Градинарство - моето хоби 35

• 38 644
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Не знам дали да питам тук, но не намерих тема, а въпросът засяга и градината. Развали ни се помпата на хидрофора и трябва да купим нова. Имаме съд. Спират водата и използваме за битови нужди и поливане, заради налягането. Сегашната ни беше изключително шумна и сега гледам по-тихи. Харесах една, но е доста скъпа, а и казаха, че може да не е ок, когато изградим поливната система един ден. Може ли да ми препоръчате приемлива откъм цена-качество помпа, която да не бучи като хеликоптер?

# 211
  • Между гори и планини
Ние имаме помпа, защото свързахме кладенеца с къщата, но в мазата има воден балон от 50 литра и компютър. Когато налягането в балона падне, помпата се включва и с голям воден стълб качва водата. За около минута работа. После изключва. Така нито работи постоянно, нито бръмчи и живота ѝ е по- дълъг. Всичко това е изчислено и направено от фирма. Изчисляват разстояние от кладенеца до къщата, колко чешми има - кухня, баня, тоалетна, пералня, всичко. Не съм ти много от помощ, но ако можете да направите нещо подобно е много добър вариант. Помпата не я помня като модел, сложена е преди 5 години.
Съседа е с хидрофор и си бръмчи яко като се пусне вода, а в нас е тихо

# 212
Изключително тиха е SKALA 2,проблемът е че е капсулована пластмаса и при повреда ремонта е като за нова помпа.
В момента сме с показаната комбинация. Включва се когато падне налягането.
Покрива както водата за битови нужди ( без проблем до 3-ти етаж), така и поливната система и капковото напояване

# 213
  • София
Много благодаря за отговорите! Ние не сме с кладенец. Съдът се пълни от водопровода, но почти всеки ден спират водата сега. Звънях в помпите бг днес и там също ми препоръчаха Скала 2. Човекът каза, че шумът е като от миална машина. Само цената малко ни спира за момента, но може и да се прежалим.
На снимката коя Скала 2 е? Той ни препоръча 3-45. Изглежда малко като играчка на снимките. Simple Smile

# 214
На предишната снимка е новата концепция.
Скала 2 стои пред вратата, готова да хвърляне

Абсолютен боклук. Според продаващият  голям процент дават дефекти. Производителите го знаят, но нищо не правят. Пуснала съм оплакване и км тях. Това чедо е над 1000 лв

# 215
Да се изфукам с абсолютно издръжлива на пек хортензия. Мисля, че беше Vanilla ice или нещо подобно. И гладиола в саксия).

# 216
  • София/Варна
Гладиолата е вълшебна

# 217
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хортензията не е ли "мелба"?
имаше такива в градината на замъка в Карлсруе.
разкош!

# 218
Момичета, донесох си доволно от Гърция Aptenia cordifoli, но не знам как да процедирам сега. Директно ли да ги бодна в пръстта или във вода да чакам да пуснат коренчета? Държа ги от няколко дни във вода и са почнали да загниват краищата. Да режа ли до здраво като ги засаждам?

# 219
Сукуленти се вкореняват само в пръст. Без много поливане.

# 220
И аз да се изфукам с моите астри, отгледани от семенца , станаха страхотни и мисля догодина да повторя

Олеандрите чак сега цъфнаха, Незнам нормално ли е?

И малко мини розички

И другите красоти

Цяла седмица хапваме салата само от мини зеленчуковата градина

# 221
  • Пловдив
driada, чудна градинка! Heart Eyes
Олеандрите обичат много слънце, но няма странност, ако са решили и сега да цъфтят. Важното е все пак, че те радват с цветове.

# 222
Момичета, а някоя да е открила ефективно решение срещу гъсеницата по чемширите?

Миналата година ми изядоха необратимо един, успях да спася другите 3 с пръскане всяка седмица (не помня с какво точно, май нуреле пръсках тогава). Сега са ми изяли още 2 до шушка и остава последния, който засега изглежда непокътнат, но... Режа до "дъно", избиват нови клончета и пак същата история.

Ако има нещо, с което да ликвидирам тази гъсеница, ще е чудесно.

# 223
  • Между гори и планини
Нуреле яко намерите някъде, защото е спряно от продажба. Силен концентрат от 5-6 мл в 2 литра вода+ веро няколко капки за прилепител. След първото пръскане има ефект, но трябва да е редовно по 3-4 на сезон. Тази година има много молци, синята лампа на двора е пълна. Моят чимшир го опазих няколко години, но за 3 дена дъждове и му разказаха играта. Отказвам се и скоро ще го режа, не си струва зора просто....

# 224
Благодаря ти, ще потърся нуреле. И аз миналата година пръсках всяка седмица от пролет до есен, но тази година се отказах - страшна хамалогия е всичко това. Но и ме е яд на тази гъсеница и не искам да излезе победител Simple Smile
Едит: явно точно с нуреле съм пръскала, защото намерих 2 опаковки по 20мл неотпечатени вкъщи - не знаех, че са го спрели, та цял късмет, че имам. Ще опитам с концентрацията, която препоръча и дано имам успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт