Градинарство - моето хоби 35

• 38 737
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има ги още тези щайгички, но на мен не ми хареса конкретния цветови подбор
Иначе май 17лв някъде беше, което си е мн изгодно за бройката

# 331
Следващата седмица в Лидл също ще има луковички. Имам чувството, че са сортирани по цвят. В близкия Лидл зареждат ограничено количество и още във вторник бяха изчерпани.

# 332
  • София/Варна
13 пакета с около 150-200 луковици отразени. Ще садя тия дни и ще се похваля пролетта. Другата седмица ще ги проверя пак за наличности.

# 333
  • София
Вчета пак минах през друг лидл, съвсем други луковици, комбинации много имаше на лалета с други цветенца... Аз си харесах само едни чисти жълто-розови лалета, но много имаше най-различни... За съжаление в целия куп не успях да открия втори такъв пакет

# 334
Офффф май и аз ще ходя в ЛИДЛ Simple Smile

# 335
И мен ме инфлуенснахте да си купя луковици. Grinning В нашия Лидъл бяха останали само два пакета в сряда, когато отидох. В събота може да се разходя до другите два, да видя какви има. Grinning

# 336
При толкова луковици да попитам, вадите ли ги? Или ги оставяте на воля?

# 337
  • София
😂 😂 😂 Аз за първа година ще садя, та не знам, поне за сега мисля, че ще ги вадя ама да видим мързела дали ще се прояви...
Мисля част да посадя в една голяма тенджера за компоти... Дали ще стане? И част наоколо в земята, която не мие много хубава
Иначе мисля да опитам такова степенуване
изобщо не знам нещо ще ми се получи ли...

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 10:43 от Angel_Dust

# 338
Аз ги набодох навсякъде, въобще не мисля да ги вадя.

# 339
  • София/Варна
Аз вадя само далии и гладиоли, защото синът в изблик на любов ми ги подари. Аз не бих си купила такива на които да слугувам, колкото и да са красиви.
Нищо пролетно цъфтящо не вадя, но и нямам почти лалета, че на тях май им се слугува, особено на тези ултра красивите. Не вадя и лилиумите.

# 340
Ако ще ги вадя изобщо няма да ги садя Grinning

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 21:20 от Реа

# 341
И аз май нищо почти не вадя. Само ако сами се бутат да излязат като редя друго.

# 342
Аз вадя луковиците (пролетните и есенните )  и после съхранявам в кутии за обувки с пясък . Третирам ги с калиев перманганат и малко на слънце да изсъхнат. Иначе ми пречат,  когато садя за следващия сезон ги унищожавам като капя върху тях. Все пак имам две цветни лехи, които ни са особено големи .. Та, да, слугувам им , но пък ми доставя удоволствие .
Купих лидълската щайга с микс от пролетни цветя за пет месеца цъфтеж . Ама не си го представям как точно ще стане да цъфтят толкова време..Може би се застъпват?л
Angel_Dust, сподели за резултата от това засаждане. Аз го гледах на един клип , но нещо не мога да си го представя. Все си мисля, че няма да им стига мястото ..

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 11:19 от driada

# 343
Не ви ли изчезват на следващата година, ако не са извадени?
Аз много обичам минзухарчета. Преди 2 или 3 години купих страшно много от Бриколаж,  от всички видове пи един пакет. Пролетта само от едните май нищо не цъфна, от всички други имаше в изобилие. На следващата година имаше само няколко цъфнали, а тази май изобщо.
Миналата късно се сетих, че искам луковици, но тази и аз ще си взема. Зюмбюлчета, минзухарчета, нарциси мисля също да взема, кокичета и някое лале мисля да купя.
Аз в Лидл не видях луковици онзи ден като бях ☹️.
Те от сега ще се напълнят всички магазини с тях.

# 344
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разгледайте и бриколаж, хоуммакс, другите строителни и хранителни вериги.
от хоум макс съм взимала чувалчета с 1кг нарциси и 1кг лалета.
Simple Smile луда работа. но бяха красиви, като оформих бордюрче около пътечката с тях.
ако изчезнат не е от студ или неполиване, а от гадинки, които ги ядат - сляпо куче, попови прасета... за тях е шведска маса - всичко закусва на воля

Общи условия

Активация на акаунт