Новите ви книги - 24

• 74 398
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
"Криминален клуб Марлоу" в момента върви серила по книгата по телевизията.

по коя телевизия го дават?

# 121
  • Бургас
По Епик Драма, но е един епизод седмично, във вторник от 22ч. Третия епизод беше вчера. Предполагам, че после ще го повтарят и може да го качат в каталога им.

# 122
Улов от Алеята днес

Умаше доста добри отстъпки, но се овладях Joy

# 123
от една онлайн АНТИКВАРНА книжарница. Уж влязох да проверя за една книга и накрая това стана 😄

# 124
"Това не е краят на книгите" на Умберто Еко и Жан-Клод Кариер е любимата ми книга за книги. Двама от най-големите умове на 20 век говорят за огромната си любов към книгите, за мястото им в развиващия се свят, как да се съхрани познанието, и за още безброй неща. Страхотно четиво за всеки човек, който обича четенето и не смята книгата за вещ. Всяка страница е наслада!

Скрит текст:
Скоро даже четох много интересна статия за личната библиотека на Умберто Еко от над 50 000 заглавия. Ето един много хубав цитат от въпросната статия:
"Тези, които купуват само една книга, четат само нея и след това се отървават от нея. Просто прилагат потребителския манталитет към книгите, т.е. смятат ги за потребителски продукт, за стока. Тези, които обичат книгите, знаят, че книгата е всичко друго, но не и стока."

от една онлайн АНТИКВАРНА книжарница. Уж влязох да проверя за една книга и накрая това стана 😄

# 125

Толкова по повод разнообразния ми читателски вкус в момента. 😁

# 126
От днешното минаване през Алеята :

# 127

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 18:06 от Louren

# 128
Louren, така чаках този пътепис и така да не уцелих времето за него...оставила съм я да отлежава. Да видим кога отново ще посегна към нея. Приятно четене 💐

# 129

Находка в Лидл - книгата за първи път четох преди доста години и тогава ми беше интересна.

# 130
Има ли Евангелието на отровното дърво в Лидл в София?

# 131
  • Sofia
Аз потърсих "Евангелието на отровното дърво"  Лидл в Студентски град, но нямаше. Но все пак периодично ще проверявам, дано я пуснат .

# 132
Нямаше и в Младост 2. Но затова пък попаднах на книгата, която вече представих горе - скромно за 6 лв я взех.

# 133
Ето някои от книгите, които взех от Алеята и от промоцията на Хеликон. Книгите от Benitorial ги взех, заради вашите препоръки. Истината е, че на Алеята, те бяха най-приветливи и много симпатични. С удоволствие бих ги подкрепила отново.
Като видях, че Кръг са издали "Плажът" много се зарадвах, защото още едно време филмът много ми хареса, но като се поразрових, видях, че вече е издавана с двойно по-малко страници. Щях да си я взема от антикварите. По същата причина си взех и "Пад небето на Тоскана" на Франсис Мейс - много любим филм, който съм го гледала минимум 5-6 пъти.
Вече прочетох "Изригване" на Патерсън и Крайтън, и въпреки, че не е някой шедьовър, доста увлекателна ми се стори. Сега ще чакам и този филм с нетърпение. Това всъщност е последната книга на Крайтън. Жена му Шери се свързала с Патерсън с молба да завърши недовършения ръкопис, и той се съгласил.
Надявам се всички да са интересни и да си заслужават.

# 134
“Плажът” не съм чела още, но съм срещала отзиви, че е даже доста по-интересна от филма. Относно другата филмирана книга - ще намерите и много вкусни рецепти там.
(А като стана въпрос за филмирани книги - засега предпочитам да си остана само с прочита на “Портокал с часовников механизъм”, още повече че последното издание на книгата на български има различия с филма, повече ми харесва книжната версия за финала).

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 15:01 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт