Градинарство - моето хоби 35

• 38 144
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Нищо не съм му правила на моето. Изрязвам го до дъно, само че през пролетта. Предни години съм привързва Ла, за да не се отваря дупка. Но тя пак се получава, само че в по-долните слоеве. Просто клонките натежават. Не ми е идвало наум да ги подкъся в началото на лятото.

# 586
Ето тук набързо намерих. Има и др публикации. Виж Прекършване на връхчета по-надолу в статията https://navun.bg/hrizantema-chrysantemum/?gad_source=1&gbraid=0A … AMPIaAhNsEALw_wcB

# 587
Аз съм вкоренявала.Бучни ги направо в градината на не много слънчево(да не ги опече лятото)и им сложи пластмасово шише без капачка.Така ги оставяш  поне година,като гледаш да не изсъхва почвата.На пролет дори и да покарат,не означава,че са се прихванали.Бъди търпелива.Успех!

Благодаря. Но проблемът е, че нямам градина. А пред блока не ми се иска да експериментирам, че всеки пипа там. Чудех се този вариант дали ще е успешен в саксия на отворена тераса? Виждала съм да слагат буркан отгоре, но нямам представа дали ги проветряват.

# 588
Бучкаш резниците в саксия заключваш със шише, рядко поливаш и чакаш. Това е никакво проветряване в зимните дни. Вече като видиш че се стопля времето махаш капачка та на шишето. През др време я слагаш.

# 589
  • Пловдив
По прогноза ,от утре започва по-сериозното захлаждане  и май ще започне събирането на есенните листа .
 Записвам се с една снимка на открояващата се в гъсталака Червенолистна Смрадлика .

# 590
Така са ми нацъфтяли мушкатата, че днес душа не ми даде да ги пребера. Поне изключих поливната система

# 591
  • густо майна Филибето
Нелина, как лети времето! Помня, когато пишеше в строителната тема Simple Smile А вече градина със съвсем завършен вид! Много са ти красиви цветните съчетания!

# 592
Да и на мен ми харесва оформлението на градината на Нелина. Красиви цветни петна са се получили. Бих искала да я видя по-отдалеко, за да добия обща представа.

# 593
  • Пловдив
Ще пробвам да снимам по-отдалеко тези дни ,но това цветното петно е отстрани на къщата и няма как да се снима фронтално отдалече .

Допълвам ,с колкото можах отдалече .Цветната композиция прави завой ,затова не мога да я обхвана цялата до края .

Тава е от доста далече

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 18:58 от nelina_london

# 594
Страхотна е наистина, пампаската трева , наистина изглежда величествено, както и Червенолистна Смрадлика …
Цялата композиция изисква ли много подръжка?

# 595
  • Пловдив
driada ,след като сложихме капково на гъсталака ,  грижите са сведени до минимум .Мулчирано е ,така че не плевя .Единствено режа от време на време -2-3 пъти в годината и пръскаме с инсектицид ,когато обезпаразитяваме тревата .Е, хвърлям  и гранули за охлюви ,защото има цветя - Маргаритки ,Циния , Кореопсис .Анемониите не ги закачат .И това е ,вече карам доста мързеливо , в сравнение с началото .

Най-необичам пролетното рязане на Пампаската и Мискантуса ,защото се събира цяло ремарке отпадъци. Вече торя само живите плетове два пъти в годината

# 596
driada ,след като сложихме капково на гъсталака ,  грижите са сведени до минимум .Мулчирано е ,така че не плевя .Единствено режа от време на време -2-3 пъти в годината и пръскаме с инсектицид ,когато обезпаразитяваме тревата .Е, хвърлям  и гранули за охлюви ,защото има цветя - Маргаритки ,Циния , Кариоптерис .Анемониите не ги закачат .И това е ,вече карам доста мързеливо , в сравнение с началото .

Най-необичам пролетното рязане на Пампаската и Мискантуса ,защото се събира цяло ремарке отпадъци. Вече торя само живите плетове два пъти в годината
Колко режрте пампаската трева напролет? До дъно или само сухото?

# 597
  • Пловдив
Всички декоративни треви ги режем на  около 20см от земята .Падам си книжен плъх и някъде бях прочела така , и засега всичко е ОК .Посадихме  ги в двора Април месец 2022 ,преди това свекърва ми ги гледа 3 г . и ги бе засяла от семена .

# 598
Много красива градина! Представям си какво удоволствие е да си пиеш кафето срещу това цветно петно. Simple Smile

# 599
  • На морето!
Пампаската трева режа почти до дъно през пролетта, до есента е огромна отново и цъфти.

Общи условия

Активация на акаунт