Операция на миома-9

• 23 803
  • 390
  •   1
Отговори
# 270
Някой беше писал за упражнения със сламка, но не помня коя тема беше. Вижте в youtube, сигурно ще има някое видео. От момичето, с което бях в една стая знам, че е много неприятно усещането от раздуването при лапароскопия.
Операцията мина, с мен всичко беше наред, имали са затруднения в интубацията, но с подходящи инструменти са се справили. Това, което ме мъчи е неизпускането на газове. Корема ми е пълен, все едно ще се спука с лека болка и неприятно усещане. Какво да правя за да почна да изпускам газове?

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:32 от anmasu

# 271
LADY W. чудесна новина! Бързо възстановяване!

За газовете нищо не можеш да направиш. Първо трябва да преминат в червата и тогава ще започнеш да ги изпускаш. Сега са в коремната кухина, няма как да ги изпускаш. Когато оперираха дъщеря ми, някъде на втория, или третия ден вечерта започна. Бяха ни казали, че това е много важно и се следи - да започне да пръцка. Сестрите редовно питаха дъщеря ми дали е започнала.
Ако до утре вечер не си започнала, най-добре кажи на лекарите.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 18:36 от Diorela

# 272
  • Пловдив
Честит празник момичета, желая ви много здраве и положителни емоции.
Предстои ми лапароскопия на миома и киста на яйчника. Притеснено ми е защото резултатите от туморните маркери не са добри, Roma индекса ми е висок.Друго странно е че аз от 8 години съм със спирала Мирена,която до сега задържаше размера на два миомни възела ,а при последния ми преглед се оказа,че се е появила нова и размера и е 6 см( старите не са се променили-около 3 см си стоят).Ще видим какво ще става.

# 273
Честит празник и на Вас! Аз не бях пускала туморни маркери, но съм чела назад в темите, че е имало жени с по-високи стойности, при които е било от миомите или кистите. Аз бях с една миома, която си удвояваше размера всяка година. Последната година стана около 10 - 11 см и като се разбра, че съм за операция, започнах да пия чая от Билкова аптека на "Поп Богомил", зелен чай на теблетки и като цял се вкарах в режим. Тази миома се стационира, но на прегледа, при приема, се видя нова миома, която беше 4 см, а не се виждаше 3 месеца преди това. На самата операция са махнати 4-5 миоми.
Честит празник момичета, желая ви много здраве и положителни емоции.
Предстои ми лапароскопия на миома и киста на яйчника. Притеснено ми е защото резултатите от туморните маркери не са добри, Roma индекса ми е висок.Друго странно е че аз от 8 години съм със спирала Мирена,която до сега задържаше размера на два миомни възела ,а при последния ми преглед се оказа,че се е появила нова и размера и е 6 см( старите не са се променили-около 3 см си стоят).Ще видим какво ще става.

# 274
Здравейте, момичета!
Живея в чужбина и в рамките на последната 1 година ми се случва 3 пъти това, за което ще разкажа. Всички пъти ходих на лекар, не ме вземат на сериозно. Днес ми се случи отново, ходих в спешното, жената каза, че може да говорим за миома и уж щяла да напише писмо до личния ми лекар, ако той прецени дали да ме прати на видеозон. Така или иначе май месец се прибирам в България и задължително ще посетя гинеколог, но до тогава има 2 месеца.
Историята:
И трите пъти се случва по абсолютно един и същи начин. Започва ми цикълът първи ден. През нощта на първи срещу втори ден изведнъж кръвотечението спира, корема нараства и започват зверски контракции отпред и в кръста и така 10,15 часа, мъчейки се да изхвърли тялото кръвта. След всички тези мъчителни часове отивам случайно до тоалетна и изпада огромно количество кръв и болката се изпарява като с магическа пръчка и след това си продължава цикълът. Дали някоя има подобно преживяване и ако да, моля да сподели.

# 275
Здравейте, Венера! Може да пуснете пост и в тема за ендометриоза, ако има такава. Знам, че ендометриозата е свързана с болезненост.
Здравейте, момичета!
Живея в чужбина и в рамките на последната 1 година ми се случва 3 пъти това, за което ще разкажа. Всички пъти ходих на лекар, не ме вземат на сериозно. Днес ми се случи отново, ходих в спешното, жената каза, че може да говорим за миома и уж щяла да напише писмо до личния ми лекар, ако той прецени дали да ме прати на видеозон. Така или иначе май месец се прибирам в България и задължително ще посетя гинеколог, но до тогава има 2 месеца.
Историята:
И трите пъти се случва по абсолютно един и същи начин. Започва ми цикълът първи ден. През нощта на първи срещу втори ден изведнъж кръвотечението спира, корема нараства и започват зверски контракции отпред и в кръста и така 10,15 часа, мъчейки се да изхвърли тялото кръвта. След всички тези мъчителни часове отивам случайно до тоалетна и изпада огромно количество кръв и болката се изпарява като с магическа пръчка и след това си продължава цикълът. Дали някоя има подобно преживяване и ако да, моля да сподели.

# 276
Здравейте, момичета, вече съм вкъщи🥰
Мога да кажа, че клиниката в Плевен е чудесна. Аз естествено сутринта като ме събудиха в 6ч за кръвно и инжекция и направих стабилна паникатака. И не мога да пия нищо никакво лекарство за да я спра. Нямах търпение да ме смъкнат в операционната и да слагат упойката , че нищо да не усещам😅😅, в момента, в който със сестрата тръгнахме натам паникатаката спря😄.
Та към тези с лапароскопска или роботизирана операция : кога спада корема, вървя като бременна в деветия месец на път за родилното 😄😄😄. Много ми се ще след като са махнали миомата заедно с матката след периода на възстановяване да спадне малко тоя корем. Аз и преди операцията изглеждах в седми постоянен😄.
По принцип около 12.03 трябва да е цикъла ми, разбрах че няма кървене, но болките има ли си ги?

# 277
  • Sofia
Да кажа, че на мен много ми помагаше ментов чай за газовете. Освен него постоянно пиех и чай Гастро на Фитолек. Пробвайте, не много горещ, но топъл и ще усетите облекчение.

Коремът при мен спадна за 2 седмици.
Относно цикъпа - нямам кървене, но си имам стандартните болки в гърдите и леко долу при яйчниците.

# 278
Мога да кажа, че клиниката в Плевен е чудесна. Аз естествено сутринта като ме събудиха в 6ч за кръвно и инжекция и направих стабилна паникатака. И не мога да пия нищо никакво лекарство за да я спра. Нямах търпение да ме смъкнат в операционната и да слагат упойката , че нищо да не усещам😅😅, в момента, в който със сестрата тръгнахме натам паникатаката спря😄.
Та към тези с лапароскопска или роботизирана операция : кога спада корема, вървя като бременна в деветия месец на път за родилното 😄😄😄. Много ми се ще след като са махнали миомата заедно с матката след периода на възстановяване да спадне малко тоя корем. Аз и преди операцията изглеждах в седми постоянен😄.
По принцип около 12.03 трябва да е цикъла ми, разбрах че няма кървене, но болките има ли си ги?
бързо оздравяване, радвам се, че всичко е минало добре при Вас. При кой лекар се оперирахте в Плевен? Това с паник атаките е ужасно, имала съм и аз. Това е от силният страх и напрежение.

# 279
бързо оздравяване, радвам се, че всичко е минало добре при Вас. При кой лекар се оперирахте в Плевен? Това с паник атаките е ужасно, имала съм и аз. Това е от силният страх и напрежение.
Оперираха ме с робот да винчи, доц. Тотев, УМБАЛ Света Марина.
Сега имам друго притеснение - още там като бях ми се за пуши носа, последния ден тръгна лека хрема, от болницата нямаха какво да ми дадат и поръчах на моя мъж капки за нос. От вчера следобед хремата е обилна, заедно с кашлица. Проблема е, че като кашлям се напикавам буквално. Не да изпусна няколко капки, направо се напикавам. Ужасно е, превръзка не помага, ще пробвам с памперси 😔. Трябва ли да се притеснявам от това или е нормално в първите дни след операцията.

# 280
Мисля, че е нормално, защото вагинално изваждат матката и пада тонусът на мускулатурата там. Ако имате контакт с опериращия, попитайте го дали може да започнете да правите упражнения на Кегел.
Оперираха ме с робот да винчи, доц. Тотев, УМБАЛ Света Марина.
Сега имам друго притеснение - още там като бях ми се за пуши носа, последния ден тръгна лека хрема, от болницата нямаха какво да ми дадат и поръчах на моя мъж капки за нос. От вчера следобед хремата е обилна, заедно с кашлица. Проблема е, че като кашлям се напикавам буквално. Не да изпусна няколко капки, направо се напикавам. Ужасно е, превръзка не помага, ще пробвам с памперси 😔. Трябва ли да се притеснявам от това или е нормално в първите дни след операцията.

# 281
Здравейте, преди операция правихте ли си цитонамазка и микробиология?

# 282
  • Пловдив
Здравейте, преди операция правихте ли си цитонамазка и микробиология?
Аз си правих.Моята операция мина в понеделник, вече съм в къщи.Чакам резултати от хистология, в понеделник ще махат конците.

# 283
Всичко да е наред с хистологията и бързо възстановяване! Не съм правила цитонамазка и микробиология преди операцията, но си мисля, че ако се прави хистероскопски, сигурно ще искат, но само предполагам.

# 284
  • Бургас
Някой правил ли си е операция чрез частен здравно застрахователен фонд. Всички разноски ли ви заплатиха или си доплащахте?

Общи условия

Активация на акаунт