Градинарство - моето хоби 35

• 38 156
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Детето обра всички останали домати... Мн зелени черита, но няма за къде да ги чакаме, че имаше даже още цъфтежи🫣
Скрит текст:

# 571
  • густо майна Филибето
Напълно излишно е да се слага пясък на трева в повечето места в България. Всъщност къде би имало смисъл - не знам Simple Smile  Тук   тревата загива от суша, а пясъкът само би ѝ помогнал това да се случи по-бързо.
Всяко място си има различна почва , климатът е различен, дори на различни места в Пловдив имам впечатления по колко различен начин се държи тревата, и основно това зависи от поливането и грижите, защото те биха компенсирали някои несгоди с почвата. При горещините , от многото поливане започва и да гъбясва, изобщо тревата е една безкрайна грижа, която много мъчи стопаните Grinning  И ако е като мен - вече превърнала се в тревни пътеки, заобиколена с храсталак, несъвършенствата ѝ не са така забележими. Но като лъсне 200-300 квадрата равна поляна, и на две места - дупки, направо вади очи Grinning

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 21:14 от Ljuboznatelna

# 572
Любознателна, как се справяте с комарите лятото? Страшно се въдят в тези градини …

# 573
  • густо майна Филибето
Никак Simple Smile Тяхното количество няма нищо общо с това, което е в градината. Тази година бяха малко, защото нямаше дъждове.  Комарите не се въдят в растения, а преди всичко в застояла вода.
Комарите могат да изминат 12км на ден, така че знам ли ги моите дали не са дошли от твоята градина?  Joy
Не пръскам, безмислено е, те минават и през оградата Wink А ако избия комарите, със сигурност съм избила и още куп полезни бубулечки.

# 574
Ех, Люб, още по-хубава е станала!!! Напълни ми душата. Heart

# 575
Здравейте , предстои ми да почистя градината и слагани но есенните луковици.. Прибиране на цветята и т.н.
Да попитам вие махате ли им люспите на   Есенните луковици? На пролетните го правя , но за есенните се зачудих? Да не измръзнат без тях ?

# 576
Никога никакви люспи не съм махала.

# 577
  • На морето!
Аз даже луковици не вадя Simple Smile

# 578
  • густо майна Филибето
Здравейте , предстои ми да почистя градината и слагани но есенните луковици.. Прибиране на цветята и т.н.
Да попитам вие махате ли им люспите на   Есенните луковици? На пролетните го правя , но за есенните се зачудих? Да не измръзнат без тях ?
На някои им падат сами, но е по-добре да не махаш. И може да ги натопиш в слаб разтвор на калиев перманганат, за обеззаразяване, преди да насадиш.

# 579
Бях обещала да покажа Димитров че от магазин ска саксия в градината. Това е на три години, местен неколкократно. Явно и сме събрали два корена един до друг. Тепърва ще започва да цъфти.

# 580
Много красиво!
Аз ги привързвам понякога като станат големи.
Да не правят дупка в средата

# 581
dariVale, прекрасни са! Правиш ли някакво прищипване на връхчета, като тръгнат, за да стават по-добри кълбета?

Момичета,  някоя с опит във вкореняването на рози от резници? Вчера ми дадоха чесначе от една прекрасна, обилно нацъфтяла бяла роза. Голям храст беше, но с тънки клонки, силно разклоняваща се. Жената каза, че цъфти непрекъснато.
Едно клонче е, което мога да отчесна на 2. Затова ми се иска да успея с вореняването.
Мисля си, дали да ги сложа в кухнята в перлит и найлон отгоре, както вкоренявам резници от храсти?
Моля, дайте съвети, споделете опит.

# 582
Аз съм вкоренявала.Бучни ги направо в градината на не много слънчево(да не ги опече лятото)и им сложи пластмасово шише без капачка.Така ги оставяш  поне година,като гледаш да не изсъхва почвата.На пролет дори и да покарат,не означава,че са се прихванали.Бъди търпелива.Успех!

# 583
Бях обещала да покажа Димитров че от магазин ска саксия в градината. Това е на три години, местен неколкократно. Явно и сме събрали два корена един до друг. Тепърва ще започва да цъфти.

.   
И моите са на три години ,не съм ги местила но с всяка година стават все по големи.Незнам как да ги направя по компактни.Единственото рязане го правя след като прецъфтят.

# 584
Бях писала по-горе. Хризантемите, особено тези топчестите се пензират( режат за оформяне и сгъстяване ) 1-2 пъти лятото, преди да почнат да правят пъпки за есенния цъфтеж.

Общи условия

Активация на акаунт