Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 47 086
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Sabir, Чхг е много хубаво, според мен всичко ще е наред. Пий повече течности, за да е спокойна матката. И аз имах кървене в ранни седмици, после дълго време кафяво зацапване, не се отрази на бебка

# 526
Зацапването най-често е от нисък прогестерон, хематом или леко отлепване на сака. Като цяло е добре да се лежи повече или поне да се избягват резки движения, преходи и т.н.

Стискам палци за успех, sibir!

# 527
Моето зацапване не беше нито от хематом, нито от отлепване или нисък прогестерон. При мен беше кафеникаво и освен стреса, не ми е донесло друго неразположение или проблем. Имах успешна бременност

# 528
Здравейте и от мен,дълго време не съм писала въпреки,че ви следя.
Записвам се отново към чакащите,трансферът ми беше на 27ми ( ма един 5 дневен) .
На 11.07 пуснах кръвен - ЧХГ2130
Викат ме чак на 30 за първи преглед .Предполагам ще полудели до тогава,миналата ми бременност приключи в 8г.с. ,така и не чухме и видяхме нищо на първия преглед за това ми е много притеснено,Симптоми не мога да кажа че имам,гърдите ме понаболяват,но са меки  дано този път всичко е наред.
Пожелавам на всички ви пухкаф финал ❤️

# 529
10 дни след положителния кръвен може да идеш на преглед, да видят дали е в матката. Ако не искаш да чакаш.

# 530
Здравейте, дами!
Днес ми 17ти ден от ЗЕТ (2бр на 5д), имам положетелен тест, но от вчера гърдите ми не са напрегнати (само зърната ми са чувтвителни) и тази сутрин получих кафяво зацапване(еднократно). И се притесних и си пуснах отново едно чхг. На преглед съм на чак на 27ми. Какво мислите, трябва ли да се притеснявам?
ЧХГ
10ти ден - 325mUl/ml
14ти ден - 1389mUl/ml
17ти ден - 7382mUl/ml
И аз имам зацапване с дори по-ниски стойности. Не знам как да тълкуваме, защото и моят първи преглед предстои.
9-ти ден - 106 mUI/ml
11-ти ден - 300 mUI/ml
18-ти ден - 4692 mUI/ml

# 531
Здравейте , снощи писах , след това махнах поста, май се страхувах от евентуал.мнения който щях да получа Sad
24.6.24. СЕТ 5дневен
03.06.24  ЧХГ  199
08.07.24  ЧХГ  657
16.07.24. ЧХГ  1988 , плоден сак 4мм, прогестерон добре, но нямам стойност (заради ниското ЧХГ казаха че май ще е аборт)
От снощи вече никакъв симптом за бременност (до вчера много често уриниране, малко тръпнене на гърдите , умора)
Утре ще контролирам ЧХГ . Ако спада , дали да спирам с циклогеста? Така поне мисля че има шанс порано да се “изчисти тялото ми само” и да не се налага кюретаж .
В Германия съм , и тук за кръв утре добре , но на ехо чак след седмица. На 40 съм, нямам деца , с едно неуспешно икси преди това, това е второ икси и ми е първата бременност , ще бъде и първият аборт и съм много тъжна и объркана . Знам че има и по-тежки истории , но в момента се чувствам много зле.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 21:17 от СаниДима

# 532
Здравейте , снощи писах , след това махнах поста, май се страхувах от евентуал.мнения който щях да получа Sad
24.6.24. СЕТ 5дневен
03.06.24  ЧХГ  199
08.07.24  ЧХГ  657
16.07.24. ЧХГ  1988 , плоден сак 4мм, прогестерон добре, но нямам стойност (заради ниското ЧХГ казаха че май ще е аборт)
От снощи вече никакъв симптом за бременност (до вчера много често уриниране, малко тръпнене на гърдите , умора)
Утре ще контролирам ЧХГ . Ако спада , дали да спирам с циклогеста? Така поне мисля че има шанс порано да се “изчисти тялото ми само” и да не се налага кюретаж .
В Германия съм , и тук за кръв утре добре , но на ехо чак след седмица. На 40 съм, нямам деца , с едно неуспешно икси преди това, това е второ икси и ми е първата бременност , ще бъде и първият аборт и съм много тъжна и объркана . Знам че има и по-тежки истории , но в момента се чувствам много зле.
Не съм пт темата, но ще си позволя коментар:
Най-хубавото е, че са видели сака в матката.
ЧХГ действително не е добре.
Бях на малко над твоята възраст, когато ме сполетя същата история- ЧХГ стигна до около 3000 с много бавни темпове. Симптомите ми изчезнаха на 1000 и нещо всичките. И при мен видяха, че е в матката. В момента, в който разбрах, че бременността няма да я бъде, спрях всички лекарства и след 2 дни прокървих и се изчистих.
Съветвам те, да провериш и утре ЧХГ и при спад, спирай всичко, дори и да не е спаднало при незначителен скок, аз пак бих ги спряла. По-добре да се изчисти само, отколкото абразио.
Съжалявам, че трябва да преминеш през това и успех в бъдещи опити!

# 533
Още между 3 и 8.07 стойностите не изглеждат Ок, а да се види сак при стойност около 2000 като цяло  малко вероятно. Не искам да ви плаша, но все пак следете за симптоми на извънматочна. При нея има вероятност от образуване на псевдосак. Ако е биохимична, при спиране на лекарствата е много вероятно да ви дойде в рамките на дни, седмица, зависи от стойностите на хормоните.
Успех! Дано следващият ви опит бъде успешен!

# 534
Момичета, извинявам се, въпросът ми не е за тук, но в др тема съм писала последна и явно при редакция на поста не ви информира. Исках да попитам как процедирате със зацапванията, веднага ли ходите на док? Аз прокървях 1 път и закрепихме нещата мин седмица, снощи обаче имах кафеникаво зацапване, което уж спря. Имам час за събота и много се колебая дали да отида днес или да изчакам. Малко ми е неудобно пак да се вясвам пред кабинета на док изневиделица:( особено като не съм зацапала пак днес.

# 535
Sehy, при всяко зацапване бих отишла. Причината трябва да се открие и отстрани. Не разбирам от тази тема и не бих си останала вкъщи на своя глава. Ако се отлепва плацентата? Ако е знак за нещо, което трябва да се хване навреме? Бих отишла. Добре, че не ми се е налагало досега.

# 536
Ще ходя и аз днес, благодаря🍀

# 537
  • София
За плацентата може да се говори чак след 13та седмица. Преди това е плоден сак. Кървенето и болките при отлепване на плацента са изключително силни. Обилното кървене може и с дни да не спре. Пиша, защото масово се пише плацента - ами не е.

# 538
За плацентата може да се говори чак след 13та седмица. Преди това е плоден сак. Кървенето и болките при отлепване на плацента са изключително силни. Обилното кървене може и с дни да не спре. Пиша, защото масово се пише плацента - ами не е.
Да ти кажа, изобщо не съм погледнала заглавието на темата, дали е забременели след инвитро, термин месец или друго, затова написах плацента. Също написах, че не разбирам от кървене - може да се отлепя каквото и да е там - сак, плацента, или пък да се случва нещо, което дори не знам, че може да се случва, затова бих отишла на лекар и това е съветът ми към всеки, който кърви без ясна причина. Това, което знам, е, че при опити за бременност или вече настъпила такава, кървенето не е добър знак и е добре специалист да каже каква е причината.

# 539
Благодаря на съветите .
След 48 часа, моето ЧХГ от 1988 спадна на 1647, което днес смятам за добре.
Спирам си лекарствата и си чакам цикъла .
Много се надявам да не е необходим кюретаж.

Общи условия

Активация на акаунт