Градинарство - моето хоби 35

• 37 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Като правило знам,че се режат,когато цъфне форзицията.

# 706
Аз идвам с въпрос за механизацията Simple Smile

Някой да е използвал такива помощни колела за тример и вършат ли някаква работа?

# 707
Това го виждам за 1 път.
Трева ние косим с косачка. Тример ползваме за краищата, покрай бордюрите…
Флокс отплащат се туите с красота. И море са 5метра, но тази година ги нападна болестта (корояда вероятно) и сега са трагично. Изрязах клони по 2 метра. Смятам да ги прекарам “под ножа” на 2м височина, преди да ги махна.

# 708
  • София
Аз съм пишман градинар, облагородяваме един подивял двор в момента, и си бях харесала един подобен тример, но с 4 колелца, като мини тяло на нормална косачка и вътре се пъха главата.
Пробвах го в магазина как върви на равно и гладко, и се отказах. Все едно играчка за децата бутах, нито е удобно, нито върви. Взех си акумулаторна коса накрая, вървя с нея след ММ с голямата бензинова косачка за ъгли, около камъни и неравности.
Ето тази не взех:

# 709
  • София
Аз идвам с въпрос за механизацията Simple Smile

Някой да е използвал такива помощни колела за тример и вършат ли някаква работа?

stalia, би било удобно, защото бензиновите тримери примерно тежат доста. Но с тример се коси като с класическа коса, т.е движението е наляво-надясно, дъговидно. А с тези колелца ще трябва да се бута само напред и откоса ще бъде около 25-30 см. Иначе се обхваща ивица поне 60-80 см, но да, тежичко е.

# 710
Имам едно питане. На дървото дрян прави ли му се пролет или есен резидба?
В темата за овошките мислих да пиша, но ми даде съобщение, че не е много добре защото са минали 120 дни откакто е писано там за това си задавам въпроса тук. Grinning

# 711
Излиза ми реклама във фейса на дървовидни божури. Познат ли ви е този магазин?

# 712
Не знам този колко е читав.Аз съм пазарувала рози от oakplants.eu,чиито разсадник е в Миролюбово,но не предлагат божури.Тези явно са други,защото сайта им е razsadi......Те така или иначе божурите сигурно са холандски и поне на снимка изглеждат добре.

# 713
Направи ми впечатление именно съвпадението в имената, което ме и притесни. Иначе на снимка изглеждат добре.

# 714
  • София
Това е другото име на ЗП Иван Арабаджиев, който от много време е на пазара и предлага разсади плодни храсти, лозов материал и др. М.г си взех две десертни лози, развиха се много добре. Разбира се още не мога да потвърдя дали сортовете си отговарят. Wink

# 715
  • Бургас
Имам едно питане. На дървото дрян прави ли му се пролет или есен резидба?
В темата за овошките мислих да пиша, но ми даде съобщение, че не е много добре защото са минали 120 дни откакто е писано там за това си задавам въпроса тук. Grinning
Понеже никой не отговори, се включам да споделя - тази есен брутално подстригахме един храстовидно разпрострял се дрян.  Преди процедурата беше родил само 5-6 плодчета./ Но дворът не беше стопанисван няколко години... /  Живот и здраве идната есен мога да  споделя резултата... Wink

# 716
  • Бургас
Направи ми впечатление именно съвпадението в имената, което ме и притесни. Иначе на снимка изглеждат добре.
Аз съм ходила винаги при него в Миролюбово, понеже живея в Бургас и няма смисъл да плащам за куриер. Доволна съм. Обясни ми как да засея за жив плет, даде ми и бонус тор за вкореняване. И други неща съм купувала. Всички неща се хванаха и си вървят добре.

# 717
Не знам този колко е читав.Аз съм пазарувала рози от oakplants.eu,чиито разсадник е в Миролюбово,но не предлагат божури.Тези явно са други,защото сайта им е razsadi......Те така или иначе божурите сигурно са холандски и поне на снимка изглеждат добре.

Тъкмо влизам да питам за божурите. Аз си купих преди две седмици три броя, но ми каза човека, да садя в март месец. Стоят в Северна студена стая на светло ,но станаха много голями, почти двойни ,а жълтия му се образува пъпка. Не са поливани. Чудя се ако пораснат много как ще ги превозвам до вилата…

# 718
Пъпката на жълтия дали си отговаря като цвят? Питам понеже специално за жълтия често чета отзиви, че получения цвят е друг.

# 719
Още не е, само нараства, но е светла, ще кажа ако се отвори…
Издължиха се новите стъбла от липса на светлина.

Общи условия

Активация на акаунт