Градинарство - моето хоби 35

• 38 679
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • густо майна Филибето
Приказка! На колко години е този двор?
Част от него на 16, част на 14, като през годините се допълва, заменя се, променя се...Имам и една съвсем нова полянка, там гледах зеленчук. Сега е в друг двор.
 Като разгледам снимки назад във времето - толкова много растения /и дървета/ вече ги няма! Загинаха Sad Ние сме махнали само един салкъм, който трябваше да е розова акация. Но розовата е умряла, и изби подложката. Докато се усетим, стана 5 метра дърво.

# 301
Ljuboznatelna, приказно е при теб!

Не помня да ли съм питала за този вид върба, дали е агресивна? Пише, че расте бързо. И аз страдам без сянка, а градината е малка.

https://gradinskirastenia.com/product/salix-matsudana-turtuosa-% … 1%8A%D1%80%D0%B2/

# 302
На моята върба нещо и стана. Клоните и взеха да почерняват, листата и да изсъхват. Голяма трагедия е в момента. Беше започнала да се възстановява, обаче пак тръгна да линее. За съжаление в агроаптеката не можаха да разберат какво точно и има. Предполагат някаква гъбичка ли, бактерия ли. Чакам по прогноза да не го дават да вали и ще я орязваме хубаво с мъжа ми и в агроаптеката казаха да я опръскам с мед. Дано се възстанови.

# 303
С мед?
И аз има японска върба, Нишики, и пт Мин година не е добре. Тръгна добре и през лятото пожълтя, почерня.
Есента изрязох силно, тръгна добре. Но лятото май пак беше почнала да пожълтява и почернява

# 304
  • Пловдив
Ljuboznatelna, приказно е при теб!

Не помня да ли съм питала за този вид върба, дали е агресивна? Пише, че расте бързо. И аз страдам без сянка, а градината е малка.

https://gradinskirastenia.com/product/salix-matsudana-turtuosa-% … 1%8A%D1%80%D0%B2/
Това е точно върбата ,която ние имаме и показах в предишен пост .
Доста е разпространена в нашето село .Става доста голяма ,но виждам че на много места я кастрят  много сериозно  и няма проблем. Откъм корени незнам как е ,защото при нас е в дъното на двора ,много далеч от всякакви сгради .
Понеже си спомням ,че преди време бе питала дали може да се гледа в саксия ,да кажа че си е жива мъка .Поне дръвчетата ,които виждам в разсадника изглеждат трагично ,след като върбата порасне (след втората година ).

Мариета ,в местния разсадник ми бяха споделили ,че точно върбите на присадка са с доста кратък живот -около 10г. ориентировъчно.

# 305
Благодаря, nelina_london!

# 306
Звучи като при моята, Мариета. Ето този мед ми даде:

Каза ми, че той няма да изгори листата. Едно пакетче за 10 литра вода.

# 307
Божеееее ударена съм нещо Simple Smile като писа мед и мен ми отиде акъла на …. Пчелен мед и се чудех лак се пруска с него Joy
Ще го видя това и ще пробвам.
За пръскане значи?

# 308
С глас се разхилих на пчелния мед. Joy
Да, за пръскане. Мисля, ако ми остане от разтвора, след като хубаво я опръскам, да полея около нея. При нас последните дни все духа и/или е облачно и сякаш всеки момент ще завали и аз изчаквам с пръскането. Не че е заваляло, ама с моя късмет ще напръскам и ще завали. Grinning

# 309
Мариета, споко, не си сама. И аз за пчелен мед си помислих и се чудех защо се пръска с него. Laughing

# 310
# 311
Днес от Лидл бели цветя, имаше и ириси. Ще засаждам в саксии, само топчета ще са частично в градина.

# 312
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Личен опит - мускарите и пищухините стават е саксии. Нарцисите 50:50, лалетата - много слабо.
Искат си въздух.
Топките, ако са като моите алиуми, стават бая големи. Издържат зимата в градината без проблем.

# 313
Какви са им цените?

# 314
Днес си купих две от ЛИДЛ много хубави керамични кашпи за 13 лв и смятам да си засадя в тях едни иглолистни храстчета. В каква почва е добре да ги боцна?

Общи условия

Активация на акаунт