Градинарство - моето хоби 35

• 38 663
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Трябва да се подрязва от време на време. За този сорт казват че не се реже, но точно както казваш с времето клоните застаряват и спира да цъфти. През няколко години е добре да се обнови, както розите.

# 286
Клоните му нямат нищо общо с рози.ако се реже трябва изцяло да се занули.Всичко е като една гъста телена мрежа с дебелина 5-10 см.

# 287
Текома = оси като на асма….
Да знаете …

# 288
Текомата е добре да е далеко от постройки, че е много упорита, набива се във всички малки пукнатинки, под покривите и разрушава.

# 289
Здравейте, този син смърч джудже от жегите ли изгоря и стана лилав по края или от липса на вода? Лилавото после изсъхва. Не е на всички клони.

# 290
Много вероятно да е от жегата . На всичко се  отразява зле ..
И актуални снимки от мен . Оранжевото цвете по долу ми го подари съседка, наричат го турско цвете и масово вирее по градините. Ако някой знае истинското му име, за да си купя семена, защото много ми хареса ?

И помощник - градинаря Joy

# 291
Момичета, това бугенвилия ли е?
Дали ще издържи на морският климат във Варна?
В Македония съм много странно тук не намирам магазини за цветя. Днес съвсем случайно открих магазин на всичко и видях това цвете. Цената е около 22 лв (цветето в ляво) и се чудя дали си заслужава да го взимам и да го тормозя в колата 800 км.

# 292
Да, бугенвилея е. Големичка ми изглежда, цената е добра.

driada, оранжевото е тагетес,  често му казват турта. Събери си семена. Като паднат, се самозасяват.
Има и по-високи, с по-едри топки.

# 293
Driada, оранжевото цвете е тагетис, има много разновидности- ниско, по- високо, жълто, оранжево, с червена окраска по края на венчелисчетата. Полезно е да се сее и между зеленчуци и около дърветата- прогонва въшките. Но докато е малко растение охлювите много го нападат. Лесно се гледа.

# 294
  • Между гори и планини
Бугенвилията зимата няма да издържи на варненския климат. Може вътре. Аз имам, зимата е на топло. Цъфти почти постоянно с малки почивки когато падат малко листа и цветовете, почива си седмица - две и започва на ново. Поливам я веднъж - два пъти седмично когато е вътре, лятото малко по често. И като стане много голяма - режа част от нея.

# 295
Отрязаните части изхвърляш ли или засаждаш?

# 296
  • Между гори и планини
Аз съм ги хвърляла, у дома няма място за много стайни цветя.

# 297
  • густо майна Филибето
Аз обичам дървета, и за сянка разчитам на тях. И пред къщата, откъм южната страна, имам асма, която пази плътна сянка.  Нямам оси, защото и грозде много нямам. Joy
 Въпреки пръскането, предполагам заради поливането отдолу, вечно е болно или изсъхват чепките. Но не ми е от любимите плодове, и ми е важно за сянката.
 Когато вляза от улицата в двора, моментално се усеща разликата в температурата. Най-хладното място е под върбата. Там винаги е сянка, има добро проветрение. Но това не е дърво за всяка градина Blush
 Общо взето нямам място, което да е огряно цял ден. Нааай-много половин. Там съм насадила цъфтящи.

Пускам и просто линк, защото тук, поне на екрана на компютъра, снимките са дребни, и нищо не личи. Ако някой иска да види по-подробно, да цъкне на линка.

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AP1GczMCUyelaCERIKfFj35bTYt … -no-gm?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AP1GczOYdQitQn6cnrGz504VQFR … -no-gm?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AP1GczPzt4Jq2keSQFoia5N60Wg … -no-gm?authuser=0

Имам пасифлора. Много издънки ми прави.  Иска си поливане, иначе няма да изглежда добре.
Имам дива лоза, по-скоро имах, и се опитах да я махна окончателно, защото се стелеше навсякъде и вкореняваше къде ли не. Бях я оставила безконтролно. Все още никне тук-там, не зная колко години ще продължи борбата. И птичетата със семената са я насяли къде ли не. Ако не ѝ се позволява да пълзи по земята и да се вкоренява, всичко е наред. Не иска поливане.
Киви също е вариант, прави много плътна сянка. Текомата - много си я обичам затова ѝ търпя многобройните издънки. Но е добре да е по-далеч от място, където се сяда, заради насекомите, които я опрашват.
Глицинията иска много здрава опора, и по време на цъфтежа да не ви е страх от пчели.
Клематис Монтана е разкошен и с много нежен аромат. Но при мен умират бързо Sad
Аз съм заложила на лозата и заради визията на къщата. Най-добре подхожда.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 01:48 от Ljuboznatelna

# 298
Приказка! На колко години е този двор?

# 299
Съседката ми гледа трета година бугенвилия на открито на Галата. Със сигурност е доста по/ветровито, отколкото във Варна

Общи условия

Активация на акаунт