Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 47 224
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Chuhalesi, ти си отишла на преглед с ДФ и е нормално прогестеронът да е 1ца, щом не е минала овулацията. Моля те, не я подвеждай, трябва да отложи трансфера задължително, защото е обречен. Ти си си имала овулация и пуснати хормони, както и по-горе казах, не е задължително да има таймираща инжекция, но в случая не я ясно дали изобщо жената е имала овулация. Датата на трансфер се определя спрямо деня на овулацията и няма нищо общо с конкретни дни от цикъла!!!!!!! Може да има трансфер на 15ти ден, 18ти, 25ти, 30ти ден....това няма значение, а точният момент на овулацията, структурата и дебелината на лигавицата, както и нивата на хормоните. За мен такова неглижиране и хабене на ембриони е просто жалко, неетично, че и направо подсъдно. Нямам думи да изразя възмущението си!
Освен това по нивата на хормоните на 2ри ден НЕ се ориентират за деня на овулацията, а дали изобщо месецът ще е подходящ за трансфер. Ако прогестеронът е висок, ще се отложи трансферът, защото лигавицата ще презрее, ако естрадиолът е висок, значи има задържан фоликул/киста. Деня на овулацията се определя от следващите прегледи и кръвни изследвания. Надявам се на никоя от Вас да не налага да знае тези подробности, а направо от първи-втори или максимум трети трансфер да се радва на здрава рожбичка! 🍀☀❤

Благодаря, че се тревожите.
И аз се разтревожих определено.
Тъкмо съм в лаб.
Ще си пусна естрадиол лх и прогестерон
И след резултата звъня на лекарката.
Последното, което желая е да я оправдавам или да лъжа себе си.
Относно овулацията, познавайки тялото ми тя е минала категорично, вероятно точно вчера(ден 10) или късно на ден 9.
Свободна течност както казах имаше,
Имам супер специфична болка по време на ову и след нея, която е на лице. Имам и т.нар цервикална слуз.
Правих тест за ову днес, бледа втора черта.
Всичко според мен е така объркано заради золадекса, който ми спря цикъла 72 дни.
Предният месец имах овулация даже без да имам цикъл, което пак е странно.

Не искам да ставам повод за напрежение в групата и да ядосвам някой.

Аз също съм от жените, които се борят с неправдата и се ядосвам как много лекари пренебрегват много неща.
8г ходя по лекари, определено имам опит, но въпреки многото си знания и смяна на лекари, пак няма успех.
Единственото, което ме притесни е, че е много далеч ден 18, 17 и 16 ми се струват по-логични.
Нали е достатъчно лх естрадиол и прогестерон?
Прогестерона тр да е нисък, знам под 1.
За другите стойности нямам идея, понеже както казах макар да имам 2 зет, хормони не са ми пускани нито в бг нито в турция, защо, нямам отговор.

# 451
Mimoza88, пожелавам ти от сърце да ти се сбъдне мечтата още това лято ☀️🌷🍀
Стана ми интересно при кой си била в Турция, защото при мен пак искаха хормони на втори ден, после на 10ти ден, въпреки че бях с Естрофем. Като се готвех на ЕЦ вече прегледите и взимането на кръв бяха повече. Иначе си имах буквално 1 преглед с ехограф преди трансфера с Естрофем и беше успешен(макар и за кратко). Има лекари, които не пускат хормони, но аз съм при доктор Тургут и той следи нещата изкъсо. Ако имате финансова възможност, пробвайте пак в Турция или друг град в България, ако тук не се получи. По принцип във Варна няма добри репродуктивни специалисти. Успех ❤️
ПП ако наистина е имало овулация, трансферът трябва да е на 15ти ден от цикъла. Самият прогестеронов препарат се започва още в деня на овулацията(доказана) или най-късно на следващия ден.

# 452
Mimoza88, пожелавам ти от сърце да ти се сбъдне мечтата още това лято ☀🌷🍀
Стана ми интересно при кой си била в Турция, защото при мен пак искаха хормони на втори ден, после на 10ти ден, въпреки че бях с Естрофем. Като се готвех на ЕЦ вече прегледите и взимането на кръв бяха повече. Иначе си имах буквално 1 преглед с ехограф преди трансфера с Естрофем и беше успешен(макар и за кратко). Има лекари, които не пускат хормони, но аз съм при доктор Тургут и той следи нещата изкъсо. Ако имате финансова възможност, пробвайте пак в Турция или друг град в България, ако тук не се получи. По принцип във Варна няма добри репродуктивни специалисти. Успех ❤
ПП ако наистина е имало овулация, трансферът трябва да е на 15ти ден от цикъла. Самият прогестеронов препарат се започва още в деня на овулацията(доказана) или най-късно на следващия ден.

В Бахчеджи бяхме при Карлъкая.
Успешен беше зет, но не приключи успешно самата бременност.
При старт на стимулация пуснаха естрадиол и фсх и това беше. После каза, че всичко се вижда на видеозона, не му трябвало хормони.
При зет - 12 ден преглед, старт на пролутекс и на 17 ден трансфер.
Оцелил ли е, не е ли оцелил, кога е било ову, нищо не знам и нищо и не питах тогава.
Много по-лесно е да се довериш и да си спокоен, ама уви сега не съм…
То къде ли в Бг имаме специалисти не знам и в София съм била.

# 453
При Тургут ми искаха също за ЕЦ хормони на 2ри, 12ти, 15-ти, 16-ти и 17ти ден.
За трансфер на Естрофем - не ми пуснаха нито един път хормони, защото бях на протовпзачатъчни цикъла преди трансфер.
Успех, дами! 🍀

# 454
Скрит текст:

Mimoza88, пожелавам ти от сърце да ти се сбъдне мечтата още това лято ☀🌷🍀
Стана ми интересно при кой си била в Турция, защото при мен пак искаха хормони на втори ден, после на 10ти ден, въпреки че бях с Естрофем. Като се готвех на ЕЦ вече прегледите и взимането на кръв бяха повече. Иначе си имах буквално 1 преглед с ехограф преди трансфера с Естрофем и беше успешен(макар и за кратко). Има лекари, които не пускат хормони, но аз съм при доктор Тургут и той следи нещата изкъсо. Ако имате финансова възможност, пробвайте пак в Турция или друг град в България, ако тук не се получи. По принцип във Варна няма добри репродуктивни специалисти. Успех ❤

В Бахчеджи бяхме при Карлъкая.
Успешен беше зет, но не приключи успешно самата бременност.
При старт на стимулация пуснаха естрадиол и фсх и това беше. После каза, че всичко се вижда на видеозона, не му трябвало хормони.
При зет - 12 ден преглед, старт на пролутекс и на 17 ден трансфер.
Оцелил ли е, не е ли оцелил, кога е било ову, нищо не знам и нищо и не питах тогава.
Много по-лесно е да се довериш и да си спокоен, ама уви сега не съм…
То къде ли в Бг имаме специалисти не знам и в София съм била.
Начинът на протичане на подготовката ти в Турция си е точно по учебник. Когато се прави ЗЕТ с Естрофем няма овулация(той я потиска), следи се само лигавицата. 🍀 Пожелавам ти поне едно здраво детенце ❤️

# 455
Днес пуснах втори кръвен след 48ч от първият.
8 ден 20
10 ден 76,52
Мисля, че е добър резултат 😊

# 456
Кара, прекрасен резултат! ☺️☀️🍀

# 457
И аз да се отчета, вчера на 6 ден от трансфера имам + на пиклив тест, не искам да бързам и ще изчакам вторник за чхг 😊

# 458
И аз да се отчета, вчера на 6 ден от трансфера имам + на пиклив тест, не искам да бързам и ще изчакам вторник за чхг 😊
Честито! Gift Heart И аз бях така, на шести-седми ден някъде направих уринарен и видяхме бледата чертичка Hug И ЧХГ чак на теста в болницата.

# 459
Мили момичета, виждаме бледа чертичка 8 ден след ЗЕТ.
Сън ли е... пети пореден трансфер...
Приемам пролутекс, не вярвам да е фалшив, обаче резултатът

# 460
Не е фалшив, разбира се. Честито Simple Smile
Мимоза, какво стана с теб, има ли развитие по въпросите, които те тревожиха?

# 461
Моята също беше много бледа,пусни си кръвен утре със сигурност ще покаже.
Успех🙏🏼🍀

# 462
Моята също беше много бледа,пусни си кръвен утре със сигурност ще покаже.
Успех🙏🏼🍀
Благодаря ❤️надявам се да е така, но ще се опитам да изчакам до 10-ти, за когато ми е насрочен кръвният.

# 463
Момичета, моля да дадете мнение, нисък ли е за 11 ден на петдневен ембрион.

# 464
Момичета, моля да дадете мнение, нисък ли е за 11 ден на петдневен ембрион.
Мисля, че не е нисък. Добре е.
Това е моят 9-ти ден на петдневен.

Общи условия

Активация на акаунт