Отговори
# 150
и на мен понякога ми тече кръв от носа, не се тревожи дължи се на увеличена кръвна маса

# 151
Здравейте,  preggo

може ли и аз да повдигна една тема поне защото за мен е много актуална. Момичета избрахте ли вече имена на бебоците  Sunglasses

Нашия татко още като му казах че съм бременна и каза че си знае че ще е момиче и че иска да е кръстена на него. Та трябваше да бъде ЙОАНА

да но от вчера ново двайсет решил да е малко по-особено така да се кажа та да не е просто ЙОАНА ами  ЙОХАНА.

Моля ви се кажете ми какво мислете за това име. Тъпо ли ви се вижда. Много немско ми звучи. А неговите аргументи са че звучи по-европейски  hahaha така да се каже, и можел да й вика ХАНА???? Мъжка му работа  newsm78

Кажете си мнението да знам дали да се опълча срещу това му желание или да го остава сам да реши.  ooooh!  ooooh!  ooooh! Чувства се много отговорно и се фука на лява и дясно че съм го оставила да реши и ще се съобразя с него по този въпрос.

# 152
За кървенето от носа: мери си кръвното редовно, а и наистина сега тялото прозвежда повечко кръвчица  Blush. Аз имах този проблем преди време, не минаваше ден без да ми тече кръв от носа. Казаха ми,че имам слаби капиляри newsm78, но странното е, че след като ми счупиха носа не ми е текло нито веднъж, обаче не препоръчвам този лек на никой! Peace(обаче попаднах на изключителен лекар и така ми намести нослето,че нищо не личи Whistling)

# 153
  • Попово
veselina miteva, нямах в предвид стегнато вързопче с колан, просто повиване с 3 ката пеленки, като най-отвътре е меката тензухена, тя се омотва хлабавко и е като памперса де факто... пеленките се подпъхват и крайниците на бебо не се "мяткат" насам натам...
ЙОХАНА е готино именце, моята кръщелница се казва Хелена и й казваме Хени... а си е натурал БГ  Sunglasses

# 154
  • Чехия
Привет от мен, pepa_k сега за ХАНА това си е типично чешко име, тука го има по път и над път ...Споко, пиши я както ти харесва то много имена са и Бг и чужди...и ние сме така с избора на име..трябва да го и тук и там.

Момичета едно пояснение за тези който искате да ползват класически пелени.

Моля на забравяйте, че последните години бе напълно отхвърлено класическото повиване със стегнати крачета..заради луксацията на тазобедрените стави...( както вече няколко пъти каза Весито)

Аз също ще ползвам пеленки , но има начини на сгъване така че да се получи ортопедичната поза с отворени крачета.

Жалко че на чешки който иска да ми пише налични ще преведа каквото е каквото ви хареса.http://www.latkovepleny.cz/ -цъква са на  skladani plenek и там се виждат чудесно начините.

Има и друг вариант с пелените, ама до колкото разбрах в Бг ги няма тези памучните гащички с допълнителна пеленка вътре..
http://www.latkovky.cz/product_info.php/cPath/21_27/products_id/32

Ето как изглаждат и са с прекрасни, леко удебелени в средата за да се разделят крачетата.
Аз освен тях ще ползвам и този вариант защото са леки лесно се повива и най-вече лесно съхне.Също прекрасно разделят крачета ..а от горе само ританка или гащеризонче.

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 12:26 от ivalex

# 155
Аз лично харесвам Йоана, без Х  Peace. Другото не ми звучи хич Бг  newsm78.

А по същата тема, все още сме я закъсали здраво и не знам какво да правим Rolling Eyes. Давайте имена - то не че ще се появят нови, но така като чета мога да обърна внимание на нещо, което до сега не съм забелязвала  Crazy

Ивалекс, много сладки тия гащички - на човек чак да му се прииска да не ползва памперси  Heart Eyes.

# 156
  • В реалността
San_ya , не се шашкай - почти всеки го е преживял това
На мен преди около 3 мес. започна да ми тече кръв от носа / за първи път в живота ми /. И беше придружено с ужасно главоболие денонощно-нищо не ми помагаше Cry. Било НОРМАЛНО според JP-то и така и не ми даде болнични от неяСега много рядко ми се случва съвсем леко да прокърви-ако имам малко хрема...и така СТРАШНО НЯМА

# 157
Това с кървенето от носа и при мен го има, не много често но...1-2 в месеца се случва, казаха ми че е нормално Peace.
За имената...и ние сме в голяма чуденка  Rolling Eyes, понеже аз бях много подготвена с женски имена (Ралица, Ирина, Калина), то се оказа с пишка  Laughing, та за сега са Филип и Борис, но май повече ми харесва Борис.
pepa_k   - Йоана ми харесва, Йохана .....не, но е важно на вас с таткото да ви харесва, не на мен  Wink.

# 158
PETIA27 Здравейте не съм писала много отдавна,но чета редовнол.При нас всичко е добре,бебка е пораснала и е вече 2600гр. Laughing Laughing Laughing,но пъпната връв все още е около вратлето и адски много се притеснявам дали всичко ще бъде наред при раждането Sad Sad Sad Успокояваме факта,че и аз съм се родила жива и здрава със същия проблем.Днес прах дрешките за болницата и плаках ли плаках  дано всичко да е наред Praynig Praynig PraynigОх оплаках ви се и ми поолекна малко ДОБРЕ,ЧЕ ВИ ИМА ЦЕЛУВКИ чао

# 159
  • гр.Варна
Варненки,
Аз и Снежи ще дойдем пеша,заради това не обещавам,че ще успеем да дойдем навреме пред ФК.Имаме среща на кръстовището на Пирин и Цар Освободител в 8:45.Светле,ако искаш се разходи с нас:)Може и някоя и друга мама да се присъедини към нас:)

# 160
Здравейте и от мен  bouquet
И на мен името Йоана ми харесва повече, но всичко е въпрос на вкус, така че не се притеснявай, ами й избери името, което на теб ти харесва повече. Ние например за момиче сме се спряли на Белослава или Гергана, ама ще видим. Мен много ми харесва, но повечето ни познати не ги харесват. Не че ще се съобразяваме с тях, а и не знаем все още дали ще сме момче или момиче- всеки път е различно.

# 161
  • Пловдив
Саня, преди време се събуждах всяка сутрин  със засъхнала кръв в носа, но не ми е текло, докато съм била будна. Е, приех го за нормално да избия капилярчетата. Така че споко  Peace
Йохана... в главата ми изниква образа на висока, едрогърда жена с руса коса сплетена на две дебели плитки  hahaha Но все пак вие си решавате.
А за повиването ... скоро се разприказвахме с майка ми и разбрах, че едно време имало 2 вида повиване - стегнато и лястовича опашка - там крачетата са разделени едно от друго, но пак са във вързоче, само че в долния край е по широко. Аз не знам как изглежда и как се завива така, но са ме отгледали с опашката Simple Smile

# 162
Момичета, обаждайте се редовно (ако искате разбира се) - вече сме в период, в който всичко става и е добре да сме спокойни една за друга  Heart Eyes.
А като се замисля в списъка ни на 1ва страница колко много момичета има, които се появиха само и не писаха повече  Sad. И един татко се завъртя, ама но опияни с пивките заглавия и изчезна  Laughing

Бременушки, само влизам да се обадя, че с нас всичко е ок! Бебчо си расте в норми, от няколко дни не ме оставя да се наспя като хората Crazy, а на мен ми текат последните работни дни  Peace. От 1-ви март излизам в болничен, малко по-рано, че положението с кръста вече е нетърпимо  Sad. Опитвам се да ви чета редовно (когато ми остане време), но след Нова Година имаме ужасно много работа покрай този Европейски съюз. Надявам се като си остана вкъщи да имам повече време!
Поздрави от нас! Hug Hug Hug

# 163
Здравейтеее !

Аз съм меко казано бясна   #Cussing out Нали преди 1 месец си извадих карта, за да ми се превеждат парите от болничните. Та днес реших да проверя дали не са преведени, понеже днес си взех следващия болничен. И какво стана. Слагам си картата, въвеждам си ПИН-а, проверявам - няма налични пари и картата се появява. Да ама не - появи се съвсем малко, опитах се да я си я взема - дърпах-дърпах, не става нищо, една жена и тя дръпна и пак не стана. Накрая банкомата си я глътна. Звъннах на картовия отдел от там ми казаха, че нищо не трябва да правя, а от самия клон щели да ми звъннат когато от банкомата им върнат картата... Направо ми е супер криво, не стига, че не ти изплащат парите навреме тия тъпаци от НОИ, не стига че те задължават да си извадиш карта - да си откриеш сметка, ами и като се случи нещо такова  #2gunfire Една жена ми каза, че чакала 3 месеца, да и я върнат... Уфф направо ми се реве от яд  #Cussing out Оплаках се  Cry
Сутринта бях при док за нови изследвания, стискайте палци, поне това да е наред  Praynig На 9-ти съм на преглед, а и да ми издаде 45-дневния болничен  Peace
Да ви питам - имате ли проблеми с потенето, моите ръце постоянно са мокри, направо е кошмар  ooooh! Док каза, че е нормално, ама...  Thinking
Кървенето от носа - на мен доста често ми течеше в началото на бременността.

# 164
Момичета, моля ви тези, които са идвали на у-щето за бременни да разгледат снимките, защото има такива без имена, понеже не съм запобнила на всички никовете  Blush , за което отново се извинявам...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт