Операция на миома-9

• 23 688
  • 390
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
На мен ми казаха -само миома без Ц,  хистеректомия-може и в Ц.

# 16
  • София
Здравей те, моля ви препоръчате ми добър гинеколог които оперира за София Преди 2 години ми казаха,  че трябва да се оперирам , но аз все отлагах..Сега е вече 7 см.Навърших 50 години но цикъла не ми спира...явно момента е настъпил.Забравих да кажа , че по съвет на двама гинеколози казаха да е отворена операцията..
Моля, много ако има някоя от вас на скоро оперирана нека да ми пише ще бъда много благодарна ❣️

# 17
Здравей те, моля ви препоръчате ми добър гинеколог които оперира за София Преди 2 години ми казаха,  че трябва да се оперирам , но аз все отлагах..Сега е вече 7 см.Навърших 50 години но цикъла не ми спира...явно момента е настъпил.Забравих да кажа , че по съвет на двама гинеколози казаха да е отворена операцията..
Моля, много ако има някоя от вас на скоро оперирана нека да ми пише ще бъда много благодарна ❣️
д-р Тодор Димитров

# 18
Здравей те, моля ви препоръчате ми добър гинеколог които оперира за София Преди 2 години ми казаха,  че трябва да се оперирам , но аз все отлагах..Сега е вече 7 см.Навърших 50 години но цикъла не ми спира...явно момента е настъпил.Забравих да кажа , че по съвет на двама гинеколози казаха да е отворена операцията..

Здравейте, точно преди 1 месец ми правиха отворена операция за премахване на миома (7см.) във Вита. Също като Вас отлагах 2-3 години, но се радвам, че най-накрая я направих. Предимството на отворените операции е, че лекарите имат по-добра видимост на това какво се случва вътре в нас, както и могат много по-добре да ги изреражат. Разбира се, типът операция зависи и от локацията и големината на миомата.

Аз се впуснах на сляпо във Вита, т.е. бях само на един преглед, отново ми потвърдиха, че съм за операция и реших да я направя. С две ръце мога да кажа, че са събрали изключитлени специалисти в оперативната гинекология - доц. Илия Карагьозов, д-р Крумов и д-р Оручева. И на тримата съм безкрайно благодарна. Simple Smile

# 19
Iva777 добре ,че сте си намерили вашият доктор от първия преглед, спестявате си средства и време, аз от първи опит никога не улучвам, трябва да отида поне при двама - трима лекари.Преди два месеца ми трябваше второ мнение и отидох при едно от " светилата" Петър Марков, казах му че отивам за второ мнение тоест имах съмнение в диагнозата от предния лекар, пестеше си думите,отношението беше високомерно,аз като пациент се чувствах излишна в кабинета, на прегледа присъстваше сестра и едно младо момиче най- вероятно студент или специализант, така че си имам едно наум за големите имена.

# 20
Здравейте! Моята операция беше в началото на февруари месец. Има нещо, което ме тревожи от известно време. Корема в долната част, под пъпа е силно издут. Преди не беше така. Никога не съм имала плосък корем, но сякаш сега е видимо по-изпъкнал и прехлупва операцията. Не знам дали можете да ме разберете, стои заострен и щръкнал. Дори панталоните не мога да си закопчея. Има ли и други с такъв проблем? Нямам болка, в края на месеца съм на преглед, но какво ли не ми мина през главата. Дори си мислех дали не е изсипване на коремни органи или просто трябва време всичко да си дойде на мястото. Оперирани момичета, имали ли сте такива наблюдения и прибира ли се корема поне в известна степен?

# 21
Здравейте! Имам миома от 2021 г., която не спира да расте и сега е около 10 см. Не съм раждала (на 35 години съм) , нямам партньор и знам, че миомите рецидивират, което е основният мотив да не искам да се оперирам.  Но понеже нараства и понеже хемоглобинът ми е значително паднал, явно ще трябва. Та, може ли да се включат дами, които са се оперирали, за да кажат дали имат рецидив и да дадете мнение относно лекарите, които ми препоръчват: д-р Иван Димитров, МБАЛ "Света София"; д-р Танчев, УМБАЛ "Токуда" ; д-р Магунска, Мед. комплекс "Щерев". Също така, ако някой е запознат с цените на лапароскопиите при миома, съответно в "Света София", "Токуда" и "Щерев". Благодаря!

# 22
Тук препоръчват още и Карагьозов,би доктори в Плевен, но с тези размери не всеки лекар ще предложи лапароскопия, мисля имаше жена с миома с подобен размер оперирана от Танчев,който е предложил отворена операция.

# 23
Да не казвам голяма дума, но Карагьозов не искам да бъде. Ох, от моето нежелание за операция, се докарах до размер, който не е за лапаро ли? Ще взема да запиша часове за консултация, ако не са в отпуски. Ако се включат дами, които са правили лапаро на такива размери, ще съм благодарна.
Тук препоръчват още и Карагьозов,би доктори в Плевен, но с тези размери не всеки лекар ще предложи лапароскопия, мисля имаше жена с миома с подобен размер оперирана от Танчев,който е предложил отворена операция.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 14:29 от anmasu

# 24
  • Бургас
Аз преди време питах, но сега пак ще попитам. Има ли дами, които с прием на хормони, предизвикващи временна изкуствена менопауза да са успели да свият миомата. Знам, че такова лечение се прилага при ендометриоза, но чета, че вече някои го прилагат и за миоми.
Моята миома последно беше 5см. На 43г съм. Не смятам да раждам повече и бих опитала нещо такова, тъй като така или иначе наближавам възрастта за менопауза.

# 25
Здравейте, опитах се да чета назад, но някак не успях, съжалявам, ако е скоро дискутирано. Предстои ми консултация с др. Танчев в Токуда за лапароскопско премахване на миома (около 5см), дали някой скоро е правил лапароскопия в болницата, бих искала да попитам за ориентир каква е цената? Раждала съм там преди година и седем месеца, уж се подготвям за горе долу такива пари, но не пречи да попитам. Успех и бързо възстановяване на всички!

# 26
Anmasu, мисля че в Плевен вадят по - големи миоми с лапаро но пак трябва да проучите кой лекар, едни са добри в лапароскопски и роботизирани операции като Танчев , не зная как е с отворените, друго се справят по- добре с традиционната хирургия, това поне разбрах от прочетеното до тук,аз не смея да давам съвети защото не съм случвала на лекари.

# 27
  • Sofia
Здравейте, опитах се да чета назад, но някак не успях, съжалявам, ако е скоро дискутирано. Предстои ми консултация с др. Танчев в Токуда за лапароскопско премахване на миома (около 5см), дали някой скоро е правил лапароскопия в болницата, бих искала да попитам за ориентир каква е цената? Раждала съм там преди година и седем месеца, уж се подготвям за горе долу такива пари, но не пречи да попитам. Успех и бързо възстановяване на всички!

Моята е преди 2 години, 1500лв струваше. В началото на тема 8 съм описала доста подробно как протича лапароскопията при д-р Танчев.

Здравейте! Имам миома от 2021 г., която не спира да расте и сега е около 10 см. Не съм раждала (на 35 години съм) , нямам партньор и знам, че миомите рецидивират, което е основният мотив да не искам да се оперирам.  Но понеже нараства и понеже хемоглобинът ми е значително паднал, явно ще трябва. Та, може ли да се включат дами, които са се оперирали, за да кажат дали имат рецидив и да дадете мнение относно лекарите, които ми препоръчват: д-р Иван Димитров, МБАЛ "Света София"; д-р Танчев, УМБАЛ "Токуда" ; д-р Магунска, Мед. комплекс "Щерев". Също така, ако някой е запознат с цените на лапароскопиите при миома, съответно в "Света София", "Токуда" и "Щерев". Благодаря!

Според мен такава голяма миома ще бъде проблем за лапаро, мисля че на млади жени и с такъв размер се препоръчва отворена операция. Но отидете поне при 2-3 лекаря да сравните мнения. За съжаление и аз отлагах и миомата ми стана 7-8см, на ръба да не може да лапаро. При мен възрастта е друга, точно заради рецидивите премахнаха и матката (наистина се случва често), но вие сте млада и има много добри лекари, ще ви изчистят и ще имате години да забременеете. Не отлагайте, а отивайте, аз бих отишла за консултация и при тримата. Млада жена сте, по-добре да съберете максимално предложения.
За цената в Токуда писах по-горе.

# 28
Много Ви благодаря, Blanchete и NBM! Ох, четох, че оперирали и над 10 см лапароскопски, друг е въпросът колко качествено. Ах, така се надявах да не расте. Слушах истории за жени, на които намаляват, когато забременеят, но уви. Ако съм се докарала до отворена операция, простооо... Отново много Ви благодаря!!!

# 29
Много Ви благодаря, Blanchete и NBM! Ох, четох, че оперирали и над 10 см лапароскопски, друг е въпросът колко качествено. Ах, така се надявах да не расте. Слушах истории за жени, на които намаляват, когато забременеят, но уви. Ако съм се докарала до отворена операция, простооо... Отново много Ви благодаря!!!

Не се притеснявайте. Отворената операция не е чак толкова страшна. Аз оперирах 5 см с отворена операция Simple Smile Спокойно. Консултирайте се и лекарите ще ви посъветват. Послушайте ги, дори да предпочитат отворена операция.

Общи условия

Активация на акаунт