КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 261
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Един малко различен въпрос. Харесали сме  едни трансатлантически круиз    от Барселона с Costa , но за него няма четворна  каюта. Въпроса ни е дали ако го резервираме от предишната спирка, която е Гануа / цената е същата/ ще можем да се качим на следващия ден от Барселона.? т.т на 30,11.24  тръгва от Генуа а на 1 .12 е в Барселона. Ние да направим резервация за Генуа, а да се качим от Барселона на другия ден........Някой с подобен казус ?

# 136
  • Враца
Цвете 7, според мен не може да стане.
На пристанището, на което е началната точка, е предвидено чекиране, снимане и изготвяне на картите, които се ползват на круиза.
Вие няма да имате такиав изготвени карти. Тогава как да ви допуснат до кораба и кой да ви ги изготви?
Но пък не пречи да ги попитате и може да има някакви варианти.

# 137
Цвете 7, според мен не може да стане.
На пристанището, на което е началната точка, е предвидено чекиране, снимане и изготвяне на картите, които се ползват на круиза.
Вие няма да имате такиав изготвени карти. Тогава как да ви допуснат до кораба и кой да ви ги изготви?
Но пък не пречи да ги попитате и може да има някакви варианти.

Не ми е ясно и на мен, просто се чудим......Реално  имат качване от Барселона т.т те ще си изготвят карти там , на тези които ще се качват .......Например знам, че при изпуснат круиз може да се качиш на следващата му точка

# 138
  • Враца
Тогава им пишете и питайте съвсем конкретно. Даже е хубаво да знаят, че каютата не е свободна, след като не сте се качили в начална точка. Нямам представа кога и как смятат кои каюти "хартисват", но вероятно част от каютите, пуснати на LAST MINUTE от днес за утре са точно с такъв случай като вашия.

# 139
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Привет, Мами. Круиза ми е със  Селибрити Инфинити , тръгване 31.08  - маршрут гръцки острови. Ще отсъствам до 6.8.  Късно ли ще е чекирането да е на 7.8 като се върна?
Не, няма да е късно!
Чекирането е много лесно - като свалите апп-а на телефона и сканирате паспортите всички данни се въвеждат сами, остава само да посочите име и телефон на човек за контакт при непредвидени ситуации.
Страхотно е на Инфинити - прибрахме се предната събота!
Моля ,разкажете по-подробно за Селебрети.Има ли пакет напитки?
И аз ги загледах,но толкова много работа имам,че не знам дали ще успеем да се организираме за тази година.

# 140
  • София
Моля ,разкажете по-подробно за Селебрети.Има ли пакет напитки?
И аз ги загледах,но толкова много работа имам,че не знам дали ще успеем да се организираме за тази година.
Разказвала съм много пъти, вижте постовете ми!
Пакет напитки има, но не самостоятелно, а в пакет с интернет. Има вариант само круиз.

# 141
Ехо, има ли някой? Аз от вашата тема се вдъхнових за круиз, а сега никой не пише. Worried
Резервирах първи круиз в западната част на Средиземно море с MSC Fantasia за месец октомври. Нарочно избягнах най-големите кораби с надеждата да е малко по-спокойно.

Нищо не питам /засега/, исках само да благодаря за прекрасните теми! Flowers Bouquet А ако разкажете последните си круизни преживявания, с удоволствие ще ги прочета.

# 142
  • Враца
Ехо, има ли някой? Аз от вашата тема се вдъхнових за круиз, а сега никой не пише. Worried
Резервирах първи круиз в западната част на Средиземно море с MSC Fantasia за месец октомври. Нарочно избягнах най-големите кораби с надеждата да е малко по-спокойно.

Нищо не питам /засега/, исках само да благодаря за прекрасните теми! Flowers Bouquet А ако разкажете последните си круизни преживявания, с удоволствие ще ги прочета.

Всички са на круизи, затова не пишат  Wink

# 143
  • София

Ще споделиш ли за кога и от къде запази. Мернах кратък 3дневен круиз с Фантазия края на октомври и се чудех дали да не заведа мама, ако мъжа ми не ме убие, че ще го зарежа с децата… Иначе на Фантазия сме били по адриатика и беше супер! Кораба не е най-новия, но е доста приятен. Аз сега дебна за догодина. Мисля да заменим морето в Гърция с децата за круиз. Има ли тук някой плавал с Tui искам да ги пробвам тях и ще се радвам да споделите.

# 144
Тръгването е от Марсилия на 10 октомври, запазих чрез френски сайт Planète croisière /аз съм във Франция/  и не мисля, че беше евтино. Но отговаряше на останалите ми критерии. Направиха ми 10% отстъпка спрямо цената на сайта на MSC, което не е кой знае какво май. Аз ще водя баща ми, който е възрастен, заради него търсех по-"малък"  кораб.

# 145
  • ПАЗАРДЖИК
А, има и други(аз) в трепетно очакване на октомври и първи круиз - по средиземноморието. Не знам дали бях споделяла тук, но 6 месеца след резервацията в букинг за 2 нощувка в Рим след края на круиза, получих мейл с анулиране на резервацията, но без връщане на платената сума. Подадох рекламация в банката и близо 2 месеца по-късно ми върнаха сумата като “спечелена рекламация”😂. Почувствах се все едно съм спечелила шестица от тотото, а не че са върнали собствените ми пари! Пожелавам на всички прекрасни нови спомени при пътуванията, които да споделяте!

# 146
  • София
Здравейте, следя темата от известно време и се присъединявам към запалените по Норвежките фиорди.
Пътуваме насам-натам, но никога на круиз, така че все още чета и събирам информация.

Заради ММ оглеждам само (сравнително) нови кораби, съответно нов кораб+фиорди=Euribia. 😃
Виждам много примамлива цена в средата на октомври. Обаче дали е добра идея? Есен на север? Дали няма да е дъжд, мъгла и вятър непрекъснато? Дали да не почакам до следващото лято? Някой с опит на север през есента?
В нета снимките изглеждат прекрасно, всички планини в есенни цветове и високо синьо небе, но дали ще е така?

# 147
Каква цена приблизително плащате за семейство - 2 възрастни с 2 деца? Знам, че зависи от пакетите, но все пак ориентировъчно ми се иска да се ориентирам.

# 148
  • София
Каква цена приблизително плащате за семейство - 2 възрастни с 2 деца? Знам, че зависи от пакетите, но все пак ориентировъчно ми се иска да се ориентирам.

Това е много трудно да се каже, аз сега гледам за догодина мога да кажа следното:

За декември 2025 съм харесала Канарски острови с Аида за 2+2 (децата ще са на 8-11) най-ниска цена за периода точно преди Коледа е 1300 евро за 4ма ни.

За лятото средата - края на Юни Гръцки острови може да се намери цена започваща от 2200-2300 евро нагоре.

Аз поне сега това следя също харесах един от Хамбург обикаля Испания и Португалия за близо 2000 евро за семейството.

Като цяло с децата Аида ми се вижда най-добрата опция.

Но от тук се почва, самолетни билети за 4ма - нощувки преди/след и т.н.

@илит
Според мен Октомври няма да е същото. Може да има и доста вълнение и лошо време. Аз бих изчакала за лятото догодина или сега да бутнете на ласт мин. нещо. Има добри попадения. Ние се качваме на Еурибия на 25.08 ще споделя после.

# 149
Точно Eurubia за края на август, Северна Европа 7 дни , излиза малко под 5000 евро, което ми се вижда доста. Офертата е от една агенция. Може би трябва да гледам директно на сайта им. Не знам колко са коректни от там да резервирам.

Общи условия

Активация на акаунт