КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 449
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Да попитам има ли неща по принцип, които не е позволено да се носят на кораба?
Например можем ли да вземем основни лекарства за всеки случай, тъй като сме с деца?
Има ли тоалетни принадлежности в каютите - сапун, шампоан, сешоар?

Не са разрешени същите неща, които не се допускат и в самолет. Минаваш същата проверка при ембаркинг на кораба, както преди летене със самолет.

Лекарства са разрешени.

Сапун, шампоан, сешоар има.

Всичко това от моя опит с MSC.

# 226
  • Враца
Да попитам има ли неща по принцип, които не е позволено да се носят на кораба?
Например можем ли да вземем основни лекарства за всеки случай, тъй като сме с деца?
Има ли тоалетни принадлежности в каютите - сапун, шампоан, сешоар?
Може да носите каквито искате лекарства.
Тоалетни принадлежности има и постоянно се зареждат допълнителни.
За лекарствата- ако сте със самолет преди круиза, с него имайте едно на ум все пак.

# 227
Благодаря ви за отговорите. Ще спестя багаж Simple Smile

# 228
  • USA
Ако държиш на истински сапун, може да си вземеш, защото на много круизи са минали на течен такъв.

# 229
Здравейте, предстои ми круиз с компания MSC края на август. Получих мейл от компанията за чекирането on-line. Въпросът ми е дали може да се чекирам при качването на кораба?
Благодаря!

# 230
  • Пловдив
Питане относно приложението на Коста - при съпруга ми липсва предстоящ круиз. Тъй като имаме и друг преди липсващия, той едва снощи установи, че го няма в апп-а. Иначе си получава мейли и т.н.
А при мен изчезна опцията да си избера час за вечеря и за колко човека да е масата пак за същия круиз. Иначе си е наличен в приложението и не съм имала проблем  да "превключвам" между него и по-скорошния.
Да пробваме ли с деинсталацията и нова инсталация? Или да пишем на Коста, или да изчакаме?

# 231
  • Враца
Бих им писала на Коста, но приложението им е много зле, така че бих проверила в обикновената десктоп-версия на сайта, и ако там няма проблеми- не бих се тревожила.

# 232
  • гр. София
Здравейте, предстои ми круиз с компания MSC края на август. Получих мейл от компанията за чекирането on-line. Въпросът ми е дали може да се чекирам при качването на кораба?
Благодаря!
Мисля, че не.

# 233
  • София
Благодаря!
Мисля, че не.

Ако не се чекирате, няма да получите документите за качване на кораба.

# 234
Интересен круиз за догодина април месец, когато се пада и Великден. Тръгването е на 9 април от Савона, продължителност 10 дни с кораб Коста Фортуна, цената за вътрешна каюта е 899 евро на човек и дават бордови кредит за членове на клубната програма, като на мен за ниво сребро ми даде 400 евро борден кредит. Маршрута е интересен включва Мароко- Казабланка и Танджер има и Валенсия и Гиблартар в маршрута. Аз го запазих.

# 235
  • Варна
Здравейте, резервирали сме круиз от 16.09 с SEEREISEDIENST. В информацията, която ни пратиха след заплащането на капарото е посочена крайна дата за следващо плащане 19.08. Моля, който е резервирал през тях да ми каже, кога да очаквам линк със инфо за следващото плащане?

# 236
Здравейте, резервирали сме круиз от 16.09 с SEEREISEDIENST. В информацията, която ни пратиха след заплащането на капарото е посочена крайна дата за следващо плащане 19.08. Моля, който е резервирал през тях да ми каже, кога да очаквам линк със инфо за следващото плащане?
На мейла ще ви пратят платежно за доплащане няколко дни преди крайния срок

# 237
NEVER ENDING SUMMER UP TO 30%
Промоция на Коста с отстъпки до 30% на избрани круизи, срок до 12 август 2024 за различни отплавания. Аз запазих Класическо Средиземноморие с тръгване на 7 декември от Савона с Коста Тоскана, цената с отстъпката за клубно ниво беше 397 евро за вътрешна каюта за 7 нощи на човек. Ей така Предколедно да посетим Марсилия, Барселона, Палма, Палермо и Чивитавекия. ще го реализираме с полети до Милано Бергамо, като цените при Уиз в момента са по 70-80лв. в посока с малък багаж.Тоскана е предпочитан кораб, модерен и с много общи пространства за разходка и забавления. Подобен е на Смералда, за тези които са били на него.

# 238
  • София
Промоция на Коста с отстъпки до 30% на избрани круизи, срок до 12 август 2024 за различни отплавания. Аз запазих Класическо Средиземноморие с тръгване на 7 декември от Савона с Коста Тоскана, цената с отстъпката за клубно ниво беше 397 евро за вътрешна каюта за 7 нощи на човек. .....
Ами това не е никаква промоция - края на ноември и началото на декември са най-ниски цените, особено Средиземноморие. Това е според мен нормалната цена за Коста и за огромния им кораб Тоскана.

Интересен круиз за догодина април месец, когато се пада и Великден. Тръгването е на 9 април от Савона, продължителност 10 дни с кораб Коста Фортуна, цената за вътрешна каюта е 899 евро на човек и дават бордови кредит за членове на клубната програма, като на мен за ниво сребро ми даде 400 евро борден кредит. Маршрута е интересен включва Мароко- Казабланка и Танджер има и Валенсия и Гиблартар в маршрута. Аз го запазих.

Това пък направо е много висока цена за началото на април и за стария кораб Фортуна(дори и да е бил обновен)!
Обзалагам се, че през ноември и февруари ще има по-ниска цена за този круиз.
Позволих си да коментирам, защото често обявените промоции не са никакви промоции, а нормални за компанията и сезона цени и е добре да се сравняват със сходни маршрути на по-добрите компании. Поне аз така правя!

# 239
Промоция на Коста с отстъпки до 30% на избрани круизи, срок до 12 август 2024 за различни отплавания. Аз запазих Класическо Средиземноморие с тръгване на 7 декември от Савона с Коста Тоскана, цената с отстъпката за клубно ниво беше 397 евро за вътрешна каюта за 7 нощи на човек. .....
Ами това не е никаква промоция - края на ноември и началото на декември са най-ниски цените, особено Средиземноморие. Това е според мен нормалната цена за Коста и за огромния им кораб Тоскана.

Това пък направо е много висока цена за началото на април и за стария кораб Фортуна(дори и да е бил обновен)!
Обзалагам се, че през ноември и февруари ще има по-ниска цена за този круиз.
Позволих си да коментирам, защото често обявените промоции не са никакви промоции, а нормални за компанията и сезона цени и е добре да се сравняват със сходни маршрути на по-добрите компании. Поне аз така правя!
Не е важен кораба, а маршрута. Бил съм два пъти на Фортуна и трябва да ти кажа, че е по-хубав като разположение от новите Смералда и Тоскана на които също съм имал възможността да плавам. Относно цена-промоцията е свързана с бордният кредит който е 400 евро при мен и като ги приспадна от крайната цена ми излиза, че ще плавам 10 дни по този невероятен маршрут само за 700 евро или 70 евро на ден, при седем дневните круизи това би било една цена от 490евро което към днешна дата си е направо нормално. Писах в предишни постове, че евтини круизи вече няма да има или ако се появят такива ще са точно при Коста и то за оферти в последната минута или репозиционни. Пиша ви ги тук тези маршрути на за да ви се фукам какво съм си запазил, а за да припомня на някой от вас с които се познаваме, вкл. и с теб/ писала си ми на лични/ за места които не сме посещавали или трябва да повторим просто заради самото плаване или пък заради емоцията от магията на Коледа която е при втората оферта. А дали ще има по-ниска мога да се обзаложа, че няма защото точно тогава е нашият и католическият Великден. Нещо повече. Самолетните билети до началното пристанище също ще поскъпнат значително, сега ги купих за ниска цена 70-80лв. Въобще избора на круиз е доста сложно нещо. Не е само да дадете едни пари за депозит и после като наближи да се откажете, защото ви трябват евтини самолетни билети, трансфери , нощувки преди и след круиза и не на последно място отпуска. Затова понякога се налага да платим по-висока цена за празници, когато сме в отпуск, но за сметка на цената. Хайде чао! А за другите, където ме четат във фейсбук там ще има и снимки от маршрутите по които плаваме. В тази нашата група "Круизни пътешествия" можете също да споделяте интересни маршрути и да качвате снимки от такива.

Общи условия

Активация на акаунт