Отговори
# 120
Здравейте!
За лекцията на "9 месеца" във Варна: Хриси, ти като звъня до София за лекцията, разбра ли дали записването е задължително? Ще те помоля пак да пуснеш телефона, защото обърнах темичката набързо и не можах да го открия. Ние с Виви_Ан 100% ще присъстваме. Двете с Виви  утре сме на Фетална морфология при доц.Балев... Доста ми е притесненичко; имам усещане, че ще има изненади. Стискайте палци!
За покупките: в събота и неделя с мъжът ми изкупихме бебешките магазини; набавихме всичко необходимо, с изключение на количката и креватчето, които просто все още не сме избрали.
За силиконовите зърна: и аз мисля, че са излишни. (освен това Ви съветвам, ако все пак вземате, те да са каучукови, защото омекват в устата на бебенцето и то по - лесно ги приема; същото се отнася и за бебероните - залъгалки). И да добавя:  и на мен като на Aya ми препоръчаха като най - добри бебероните на NUK ( и то каучуковите), ама аз се заинатих и купих на Чико. На NUK си взех компресите за гърди (2 бр. струват 15.50 лв; затоплят се за 8 мин. във вряла вода и след това се поставят на гърдите. Спомагат за по - бързото слизане на кърмата). Горещо Ви ги препоръчвам!
Denisimo, твоите шефове не заслужават ядовете и усилията в работата, които полагаш. Никакъв начин ли няма да се измъкнеш за лекцията в четвъртък? А Larsen? Така можем да си направим импровизирана варненска среща под подходящ предлог... Аз съобщих на работа, че ще отида в офиса чак след обяд. За цялата си бременност съм отсъствала само 1 ден от работа (когато паднах лошо), а 45-дневният ми болничен започва да тече чак от 14 - ти Март (а дотогава може вече да си имаме априлски бебенца !?!).
За чехлите: сега, както и предния път, си купих от най - евтините български чехли и отделно джапанки; и двата чифта смятам да изхвърля още в родилното, като ни изписват.
За Вис Виталис: във Варна съм виждала да се продават в магазин "Бебчо" (ама незнам в София дали имате такъв магазин).
Желая Ви приятна вечер!

# 121
Тия двете фирми ги знам, ама май само тях  Mr. Green - та затова и тях дадох за пример  Crazy

# 122
Здравейте маминки / Aya  Heart Eyes
... последно разбрах, че бебо ще е момче и ще се ражда във Вита-10.04, но ще е секцио така че по-рано.
Днес бях на лекцията, но от вас лично познавам май само zazu. В четвъртък ако съм добре /нещо ми прилошава напоследък/ пак ще дойда. Обаче не разбрах какви са тези курсове в поликлиника...????

PS... от месец сме в друг квартал Борово  Cry pls ако някой живее наблизо...  Joy оферта за кафе... Тук съм като в нищото...

# 123
  • София
Ая, страхотни покупки! гащите-памперс са много смешни  Crazy Чудя се дали и аз да си взема такива. Кажи, моля те, от къде взе чаршафчетата и какво съдържа комплекта?

Мами, аз друго се чудя - искам да взема само обиколник за леглото, но не съм виждала да се продава само това. Освен в Данет, мисля, но там ми се струва много грозен. Някой да се е натъквал на такова нещо?

И аз се чудя далид ане си взема едни съвсем обикновени китайски джапанки, който после да изхвърля.

# 124
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Миналия път взех чаршафи и обиколник в един десен от магазин Бебелан на Плиска. Спомням че някъде имаше по-ефтини и по красиви шарки, но не помня къде беше това

# 125
И аз току-що разгледах снимките на покупките Ви. Aya, знаеш ли къде се произвежда козметиката, която си взела: SebaMed?

# 126
  • Пловдив
Готова съм Simple Smile
Май събрах каквото можах от лекциите на Ним. Евала и на момичето - много труд е хвърлила да преразказва лекциите.  Hug
Вече ги пратих в пощата

За шишета и биби - и аз съм се спраля на Нук. До сега обач съм събрала 1 на д-р Браун, 1 авент и едно чико. А ако се наложи да се храним с изкуствено мляко ще си закупим един комплект Нук. Залъгалките още не съм ги измислила силиконови или каучукови да са.
Обаче сега ме хвърлихте в размисъл за тези чехли newsm78

# 127
Манна, ние с Пролет сме в Стрелбище, а Бръмбара е в Гоце Делчев  Peace. А аз пък до няколко месеца (вече и аз не знам колко) ще се местя точно в Борово, до поликлиниката  Wink. Така че може да спретнем следобедна закуска, но ако може в Стрелбище, че съм на лежебен режим и не ми дават много да мърдам  Rolling Eyes.

Кати, чаршафите ги купих от магазина на Захи и включват горен, долен и калъфка.

СвеДим, СебаМед е немска козметика и я внасят от Германия  Peace.

# 128
  • София
Здравийте!
Аз ли толкова щателно чета или вие пишете много, но откакто чета - 7 нови постинга!!!
Днес здравата се разходих. 5 часа скитосвах в центъра с една приятелка. Просто не издържах да треперя вкъщи да не зараждам Crazy Времето беше страхотно.
Та като стана дума за разходки - Бръмбърът къде се е покрил?
Къде са и Илит и Пенелопа и още куп други...?
Кати м , ти не се шашкай така с разстройството. Има и вируси, и от храната може да е, и да се понастинала... Ако нямаш температура или някакви други странни симптоми - значи можеш само да се радваш на лекото...
Бебешките възглавници - бебто по-скоро бе трябвало да се чувства като гушнато във възглавнецата, а не като окошарено...
Теволер, не знам за каква съпричастност имаш пред вид. Те мъжете за някои работи не са в час. Моят мъж например хич не ще и да ми погледне корема, нито пък да го пипне - и си призна , че го е страх и му е странно. Книги и списания по темата не отваря, филмчетата ги греда едва ли не със закрити очи... Като стане дума за покупките - казва нали съм направила списък - ще караме по него. Изпринти списъка, не го прочете и после ми каза - ти нали ще ми кажеш какво има да се купува и ще се купи... Обаче за шашът и паниката - ей за това го търси!
Сънят - всяка нощ съм като Ауа - ставам да проветрявам, пишкам, наливам се с вода, понеже ожаднявам жестоко, пак пишкам, пак проветрявам, пак пия вода... и накрая вече като се уморя едно хубаво към зазоряване, заспивам и нищо не ми прече вече... После пък не мога да се събудя - едвам ставам към 12-13 часа... А тази нощ и книга четох. Сега съм си взела филм да гледам. А все по-често не ми достига въздуха, особено ако не е проветрявано от повече от час. И стомахът ми не е ясно къде е. От 1 голяма ябълка преяждам и се трупирам да храносмилам... За това ям едва ли не на всеки час по 2-3 хапки, щото пък иначе не огладнявам, а директно ми прилошава.
Багажът за родилното и покупките въобще - нищо не правя по въпроса. Нямам никакъв напредък. Даже за себе си купувам и се запасявам с глезотии... Днес например си накупих гланцове като че ли отивам на пустинен остров... Не че нося често такива работи - веднъж седмично най-много да се гланцирам... Но имам чувството, че ми е за последно да се поглезя...

# 129
  • БГ
здравейте от мен Hug мерси на момичетата качили лекцийките  bouquet, имам да чета.........разгледах ви покупките,много са сладки, аз нови неща не съм купувала, sissi мерси за цените, ама ако обясниш къде е магазина,ще съм много благодарна,и с какво работно време са, че затваряли, в събота дали работят?И намен не ми достига въздух, иначе не се будя много ама заспивам късно вечер, бебо ме буди към 5 #Crazy ама си ходя на работа засега и не ми тежи,утре ще ходя на преглед при моята доки, че закъснявам този месец.А нещо за зъбите пиете ли като витамини, калций или друго? аз бях на зъболекар и затова се чудя какво да пия,засега още пия витамини на Хип Натал.хубава вечер от мен  bouquet

# 130
  • София
Благодаря на benitta за лекциите - тъкмо мислих да си правя и останалите на файл, та сега съм доволна, защото малката като поседя на компютъра и се опитва да ми изрита десния крак по далеч от тялото. Не мога да си представя какво и пречи толкова, ама .... Laughing

# 131
benitta трябваше да дойдеш на лекцията освен за покупките ни изненадаха с презентация на нук и ни подариха по едно шише  Laughing следващия вторник лекцията ще бъде за хомеопатията а след това за ставите и луксациите на ставите.

сега ще влезна да видя какво сте качили на поштата и да разгледам снимките

чао и лека вечер на всички

# 132
  • София
Качила съм в пощата и лекцията: Методика на кърменето.

# 133
  • София
Багаж за родилното и този път няма да подготвям. В смисъл купувам каквото се сетя, но не е приготвено до вратата...  Laughing То достатъчно време има от първите усещания до тръгване за болницата - и за багаж, и за тоалет, и за всичко! Споко мами! Mr. Green

За родилното наистина е най-добре са се ползват джапанки от 2 лв и после да се изхвърлят... Аз лично после не бих ги прала и т.н., като знам къде са джапали.... бррбрбррррр Crossing Arms И в този ред на мисли трябва да си купя вече...  Thinking

Друг съвет - някой беше писал за кърпа за "дупе". Ами да ви кажа моята на първото ползване след раждането беше за смяна... Те лохиите се оказаха учудващо много и ме изненадаха. Измиване с вода и после смрадлика е добре да се прави след всяко ходене до 00. Аз си реших проблема с голямо количество тоалетна хартия (може и лигнин всъщност). Иначе трябва 1 сак само с кърпи за 1 ден...  #Crazy

Style, и моя корем е огромен в сравнение с първия път!!! Само че и килцата са с няколко повече от тогава... Embarassed Ама не мога да спра да ям и това си е!

Бебешките дневници са сладурски наистина, но малко дирижирано се получава информацията. За Ида освен дневника в един тефтер съм писала всеки ден какво прави, колко яде, кога има колики, как наддава и т.н. (то мераци, то чудо). Да видим сега с второто дали ще съм толкова дейна newsm78

А мен ме тресе една треска на пролетно почистване... Ама само в мислите. За прозорците е ясно, че ще викна помощ, но моля някой ако е ползвал фирма или човек за почистване на матрак и диван да сподели менение. Матрака според мен не трябва да се пере, а само да се изтупа/изпрахосмучи хубаво. Което ме навява на рейнбоуско почистване. Но дивана определено трябва и да се пере - Ида му разказва играта ежедневно.... #Crazy

# 134
  • Попово
 Добро утро  Hug

Двете с Виви  утре сме на Фетална морфология при доц.Балев... Доста ми е притесненичко; имам усещане, че ще има изненади. Стискайте палци!/quote]
Как си записахте часове за Балев, аз докато успея да се свържа по телефона от Попово и вече са свършили... Предните 2 пъти ходих на късмет и си изчаках чинно до 16ч. тогава пускат без час за около 40 мин и после пак има заявени часове, но сега не искам да рискувам без предварително записан час... Но в краен случай в следващия понеделник ще отида без час Stop
Sve_dim, какво те притеснява, я се успокой и мисли позитивно  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт