Операция на миома-9

• 23 817
  • 390
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Някой правил ли си е операция чрез частен здравно застрахователен фонд. Всички разноски ли ви заплатиха или си доплащахте?
Аз,обаче още не съм пратила документите. Чакам епикризата,ще пиша като имат решение.

# 286
Сигурно не е само тя, но се сещам за NBM. Мисля, че тя пишеше, че е с пакет, който и' е покрил цялата операция, май само административните такси около 100 лв. е доплатила. С допълнителното здравно изискват и направление.

# 287
Аз използвах моето допълнително здравно(Булстрад) от работа и не платих нищо.

# 288
  • Бургас
Какъв беше реда при вас. Казвате си номера от застрахователя и те си се оправят вътрешно.
Или заплащате всичко и после пращате фактурата и епикризата на застрахователя.

# 289
Jenda76, леко възстановяване. При кой лекар и къде се оперирахте, ако е удобно да кажете.
И да попитам от коя лаборатория сте доволни от микробиология и цитонамазка.
Правих януари, но в изследването нямаше достатъчно материал и от цитонамазката нямам резултат, а беше течно-базирана. Момичетата в другата тема ми казаха, че се прави най-рано след три месеца.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:27 от ilenna

# 290
При приема ще изпратиха в нещо като административно гише и там си казваш каква стая искаш и т.н, като там предоставих картата от застрахователя и ми казаха,че в деня на изписване ще разбера какво се покрива от тях. От болницата си движат документите между тях и застрахователя, като аз предварително звънях в Булстрад и съответно в отдела на Токуда, за да съм подготвена.
Но останах приятно изненадата, че пакета на застраховката покри всичко.

# 291
  • Пловдив
Jenda76, леко възстановяване. При кой лекар и къде се оперирахте, ако е удобно да кажете.
И да попитам от коя лаборатория сте доволни от микробиология и цитонамазка.
Правих януари, но в изследването нямаше достатъчно материал и от цитонамазката нямам резултат, а беше течно-базирана. Момичетата в другата тема ми казаха, че се прави тай-рано след три месеца.
Благодаря, вече съм по добре. Операцията беше в Св.Лазар при д-р Хафузова. За лаборатория не знам-аз ходя профилактично един път в годината на преглед в Св.Лазар при д-р Николова и ми правят цитонамазка,но не знам къде я дават.

# 292
Дами,

Чета темите, но ме интересува възстановяването. Операцията беше в петък, утре става една седмица и се чувствам зле. Не ми се яде, бързо се изморявам, днес дори няколко пъти повръщах явно от празният стомах. Моля Ви кажете при Вас как беше възстановяването.

# 293
  • Бургас
От празен стомах не се повръща. Идете на лекар да ви прегледат. Дано да нямате усложнения.

# 294
Да не би да е реакция от упойката? Имате ли връзка с лекаря? Аз бях с отворена операция, след операцията не даваха вода около 18 часа, може би (нямах проблем с това, проспах тоя ден) . Обаче на 2-рия, след операцията, бях на чай и 2 бульона, а трябваше да се движа по малко - тоя ден ми беше много тегаво и ми се повдигаше. После, когато се захраних, бях добре. Задължително се свържете с доктора и искайте преглед.
Дами,

Чета темите, но ме интересува възстановяването. Операцията беше в петък, утре става една седмица и се чувствам зле. Не ми се яде, бързо се изморявам, днес дори няколко пъти повръщах явно от празният стомах. Моля Ви кажете при Вас как беше възстановяването.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 23:12 от anmasu

# 295
  • Sofia
Аз също бях с Булстрад, Лукс пакет, ако има значение. Точно както са писали горе - дадох номер на застраховката, те си оправиха всичко със застрахователя. Доплатих някакви дребни такси, около 100лв. Не съм ползвала ВИП стая. И аз се изненадах приятно Simple Smile Но беше преди 3 години, не знам дали е все още така.

За повръщането наистина се обадете на лекаря. Имала съм друга операция, след която много повръщах, нещо упойката не ми понесе. Иначе умората е нормална, писах и аз след моята операция, че хукнах насам/натам (лапаро), но след това рязко се почувствах уморена. Тялото има нужда от почивка и възстановяване.

ПП. Наскоро бях на профилактичен преглед, 3 години след операция (отстранена матка, запазени яйчници), все още не съм в менопауза (48г). Пиша го, защото имаше опасения тук, че след отстранена матка бързо се попада в менопауза. Явно при запазени яйчници не е чак такъв риск.

# 296
Сега се връщам от преглед при доц Танчев и изненада две кисти в ляв яйчник. Направо се ошашках. Сега ще ги наблюдаваме и ще видим. На някой друг дали му се е случвало? С отстранена матка съм и тръби.

# 297
  • Бургас
А какви са кистите казаха ли ви? Аз съм имала фоликулярна киста и ми бяха изписали хормон за да я изхвърля.

# 298
Според доц Танчев са фоликулярни и ще изчезнат сами, но първо ще правя туморни маркери и тогава евентуално лекарства.

# 299
момичета и аз се престраших вече за операция, че от 4 м се чудех какво да правя. Много ме е страх, но имам вече планувана операция за средата на април. Въпросът ми е, трябва ли предварително да си пусна някакви изследвания. Защото бях на преглед при друг доктор, който ми каза, че ако реша при него да се оперирам ми даде бележка какви изследвания да пусна предварително: (6 дни преди операцията): ПКк, асат, алат, СРП и др., за кръвна група талон, да посетя алерголог за изследване към упойките и някакво направление 7 да взема от ЛЛ. А този при който имам планувана операция абсолютно нищо не ми каза за предварителни изследвания. Каза ми да ходя в понеделник и вторник ще ми е операцията и важно е да не съм в цикъл.
Сега се чудя какво да правя? дали да си пусна някакви изследвания за мое успокоение или в болницата ще ми направят всичко необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт