Градинарство - моето хоби 35

• 37 624
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря. Чудя се дали да не го подрежда до ниско. Жал ще ми е
Пак ще се покрие с листа. Ско тогава не ти харесва - режи.

# 736
  • София
Здравейте, дали уикенда ще е подходящо да подрежа японската върба (salix) и розата или още е рано?

# 737
Аз бих изчакала с резитбата на върбата да се позадържат положителни температури.
Моята върба я рязах есента
Рози нямам и не давам съвети Simple Smile

# 738
  • София
Аз се чудех за черешата ни, един приятел каза, че сега, бил орязал техните, но аз четох, че било по-добре лятото, по-безопасно било за дървото... Та не знам.

# 739
  • София
Ейнджъл, черешата е единственото овощно, което понася лятна резитба. Така че като узрее, режеш и береш на столче Wink

# 740
Когато японската ми върбазапочна да се разболява я изрязах доста, за да не се разпространява гниенето - определено не и понесе...

# 741
Розите се режат като цъфне форзицията (ония храсти цъфтящи в жълто през пролетта)

# 742
  • София
Благодаря ви! Ще изчакам да се стабилизират температурите и да цъфне форзицията в такъв случай. Ходим там основно уикендите и не исках да изпусна момента.

# 743
И аз мисля да режа лавандулата и хортензия през идната събота и неделя . Температурите през следващата седмица са положителни ..

# 744
Когато японската ми върбазапочна да се разболява я изрязах доста, за да не се разпространява гниенето - определено не и понесе...
И аз имам този проблем. Сигурно от 6 години я имам. По-миналото лято взе да гние. Вече 2 г я режа до 20-30 см от присадката.
Да видим как ще е на пролет.
Слабички са растенията на присадка / щамба.

# 745
  • София
Мерси, София, ще видя ще се преборя ли с мм за лятната.
За лавандулата ще изчакам да пусне пролетни зеленинки и тогава ще подрежа, да видя до къде да ги режа.

# 746
Заповядайте в новата тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1747132.new#new

Общи условия

Активация на акаунт