Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 46 623
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за споделения опит. Рационалното мислене и на мен ми казва, че тези са си без перспектива, но го има онзи малък процент шанс който ти нашепва да се пробва все пак. Няма да правя ПИД, защото отново е само 1 ембрион и нямам избор да върна друг, така че сигурно ще го пробвам и без това 3 месеца ще чакам поне до нова стимулация.

# 211
Минавам и аз да се оплача....  В 6та г.с съм и в четвъртък получих кръвоизлив и по спешност постъпих в болница. Тук ме тъпчат с Папаверин и Магнезий, но кървенето продължава, освен това съм с болки. Установихме , че с бебето всичко е наред (засега), но се опитват да ми обяснят, че това е нещо нормално и се "чистя"... Някой с подобна ситуация?

# 212
С 1 или 2 ембриона сте били?

# 213
Върнахме 2, но е останал само 1. Възможно ли е от другия да се чистя толкова?
С 1 или 2 ембриона сте били?

# 214
Минавам и аз да се оплача....  В 6та г.с съм и в четвъртък получих кръвоизлив и по спешност постъпих в болница. Тук ме тъпчат с Папаверин и Магнезий, но кървенето продължава, освен това съм с болки. Установихме , че с бебето всичко е наред (засега), но се опитват да ми обяснят, че това е нещо нормално и се "чистя"... Някой с подобна ситуация?
А съсиреци има ли?
За жалост няма как да ти кажем какво е при теб…
При мен ‘чистенето’ бяха 3 големи тъмни капки кръв. Абортът ми беше кръвоизлив със съсиреци, скован гръб (контракции) и плоден сак по едно време. Продължи 1-2 дни.
Стискам палци всичко да е ОК! Често чувам за жени с кървене в ранна бременност, при които бременността се запазва. Често чувам и за хематоми или отлепвания. Не знам как успяват да се видят в 6та гс, но все пак може да е нещо подобно.
Успех! 🍀

# 215
Да, има и съсиреци 1 ден обилно кървене 3 дни розово зацапване само... Утре съм на преглед, дано всичко е наред....
Минавам и аз да се оплача....  В 6та г.с съм и в четвъртък получих кръвоизлив и по спешност постъпих в болница. Тук ме тъпчат с Папаверин и Магнезий, но кървенето продължава, освен това съм с болки. Установихме , че с бебето всичко е наред (засега), но се опитват да ми обяснят, че това е нещо нормално и се "чистя"... Някой с подобна ситуация?
А съсиреци има ли?
При мен ‘чистенето’ бяха 3 големи тъмни капки кръв. Абортът ми беше кръвоизлив със съсиреци, скован гръб (контракции) и плоден сак по едно време. Продължи 1-2 дни.
Стискам палци всичко да е ОК! Често чувам за жени с кървене в ранна бременност, при които бременността се запазва. 🍀

# 216
Да, има и съсиреци 1 ден обилно кървене 3 дни розово зацапване само... Утре съм на преглед, дано всичко е наред....
А съсиреци има ли?
Стискам палци всичко да е ОК! Често чувам за жени с кървене в ранна бременност, при които бременността се запазва. 🍀
Щом си минала на розово…може наистина всичко да е ок.
Успех утре! 🍀🍀🍀

# 217
А по повод оценките - 3AB 5-дневен с добра перспектива ли е?

# 218
Да, това е хубаво качество ембрион, ето ви скалата:

# 219
А по повод оценките - 3AB 5-дневен с добра перспектива ли е?
Да ти кажа аз забременях от 2аа, а виж го къде е. Не им вярвам на %тите…

# 220
Аз също съм доста скептична по отношение на тези оценки, когато са без ПИД. Имам приятелка със замразени 2 броя 4CC съвършено генетично здрави ембриони! В някои клиники директно ги унищожават.

# 221
Здравейте, искам да попитам дали случайно има жени с успешна бременност с ембрион с грейд 3CB? Обръщам внимание, че клетките на емрбиона са C, а на плацентата B, а не както е наобратно стандартно по таблциите. Чудя се с такъв ембрион има ли според вас смисъл да правя изобщо трансфер. Вече имам два неуспешни с подобно качество и ми писна да си губя времето и надеждите в напразни траснфери.

Със сигурност има жени успели с такъв грейд. Ако се четат статистиките по научните проучвания, шансът на 3СВ е между 5%-25% в зависимост кое проучване гледате. За да ви е по-лек трансферът може да обсъдите с лекаря трансфер на ЕЦ и да му дадете шанс. Също не вярвайте напълно на грейда който ви се дава, защото той е субективен и има разминавания между различните лаборатории.
Относно надеждата и оптимизма, аз предпочитам да съм реалист, защото в едни голи надежди пропилях 4 трансфера и една година време в България. Реалноста е, че след като сте с мъжки фактор, ви е нужен много читав ембриолог. Препоръчвам ви да се насочите към Турция ако имате възможност. Също протоколите на стимулация ескалират в дозите без да има промяна в резултата. Не знам на какви години сте и какво АМХ, но пункциите не са "безплатни" за тялото ви.

# 222
Напълно подкрепям казаното от Sahara_2087 ☀️
S.G.C., дайте му шанс на ЕЦ, но направете консултация и в Турция. Там ембриологията е на светлинни години от тази в България. Успех от сърце ти пожелавам! ❤️❤️❤️

# 223
Аз също съм доста скептична по отношение на тези оценки, когато са без ПИД. Имам приятелка със замразени 2 броя 4CC съвършено генетично здрави ембриони! В някои клиники директно ги унищожават.
Една позната при лекаря ми в Турция има близнаци с 2х3аб.
А аз преди това пометнах 2х4аа…сега съм с двуплодна 3аа и 2аа. Най-вероятно на 2аа нямаше и ПИД да направят.
Общо взето този грейд е субективен. Да, скоро предимно AI ще ги оценява, което би било по-обективно, но все пак грейдът не е много показателен. Само ПИД е показателен за ембриона, но не и за изхода на трансфера за съжаление.
С други думи - дай му шанс! 🍀
Аз моите тотално ги бях отписала и явно ми се доказа, че съм в грешка. Исках просто да ги трансферираме, за да правим нова стимулация с ПИД.
Всеки трансфер си е ново теглене от инвитро тото-то… Wink особено за ембриони без ПИД си е тото.
Относно препоръката за Турция - 100% за. Изобщо не съм се занимавала да екпериментирам с БГ ембриолози. С МФ сме.

# 224
Благодаря ви за съветите. Heart

Green eyes, надявам се днес нещата да са по-добре, пиши как си. Извинявай, че разводних темата с моя казус, май беше по-добре да го постна в другата тема за инвитро.

Скрит текст:
Заради възрастта ми (28г. първо инвитро, 30г. трето) решихме, че имаме време да пробваме в България, но наистина им е трудно да се справят с нашия МФ явно. Днес вече съм по-спокойна и уравновесена и със сигурност ще му дадем шанс на този ембрион, нищо не губя, просто ще държа да е на ЕЦ и без излишни суетни.

Anniey, хубавото при теб е било, че всичките ти ембриони са били АА, което си е отлична морфология на клетките, просто е било бавно. А при мен клетките са си с лоша морфология с това CB. 

Общи условия

Активация на акаунт