ,износех и родих нормално без никакъв проблем 4 год след операцията(Господ ме пожали).Сего обачь имам нькакво вътрешно усещане ,че повече няма да имам този шанс и щ се наложи всь някога отстаняване на матката ,доста преди да ми е време....ТА млади момичета ,който не са раждали и не СА пробвали да забременеят(т.е риално може да не им попречи)ДА НЕ ПИПАт тази гад,ако няма основание😐

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 11:58 от anmasu

# 92
Anmasu като жена минала през отстраняване на голяма миома(малко по- голяма) от твоята мога да кажа,че в случая тези методи едва ли ще са ефикасни.Преди години ми откриха миома точно в с същия размер, и аз не желаех операция и веднага започнах това за което пишеш и ти плюс още хранителни добавки, напълно натурални.Накратко- тренировки,фастове,дълъг курс лечебно гладуване и захранване като по учебник,пречистване на черния дроб,сок от алое , спирулина.Като резултат миомата вместо да се смали нарастна и стигнахме до операция.След операцията при хистологичния анализ се е станови,че му Мата е от бързо нарастващ тип и доктора ми обясни,че при такава миома каквото и да правя тя не се повлиява.
По отношение на билките лекарите са против защото някои билки могат да променят структурата на миомата и да провокират растеж.Слрд отстра яване продължих със тренировките, здравословното хранене и сега пак съм с миоми но все още малки, явно въпреки здравословния начин на живот самата матка е склонна да ги образува, същото се получи и с моя приятелка но тя предприе кардинални мерки и махна матката, на мен не ми се иска да стигам до там.Лошото е ,че при мен не се повлияват от нищо, дано да не растат повече.

# 93
Професора не държеше на операция ,аз държах ,бях си внушила че ми пречи ,натиска и г.н.Но да ,матката е предразположена и това е.10 см наистина е доста голяма ,аз също не бих рискувала.Мойте сега са около 2.5  най голямата ,такива бяха и при бременноста.Изобщо не се промениха.Като нарастна бебчето започнахме да следим само него и някак ги забрявихме.Имаше миома точно до плацентата ,но нямаше никакъв проблем и с раждането(нормално ,след отворена операция 4 год по рано).Та така ..относно билките не са много ок вариянт с миоми в матката ,а не на самата и стена -могат да доведат до кръвоизливи.Но съм пробвала ,пробвалааа каквото се сетите.Сега съм по течението и следяпрез година ако нямам симптом 🙃

# 94
Да, много полезен е и Вашият пост. Четох, че повечето жени са пробвали повечето от нещата, които и аз. Но явно всяка от нас се надява при нея да сработи, и  има такива, при които сработва - тук има дама, мисля че Не се сърди човече, която е намалила миома от 15-16 см на 7-8 см, така че понякога може човек да намери лечение. Аз, въпреки насрочената вече операция, още се чудя дали да не чакам още, защото какво правя, ако се появят пак скоро - не съм раждала и съм на 36 г.?! Дай Боже да сме добре!
Anmasu като жена минала през отстраняване на голяма миома(малко по- голяма) от твоята мога да кажа,че в случая тези методи едва ли ще са ефикасни.Преди години ми откриха миома точно в с същия размер, и аз не желаех операция и веднага започнах това за което пишеш и ти плюс още хранителни добавки, напълно натурални.Накратко- тренировки,фастове,дълъг курс лечебно гладуване и захранване като по учебник,пречистване на черния дроб,сок от алое , спирулина.Като резултат миомата вместо да се смали нарастна и стигнахме до операция.След операцията при хистологичния анализ се е станови,че му Мата е от бързо нарастващ тип и доктора ми обясни,че при такава миома каквото и да правя тя не се повлиява.
По отношение на билките лекарите са против защото някои билки могат да променят структурата на миомата и да провокират растеж.Слрд отстра яване продължих със тренировките, здравословното хранене и сега пак съм с миоми но все още малки, явно въпреки здравословния начин на живот самата матка е склонна да ги образува, същото се получи и с моя приятелка но тя предприе кардинални мерки и махна матката, на мен не ми се иска да стигам до там.Лошото е ,че при мен не се повлияват от нищо, дано да не растат повече.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 14:33 от anmasu

# 95
  • София
Аз успявам да контролирам кръвоизливите при цикъл с магнезий, 10 дни преди началото го започвам. От както гледам да спазвам някои от нещата споменати от anmasu, почти не растат. 2017 най-голямата беше 3 см., в момента е 7 см., порасна в първите години когато не правех нищо. Дано успея да задържа така до менопаузата. Иначе мераклии много да ме режат, ако се наложи ще го направя, за сега продължавам по същия път.

# 96
Anmasu споменахте, че сте посетила няколко гинеколога и вече имате насрочена операция, бихте ли споделила от кой сте с най- добри впечатления, защото при мен възникн друг гинекологичен проблем и двама лекари излязоха с противоположни заключения и търся друго мнение.

# 97
По посока операция, посетих само д-р Танчев. От другите 4, моето позитивно мнение е за доткор Светла Динева, тя е онкогинеколог; и доктор Елица Иванова. И двете са в София. Не искам да споменавам другите двама. Иначе съм била при някои от споменаваните във форума, дори д-р Делчев беше първият, който видя миомния възел. Д-р Николай Попов пък ми е правил лапароскопия, уж за чистене на яйчниците, поради поликистоза. Не съм с добро мнение за никой от тях, но в темите са посочвани, като добри специалисти. Успех и да сте добре!
Anmasu споменахте, че сте посетила няколко гинеколога и вече имате насрочена операция, бихте ли споделила от кой сте с най- добри впечатления, защото при мен възникн друг гинекологичен проблем и двама лекари излязоха с противоположни заключения и търся друго мнение.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 14:57 от anmasu

# 98
  • Бургас
В момента тествам билката змийска хурка- последните пъти цикълът ми беше доста приличен спрямо това, което беше преди. Върху размерът не съм още проверявала. Все още е минало малко време за да си правя генерални изводи, но върху кървенето и болката оказва положително влияние на този етап.

# 99
Здравейте, бих искала да споделя и моят опит. Миналата година лятото при гинекологичен преглед ми откриха 2 миоми по 2+ см. За първи път чух за себе си това и малко се притесних. Пих 1-2 седмици тинктура от турта и после спрях. През февруари-март тази година забременях, в момента съм 35 г.с. и на един от началните прегледи ми откриха общо 8 миоми. 2 от тях са големи колкото яйце!!!!!!, тези месеци в легнало положение си ги виждам съвсем ясно и ги напипвам. Големите са високо и няма да имам проблеми с тях при раждане. Настроила съм се за естествено раждане. Силно се надявам другите 4-5 ниско долу като огърлица да не възпрепятстват раждането. Но така или иначе в това състояние нищо не мога да ги правя. После по време на кърменето също.
Един гинеколог ми разказа за бременна жена, чийто корем е бил целия с видими миоми и всичко е било наред.
Най-вероятно след време ще се трябва да се отстрани матката и при мен, защото тялото ще произвежда отново и отново.

# 100
Здравейте, бих искала да споделя и моят опит. Миналата година лятото при гинекологичен преглед ми откриха 2 миоми по 2+ см. За първи път чух за себе си това и малко се притесних. Пих 1-2 седмици тинктура от турта и после спрях. През февруари-март тази година забременях, в момента съм 35 г.с. и на един от началните прегледи ми откриха общо 8 миоми. 2 от тях са големи колкото яйце!!!!!!, тези месеци в легнало положение си ги виждам съвсем ясно и ги напипвам. Големите са високо и няма да имам проблеми с тях при раждане. Настроила съм се за естествено раждане. Силно се надявам другите 4-5 ниско долу като огърлица да не възпрепятстват раждането. Но така или иначе в това състояние нищо не мога да ги правя. После по време на кърменето също.
Един гинеколог ми разказа за бременна жена, чийто корем е бил целия с видими миоми и всичко е било наред.
Най-вероятно след време ще се трябва да се отстрани матката и при мен, защото тялото ще произвежда отново и отново.
ВСИЧКО ЩЕ БЪДИ НАРЕД!И аз се притеснявях ужасно ,и то повече с прибирането на матката -да.и те няма да пречат за сямите контракции ноо НЕ!Леко раждане

# 101
Зацапване при миома с какво спирате ? Докторката ми изписа вечерна Иглика .Все си мисля, че не е ок…

# 102
  • Бургас
Мен ме е  страх да пия вечерна иглика, защото  съм чела, че омегите  разреждат кръвта. Лекарите изписват примолутнор, дуфастон за регулиране и  дицинон за спиране. От природните средства може да опитате кръвоспиращи билки-овч.торбичка, коприва, турта,  и/или някое от тези- калцийфосфо ц, рутаскорбин, витамин ц ампула инжекционна, вит.К1.

# 103
Значи от разреждащите кръвта те е страх, но от съсирващите не те е страх? А ако стане някой тромб?

# 104
В случая, без да съм човекът, към който е отправена забележката, препдолагам, че става въпрос за обилна менструация, така че нормално да се плаши от кръворазреждащи, които могат да докарат неконтролируемо кървене. Аз съм с такава, откакто имам цикъл. Който не е бил с такава, може да не знае.
Значи от разреждащите кръвта те е страх, но от съсирващите не те е страх? А ако стане някой тромб?

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:02 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт