Отговори
# 105
  • София
stassy , някой беше пуснал по-напред в тази тема линк с нещата за Майчин дом. Бръмбърчето    беше казала, че като ходи на преглед ще пита и ще докладва тук. Аз в четъртък ще ходя до там и ако имам възможност и аз ще питам. Но доколкото съм чела, май за МД искат стандартните неща.

Иначе за РД-то на сина ти, в Младост има май няколко детски парти-центрове и май са доста популярни. Не знам в кой квартал си, но сигурно има и около вас. Но за цените не знам Tired

Ая, чакам с нетърпение да видя гащите-памперс, че вчера в аптеката много се чудих да питам за тях, но ме хвана срам  Embarassed

И аз съм се зачудила за сака. От миналата седмица започнах да спретвам разни неща в една пътна чанта, която имам, но установих, че май ще ми трябват две такива  Rolling Eyes Сложих кърпи и кърпички разни - сухи, мокри, ТХ, четка и паста за зъби и половината сак се напълни. А като си помисля, че трябват разни нощници, чаша и прибори, памперси и какво ли още не, да не говорим, че още бельото не съм си осигурила.... ох, не знам. Май мъжо ще дотичва редовно до болницата  Mr. Green

# 106
Bessy, ти от колко си утре ? Може да се видим, че ти май не си идвала на лекциите ?  newsm78 Аз съм от 9ч. при моя док.

# 107
  • Пловдив
Здравейте и от мен!  bouquet
Вчера, след ранното ставане за лекцията, голям сън му ударих като се прибрах. После нямах сили дори снимките да кача, ама сега, като разгледах албумчето, се оказа, че моите са същите като на Maraya, така че няма да се повтарям. Иначе самата лекция много добре ми подейства - Benitta, и аз съм навита да ходя на следващата в поликлиниката, ако темата е интересна.
Днес купувах подарък за 6-месечно бебе и не можах да устоя на две бодита за новородени. Mr. Green Ще ги приложа в албума.
 Hug  Heart Eyes  Hug

# 108
Здравейте всички  Hug

И аз най-после да драсна два-три реда, че не се знае кога пак ще се наканя, моите малоумни шефове пак ми правят проблеми, че интернета се ползвал само за служебни цели, пък аз виждаш ли едва ли не по цял ден нищо не правя и само по форуми кисна. Супер съм им възмутена въпреки, че знам какви боклуци са, мислех си даже да си пускам там подред отпуски -болнични и да не стъпвам повече, но пък после като си направих една сметка, че болнични сега не ми е изгодно да вземам, а пък отпуската ще ги изнудя да ми я платят и реших да изтърпя още 8 дни и после да си взема болничния. Ми тъй де като ще се правим на интересни поне да взема колкото пари мога от там, пък после, че ще си търся друга работа и ще гледам да не се връщам при тях-то е ясно. Добре, че се имам нет у нас и като си остана вкъщи ще съм по -редовна.
Много ме е яд за курса в четвъртък, ето другите мами ще отидат, пък аз почти сигурно няма да мога  #Cussing out-пак заради тъпата работа. Ще разчитам да ми разкажете всичко подробно,  а ако има и ентусиастки може и записки да хвърлите насам  Laughing Оплаках се с моите глупости, сега да се оплача и че корема ми расте не с дни, а с часове  #Crazy. Той нашият бебо не е много едър и реши да си наваксва ли, какво ли, имам чувството, че с всеки ден все по-огромна ставам.
Да не бързам да се хваля, обаче аз си спя понякога по цяла нощ непробудно, не знам бебе дали спи, но поне не ме събужда. Сутрин като трябва да ставам за работа пак е трагедия, а пък ако и будувам - не знам.
Нищо не съм купувала за болницата, много малко неща има купени и за бебо-главно само кошарата, а пък ремонта смятаме да го правим средата на март-само освежителен. Чак се стреснах всички колко сте напред, пък ние все си викаме-има време, два месеца още, не знам дали ще ни излязат сметките  Rolling Eyes

Целувки на всички и лека и спокойна вечер!

# 109
  • Пловдив
Момичета, попаднах на една лекция - преразказана от една Януарка - Ним
за контракциите и раждането е и мисля, че ще ви е интересна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124164.msg2323993#msg2323993
ще се опитам да събера разказаните лекции и да ги пратя на пощата Simple Smile

# 110
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте аз бях малко в болница. В неделя сутринта помислих, че са почнали да ми изтичат водите, а после се оказа че е от Полижинакса. Днес ме изписаха, защото им се пирмолих, че се схванах от лежане. Иначе бебка е пораснала доста и изпреварва моите седмици. Имах малко контракции, но казаха че раждането още няма да започва за сега.

Сака за родилния дом дори да забравите нещо ще ви го донесат. Само си поддържайте телефоните със заредена батерия и си пригответе и зарядно. Не визмайте много багаж.

Боби-ко ти от къде си купила еднократните гащи?

# 111
Леле, Дейзии, пази се  Hug. Спирай с тая работа вече  Naughty.

Да се отчета, че качих най-първите покупки, както и днешните - вече няма скрито-покрито от моя страна - даже и гащите ще ми видите  Mr. Green

# 112
Ще разредя ходенето до веднъж седмично, че иначе няма парички.
Поне разучих какво е положението във болницата и се запознах с екипа. Много съм доволна от условията и отношението.

# 113
  • София
Момичета, качвам каквото съм записала на лекцията за проблемите на новороденото и детето в пощата. Моля който е бил на лекцията и се сеща нещо друго да добава  Simple Smile . Доколкото знам има ходещи на лекции другаде, та ги моля ако могат да качат нещо интересно.
Ая - тази лекция е специялен поздрав за теб, защото ни липсваш.
Ако сте забравили:
mamiapril@abv.bg
pass.:aprilki

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 19:47 от 450

# 114
sissi, много ме развесели с представата си за раждането - остани си така, не се шашкай... Единственото, което ще ти кажа е, че със сигурност ще разбереш, че раждаш, без да ти описвам болката.......просто е несравнима с нищо познато Simple Smile

jane_sk, по принцип плоските зърна не са проблем (бебенцето ще си намери начин, както са ти писали вече). За успокоение има и по-тежки случаи - майка ми е с вдлъбнати навътре зърна и пак е кърмила повече от година и двете си деца (а тогава и силиконови зърна не е имало).

За консултациите - при нас от началото на 45-дневния болничен стават всяка седмица, а ако не се роди до термина, след него стават ежедневни.

Когато аз раждах в Шейново, не искаха много багаж и големи сакове, че пречели на чистачките да мият, затова влезнах само с един непрозрачен плик, който се побираше в нощното шкафче, а и първоначалният багаж наистина не е много, впоследствие ми носеха нов и съответно всеки ден връщах нещо, което смятах за излишно - при тази схема на изписването отново имах само един красив черен плик Simple Smile))

От днес и аз започнах да стягам багажа - за сега само чехли и лигнин си купих, но покрай тях и първата козметика за бебо - пяната на Мустела (ползвах я с Руми и много си я харесвам - никога не направи крусти по главичката).

Не съм ви се оплаквала, но втората ми бременност върви с огромен корем - в 7-ми месец изглежда така, както преди в 9-ти. Изпадах в паника какъв ще стане до девети, а с килограмите съм с 2-3 по-малко сравнение с тогава, но явно това няма значение.........

Приятна вечер ви пожелавам и дано се наспите Simple Smile

p.s. На мен постоянно ми се спи и нямам проблеми със съня - бих спала денонощно, но Руми ме буди поне 2-3 пъти на нощ. Ще бъде много весело, когато се роди бебето, ако се будят в различни часове - какво ли ще ми остава за сън Simple Smile))

# 115
450,  много благодаря Hug

Мами, кажете къде има нормални чехли да стават и за баня  newsm78

# 116
Прочетох я - супер е лекцията  Flutter.

Бенита, прочетох и мейла за марките - много е добър.
То ясно, че няма как да знаете защо няма нищо например за Захи и Вис Виталис, но случайно да знаете така споменатите марки къде се продават  newsm78? Само Азиз бебе ми е познато  Blush.

Сега аз да ви кажа друго - сестра ми има две деца (на 3г. и 1г.  Heart Eyes) и от опита си ми сподели за залъгалките и шишетата - от залъгалките на НУК е най-доволна - най-добре пасват в устната кухина на децата; от шишетата - с две ръце ми препоръчва на Авент заради дупките на бибероните (племенника ми си хапваше с други шишета с огромни дупки и за няма и 5мин изгълтваше всичко  Mr. Green). НО, каза стриктно да си следвам размерите на бибите - като е например за 0-3м., след като мине тази възраст да минавам чинно на следващия размер. Смятам да я послушам  Peace.

# 117
Ая, какво имаш предвид под нормални, пък и за баня да стават ? Аз лично мисля да си нося 1 чифт, защото дават при нас, т.е. като съм се къпала не мога пак в мокрите чехли да се обуя с чорапите  newsm78 Та ако не даваха щях да си взема 2 чифта.

# 118
Оф, ми де да знам и аз - така пише в списъка им - 1 чифт чехли, да стават и за баня  Crazy. А под `нормални`, имам предвид като джапанки да са, ама да не спарват краката и да не са от тия с едното пръстче  Whistling.

Май-май ще си тръгнат сами моите юнаци - пак не можахме да разберем дата за секцио... Утре ще се чуем пак, пък за преглед ми говореше за към 10ти март  Shocked Thinking. Объркана работа  ooooh!

# 119
Аз си носех джапанки от най-обикновените, които после мога да изхвърля.

Захи имат фирмен магазин в кв. Лозенец, близо до Кемпински, ул. Бигла в сградата на Здравната каса
Вис виталис мисля че се продават в магазин Комес срещу магазин Щъркел

Общи условия

Активация на акаунт