Отговори
# 135
Добро утро и от мен  Hug. Искам да попитам, ама не ми се смейте много  Embarassed, тези пелени които купувате за какво точно се използват, като одеалце, за след баня, или за друго, нещо хич на съм на ясно, и каква е разликата между бархетни и памучни, освен очевидната че едните са от памук Wink, различни предназначения ли имат newsm78?
Аз защото още ходя на работа ли не знам, но толкова непробудно спя.....че чак и недоспала се чуствам след 8-9 часа сън Rolling Eyes, странно.
И днес май времето ще е слънчево  Grinning, е поне случихме на зима, не можем да се оплачем.

# 136
Здравейте!
Пепена, аз искам да изкажа специални благодарности на Виви_ан, която чинно всеки път се нарежда на опашка още в 7.30 ч. пред клиника "Темелков" за часове за мен и Denisimo. Иначе по телефона е почти невъзможно. Ако знаехме, че и ти ще посещаваш доц. Балев, предния петък щяхме да запазим час и за теб... Обади се, когато си във Варна да си направим срещичка и да се запознаем! Ще ти пусна GSM - а ми на лични.
За пеленките: много са удобни за оригване (на рамото...), за след баня, за завиване на бебенцето по време на кърмене и въобще: за мен са незаменими. Аз си мисля, че бархетните също са памучни.
Желая Ви спорен ден!

# 137
  • гр.Варна
Добро утро:)
Аз да Ви се похваля:)Съседката,която живее точно под нас на долният етаж е родила на 19.02. момиченце:)ще имам човек до себе си,който също ще гледа бебето си с мен.
Светле,за лекцията няма нужда от записване:)Има,само ако курс не е организиран и решим да се съберем повече мами!Обаждаме се и идват от София да ни обучават:)Сега,акушерката вече е тръгнала към Варна,така че няма смисъл:)
Ние все още нищичко не сме купили за бебето:)Но здраве да е....в неделя отиваме да поръчаме кошарата,а в средата на Март-и количката:)
Това е от мен и до скоро:)

# 138
Добро утро и от мен  Hug. Искам да попитам, ама не ми се смейте много  Embarassed, тези пелени които купувате за какво точно се използват, като одеалце, за след баня, или за друго, нещо хич на съм на ясно, и каква е разликата между бархетни и памучни, освен очевидната че едните са от памук Wink, различни предназначения ли имат newsm78?
Аз защото още ходя на работа ли не знам, но толкова непробудно спя.....че чак и недоспала се чуствам след 8-9 часа сън Rolling Eyes, странно.
И днес май времето ще е слънчево  Grinning, е поне случихме на зима, не можем да се оплачем.

тензухените се слагат върху хавлията като се къпе бебето. тензуха е мек и попива много добре водата от кожата и гънките, защото ако остане кожата влажна може да се подсече, а и не трябва да се търка кожата след баня а само се попива за да не се протрие. в този ред на мисли мами никакви гъби като се къпе бебето то няма какво да му се търка, но понеже ги продават някои може да се излъже да купи

бархетните са за завиване, като даваш някои да държи бебето (в началото не бива да се постава директно в ръцете на други хора и да се допира до дрехите им), също когато бебето се оригва можеш да наметнеш такава пелена на рамото да не ти изцапа дрехите като върне малко мляко. имат много приложения. също се сещам върху плота за повиване те нали са от една материя като мушама не може да го сложим директно, че ще му е студено на дупето  Laughing
това се сещам мамите с опит могат да ме поправят или да допълнят още нещо  Laughing

# 139
Добро утро и от мен! Flowers Bouquet
ягодка, за пелените....имат многостранни предназначения, тъй като попиват много добре, стават и за след баня newsm37. Някои казват, че ако бебето се обрине,има зачервено дупе и все такива екстри е хубаво да се повие с пелена вместо с памперс newsm30, но аз така и не зная как става това повиване. Може би трябва да потърся нещо като "инструкции" в интернет newsm78.
tevolere, магазинът се намира в индустриалната зона, зад гарата се пада, там са и всички други търговии, не е само една търговията за бебешки работи, а работят в събота до 13 часа.
И аз благодаря на benitta за лекцийките newsm20.
Ауа, като ти пристигнат нещата от ДаНет, пиши за сутиените bombs, че май сме много дето се вълнуваме по този въпрос Embarassed! Благодаря!
Вчера си нямах друга работа и гледах филмчето за човешкото тяло, което го има в сайта на колибка и започнаха от събота със вестник Капитал да продават, и като ме налегна един страх за това раждане Crazy,а си мислех,че съм много спокойна Rolling Eyes.Обаче накрая казаха "Може би раждането не бива да се възприема като повод нещата да се объркат, а като чудо, при което всичко е както трябва." и това някак си ме успокои.....поне малко smile3560
Приятен, топъл и слънчев ден от мен! sun

# 140
За пелените, да, Веселина много хубаво е обяснила различни приложения: тензухените са основно за попиване - малките като се мият дупетата, а големите върху хавлийката да поемат най-голямата влага от кожата и гънките  Peace; бархетните са основно като подложки и по-тънки завивки - да покрием повивалника, подложка в количката, тънка завивка в количката лятото... Мамите с опит могат да ни светнат за още нещо  Wink.

Да, това за кърпата за дупе Ара дава много добра идея, бях пропуснала момента с лохиите  Crazy - сега се сещам, че като съм била в цикъл - силните дни - никога не съм се бърсала с кърпа, защото се цапа  Confused. Аз лично мисля с тоалетна хартия да процедирам  Peace.

За раждането като повдигна въпроса Сиси (ще кажа за сутиените, да  Simple Smile) мен напоследък ме обхващат много смесени чувства - хем искам да ги видя вече тия разбойници дето денонощно ме бомбандират с шутове - от любопитсво, а и защото ужасно ми тежат вече и искам да съм си пак нормално подвижна  Crazy; от друга страна обаче изпитвам чувство на свидливост  Embarassed - вече няма само аз да ги имам, усещам и т.н., а ще има куп други хора около тях и някак си сегашната магия ще изчезне  Blush. Дори и сега като го пиша ми става мъчно  Rolling Eyes. Иначе от операции, болки, справяния и т.н. не ме е страх изобщо - държаливо жУвотно съм, ще се справя и преодолея всичко, което трябва Mr. Green.

# 141
Embarassed аз забравих да се похваля, че вчера започнахме официално а покупките (нещата които съм приложила в албума са купени инстинктивно  Laughing ), ходихме до вис виталис и взех 4 бодита с къс ръкав 24 номер (имам 2 с дълъг 22 и мисля че са достатъчни а и разликата не е голяма като ги сравнявам а памперса доста се надува все пак) едно бяло костюмче и зелено гащеризонче. снимах ги но не съм ги сложила още в албумчето. днес пак ще обикалям малко и ако купя нещо искам да го документирам и тогава ще кача всичко.

то във вис виталис наистина било евтино всичко ми излезе 28 лв.

сега ще вляза и в пощата да видя лекциите, че снощи съм заспала.

# 142
  • София
Уффф!!! Тази Топлофикация! ВВтори ден вече нямам топла вода! Сплъсти ми се косата и ще започна и да понамирисвам вече! нусота неземна!

# 143
Благодарности на Hristina_k  за информацията за лекцията! Утре ще се видим и поклюкарстваме за покупките. Ако има възможност, който отиде първи, да запазва повечко места, че май ще се съберем доста...
Aya, както сме тръгнали, май ще изпишем темата с прекрасните мартенички преди Първи Март, а?  Heart Eyes

# 144
А аз тамън отворих прозореца да проветря и се зачудих откъде ми намирисва на спластено  Thinking  hahaha.
Пролет, споко, ще ви я пуснат - ако толкова ти е зор, стопли малко вода, ще дойда да ти полея с едно канче  Mr. Green.

# 145
  • Попово
Искам да Ви споделя нещо за пелените... сина ми го гледах с пеленки, в смисъл повивах го с тях до 5 месечна възраст, както бабите са гледали децата си Confused памперс ползвах за излизане по раходка, гости и консултация, не че нещо се е зачервявал или съм имала проблеми с кожата му, просто памперсите бяха "новост"... и сега какъв куриоз се получава, майка ми започнала да пазаува полека лека и взела, че купила пакет 60 или 80 памперса, а аз от своя страна исках поне месец бебо да е в пелени, става като вързопче и е по-лесно за мамето да си го държи и премята накъдето иска... казах го и пред вас  Embarassed та влязохме в спор с мама-баба де  ooooh! каза ми че съм старомодна   #2gunfire

# 146
Светле, Хрис, какво ще кажете да се чакаме към 9,15 пред ФК? Курса в самото заведение ли е ,на гърба на ФК? Засега ще дойда,освен ако нямам някоя неприятна изненадка утре сутрин.Тъкмо се пооправих от грипа и пак почнаха контракциите-по закона на Мърфи.

# 147
Aya, както сме тръгнали, май ще изпишем темата с прекрасните мартенички преди Първи Март, а?  Heart Eyes
Ааа, моля-моля, всичко е изчислено  Crossing Arms. Имаме си специално заглавие за Баба Марта и пъrвомартенския дизайн се запазва  Mr. Green.

Пепена, пускай си ги покрай ушите тия коментари - кой я е карал бабата да пазарува несъгласувано  Whistling.

Ето линкче само за обиколници (май Кати пита вчера дали продават само обиколници  newsm78): Family.bg

# 148
Искам да Ви споделя нещо за пелените... сина ми го гледах с пеленки, в смисъл повивах го с тях до 5 месечна възраст, както бабите са гледали децата си Confused памперс ползвах за излизане по раходка, гости и консултация, не че нещо се е зачервявал или съм имала проблеми с кожата му, просто памперсите бяха "новост"... и сега какъв куриоз се получава, майка ми започнала да пазаува полека лека и взела, че купила пакет 60 или 80 памперса, а аз от своя страна исках поне месец бебо да е в пелени, става като вързопче и е по-лесно за мамето да си го държи и премята накъдето иска... казах го и пред вас  Embarassed та влязохме в спор с мама-баба де  ooooh! каза ми че съм старомодна   #2gunfire

не разбрах какво искаш да кажеш с това "вързопче". на курса ни казват колкото по-разтворени крачета толкова по-добре за бебетата. именно заради повиването навремето е имало много луксации при децата. надявам се да си имала предвид, че ще използваш пелени, но няма да изпъваш крачетата надолу. естествения начин на положението на крачетата при новородени е като жабче.

# 149
Искам да ви попитам дали някой има сходен на моя проблем - доста често през два-три ми тече кръв от носа, главно сутрин като стана от леглото. Говорих с гинеколога, каза че било нормално, защото било увеличено налягането в съдовете, а и явно имам слаби кръвонасони съдове. Ходих и на УНГ, който първо реши, че ще ми ги тушира, след това, че ще ми даде нещо за мазане и накрая каза, постискай зъби още месец-два. Не че е болка за умиралка, но е много неприятно, защото само се разхождам из къщи с едни тампони в носа и приличам на слон с хобот.

Общи условия

Активация на акаунт